Каква е височината на помещението?
Каква е височината на помещението?
И моя ZSX почти не го огрява слънце, нищо му няма. Над телевизора какво е разстоянието до тавана? Вътрешното дори и 30-тина сантиметра да е над ТВ-то не би трябвало да е проблем. Лопатата не позволява да минава какъвто и да е въздух под климатика, защото тя самата започва преди светлия отвор, от който излиза въздуха. Моят е над дивана, който е широк около 80см и като седя/спя под него, не се усеща изобщо нищо.
Комфортът на тази машина изобщо не го поставяйте под въпрос.
Ето ти един колега професионалист с Стара Загора https://m.facebook.com/borislav.nikolov.35
Да, на стойка е и излиза между 20и 40см напред. Телевизора е на нивото на очите при седнало положение и ако вътрешното тяло е там трябва да е над него , което според мен е неудачно понеже ще духа върху него.
Днес ходих на две места да гледам за покупка и като им показах схемата и условията при които ще работи машината , ми препоръчват 35цата. Това много ме усъмни в професионализма им и ме загубиха като клиент. Все пак успяха да ме разколебаят , 25ца, или 20ка , като клоня към 20ка обаче с леки притеснения!
Този пост е редактиран от пенсионера; 29-03-21 в 15:17.
Дай боже, всеки един пенсионер в Б-я, с пенсията си да може да си купи MHI Diamond!
Която партия го обещае, ще гласувам за нея!
По-темата:
И 20-ка Diamond ще е достатъчна, нали имаш back-up, като не му достига мощ, палиш печката.
Друго ме притеснява, 70+ годишни хора дали ще могат да си чистят сами филтрите на климатика, а Diamond серията е малко по - „особена “с този отваряем преден панел и това трябва да се вземе под внимание !
Този пост е редактиран от Palev; 29-03-21 в 15:48.
35-ца може, ако ще топлят цялото жилище. Няма да има нужда от помощ 20-ката, сигурен съм. Ще си бачка с лекота. Та тя хардуерно е по-сериозна от много 50-ки (18-ки).
Първата ми зима със ZSX-а се оказа приключение. Климатика е в спалнята и едвам го издържам. То не е шумна клапа, виене, бучене, стържене... Дефроста му е доста по-шумен от всички климатици до които съм имал достъп. Майстори ли не идваха, техници ли не го гледаха. Клапата така и не се оправи. Няколко пъти го разглобяваха, даже от Кондекс (по тяхна препоръка) изпратиха моторче за клапата до го сменят и пак нищо. Някой намерил ли е лек за нея, освен откачането на буксите на моторчето? Коя част е толкова проблемна? Голямо стържене и скърцане е честно. Когато работи климатика, проблеми няма никакви. Но! После идва лошото. Минавайки в OFF режим, клапата като се вдига нагоре оглася звучно стаята. И после започва оркестъра да свири. :D Отвратителни паразитни звуци в OFF режима. Първоначално има едно леко виене, с леко променлива тоналност и затишие накрая, след което се получава нещо като леко бръждене. От месец - два започна и още нещо. Когато премине в OFF режим се чува леко бучене, сякаш идва от външното тяло. Бучи докато е OFF 5-6-7 минути, после спира за 4-5 секунди и пак почва бученето. След още 30 секунди клапата се спуска надолу, климатика почва да духа и вече няма и следа от бученето. Не очаквах, че климатик струващ една чанта пари ще ми донесе толкова ядове. Или съм попаднал на кофти бройка? Ще трябва да се намери някакво решение, иначе не знам как ще го изтрая следващата зима...
За стържещия звук от клапата съм чувал и от други потребители. Но за всичко останало-не. В офф не трябва да има никакви звуци, били те и бучащи. Както и шум от фреон. Дефростът наистина е шумен в повечето случаи. Самото влизане е незабележимо, но кипенето е доста отчетливо. Дори като фен на модела, не бих го препоръчал за малки стаи или по-топли такива, именно заради шума от клапата и дефроста на он/офф цикли. Машината е отлична, но не е за подобни помещения, за такива има и по-подходящи.
И кои са по подходящите....
Стаята е северна (почти 20кв.м.), в измазана къща без изолация. Зимно време без отопление е кучи студ, 4-5 градуса. За това заложих на сериозен модел. Имам и друго MHI,но то по никакъв начин не се забелязва. НЕ СЕ ЧУВА. Явно в последния модел нещата седят по друг начин.