Един приятел има 20-ка zsx-w в 15м2, също студена къща без изолация. Той го държи на 24гр., като при него много рядко изключва. Звуци при офф няма никакви. Има и 35-ца от модела, но тя вече е в 3 пъти по-голямо помещение.
Един приятел има 20-ка zsx-w в 15м2, също студена къща без изолация. Той го държи на 24гр., като при него много рядко изключва. Звуци при офф няма никакви. Има и 35-ца от модела, но тя вече е в 3 пъти по-голямо помещение.
Като ви заработят така хевитата, ми се обадете.
Screenshot_20210417-173137_e-Control.jpg
Screenshot_20210417-173121_e-Control.jpg
май си моднал Тощибата![]()
Есента сложихме 20ZSX-W в 32 квадрата по желание на клиента и пее като славей.
Ще пее, като не е заврян в кутийка......
Днес установих, че бученето в OFF режим идва от вътрешното тяло. Като си сложа ръката отстрани на вътрешното тяло даже има вибрация. Когата почне да духа в ОN режима и бученето изчезва.
тия машини си искат простор ,все пак 40 кила външно тяло няма как да не стопли 32 квадрата .. Хитака ми и той е в доста голямо помещение и се справя чудесно
32 квадрата с 10см изолация и -5° външна е едно, 20квадрата панел и -18° е друго. Последните няколко зими не са баш зими, но няма да е все така. Преди 4..5 години имаше една седмица в София -15°...-18° нощем, -12°....-10° дневни, та този дето ми е в ке* ефа почна тежко да диша, а другият зорлем 23 правеше ...
Иначе и аз съм чувал за 25zs-s в по голям хамбар да пее, ама не квадратура май е определяща основно.
Аз ли нещо не съм разбрал или тези от МХИ нищо не разбират от климатици?
Нали се правят 7-ци за да работят прилично в помещения до 15м2. За чии чеп са му на някой тези 40 кила?
И от къде на къде потребителя ще е виновен, че климатика му работи неадекватно само защото не го е сложил в 32м2. Въпреки, че е 7-ца.
Трябва си талант за тази работа. Не става само с лепене на етикети.
Лепнали една лепенка 7000 BTU, и купувай народе климатици за малки спални.
Лудост!
Колеги моля за мнение, дали 35 ZSX-W монтиран над входната врата ще се справи с отоплението на антре 20/25кв.м и две стаи от по 13кв.м които се намират фронтално срещу него?
Къщата е на тухла неизолирана, с изолирани тавани и нова дограма. Идеята е вратите на двете стаи да стоят отворени, и климатика само да е в помощ при поддържането на някаква температура. Инъче във всяка от двете стаи ще работи по един лъчист радиатор!
Този пост е редактиран от forski; 19-04-21 в 13:34.