Страница 29 от 128 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 1909
Like Tree1331Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Цитат Първоначално публикувано от Gopeto73 Виж публикацията
    Да пробвал съм го на Хай Пауър и стига около 1750 вата.
    Не съм му задавал 30 градуса, защото четох, че при Хай Пауър не се влияе от зададената температура /може и да греша/.
    Пускал съм го няколко пъти когато съм се прибирал намръзнал и искам да ми е горещо.
    Без Хай Пауър в студените дни съм го виждал и на 1350 вата.
    Спомняш ли си при каква външна температура го пробва на Хай Пауър, ориентировъчно? Аз никога ке съм го пробвал на 60-ката, но след дефрост и при догонване на голяма температурна разлика, съм го виждал да надскача зададения максимум по сервизно.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Oct 2020
    Живее в
    София

Привет,
    Нямам спомем при каква външна температура съм го пускал.
    Сутринта, докато си пиех кафето и влезе в дефрост и реших да пробвам след дефроста.
    След дефроста стигна за десетина секунди до 1630 вата и плавно слезе до 650вата.
    Отворих за 5 минути да стане течение при външна температура около 1 градус.
    Преди да затворя климатика вече беше стигнал до 1810 вата. Изчаках 2-3 минути и го пуснах на Хай Пауър.
    Вдигна оборотите на турбината и започна да покачва до 1823 вата, като на тази консумация остана само няколо секунди.
    Тези показания са от Broadlin SP3S и не съм сигурен колко са точни.
    Направи ми впечатление, че след максимума слезе на 1500 вата, задържа около минута и пак започна покачване.
    Този път до 1730 вата и пак слезе на около 1500 вата.
    Имаше и трето покачване преди да свали оборотите и да продължи в нормален режим, при което слезе на 530 вата.
    Замерването е при 62кв.м. /хол,кухня, коридор и спалня/ на 2,6м височина.
    Този пост е редактиран от Gopeto73; 20-02-21 в 23:45.
    rosswen одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Благодаря за информацията, определено може да е от полза. При около 0гр., успява да достигне максималната консумация, която му е дадена на +7гр. Харесва ми.

Направих си един експеримент с 60-ката преди малко. Реших да видя Сайлънт колко ограничава машината. Външната температура е 0-1гр. и над 80% влажност. Настроил съм го на 30гр. и разтворени врати и прозорци. Седи на 1040-1050W, фиксирана 2-ра степен на турбината, което е дебит 660м3/ч или 11м3/мин. Според сервизното, сайлънт ограничава компресора на 48об/с, от максимални 120об/с. Голям калорифер е. Външното е тихо на мушица и не е заскрежило, при влажност над 80%, което говори за ефективна и стабилна работа в лигаво време (лека мъгла е).

Този пост е редактиран от rosswen; 21-02-21 в 12:38.
    djsmiley одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2021

Нов съм при Вас ! Изчетох всичко за
    Diamond SRK25ZSX-W и Premium SRK25ZS / SRC25ZS-W както и за други марки и модели ,но стигнах до извода , че ще купя въпросните два./нуждая се от два, на различни адреси/ .Остава с помощта Ви да намеря отговор и на последните си въпросителни!!!

1. Ще работи ли коректно и като истински инвертор Diamond SRK25ZSX-W при следните дадености ?
    Пристройка към стара селска къща строена от кирпич и тухли с три външни стени и една вътрешна . Прозореца е южен от двойна дървена дограма и е 2.85кв.м. . Пода е циментова замазка , отгоре балатум и килим. Вътрешните стени и тавана са
    изолирани със стиропор 2.5см. , от вън само мазилка. Стая 16кв.м.и кухненска ниша 6.60кв.м. общо 22.60кв.м.и 56куб.
    Селото е в подножието на Средна Гора между Казанлък и Стара Загора .
    Ще се използва за отопление като в малкото ,много студени дни ще помага печка на дърва. /когато работи печката на какъв режим да е климатика!!!!!??????/
    Помещението се използва като всекидневна, и за спане от 70+ годишни пенсионери .
    По долу ще приложа и схема .

2. Струва ми се , че спрямо разположението ,с избора на място за монтаж на вътрешното тяло ще трябва да се прави компромис, в предвид комфорт и т.н. Тук Много се надявам да дадете насоки , като се има предвид, че размествания са нежелателни и почти невъзможни!

3.Ще направя ли голяма грешка , ако се изциганя и сложа не Diamond ,a Premium!!??

Разбира се, че ще се вземе предвид и мнението на специалистите, които ще правят монтажа , но там е малко като тотото и.....
    Само заради Вас, и само заради Вас ,ще им подаря и един ватметър . Аз няма да имам наблюдение , но ще ме информират и споделям .
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Заложете на ZSX, доста по-добра машина е. Определено си заслужава повечето пари. По-тих е, с по-големи възможности и поддържа заданието много точно. Според мен и 20ZSX ще свърши перфектна работа. В това помещение, не би трябвало да изключва изобщо, ако е монтиран на правилното място и поддържа задание от 23гр. нагоре.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Предвид условията, аз също съм на мнение, че Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond и напълно достатъчен. Машината се пуска в режим отопление и когато температурата от печката започне да намаля в различни части от денонощието, машината ще поддържа търсената температура. А това да следите консумацията на електроенергия е напълно безсмислено.
    rosswen одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2021

Загледах се в параметрите на SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond и ще се вслушам в съветите Ви.
    Отдавана мощност на отопление (Мин./Ном./Макс) 0.8 / 2.7 / 5.5 kW
    Това и според мен ще е достатъчно. Вече избрах! Остава ми драмата с позиционирането на вътрешното тяло , а това и най -много ме притесняваше!

10. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

На северната стена, възможно по-близо към тв-то, така, че въздушния поток да не е възпрепятстван и да не се усеща на леглата. И някой да го монтира кадърно.

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 28-03-21 в 12:10.

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

А не искаш ли да им стоплиш краката на възрастните с един от тея :
    https://condex.bg/products/seria-diamond-zrf/ ?
    Парите са същите, комфорта друг...
    mimojef одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за тия имаше тема преди време че много веят студен въздух

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    за тия имаше тема преди време че много веят студен въздух
    За подовите на Хеви не съм срещал такъв случай. По-скоро за тези на Фуджицу ставаше въпрос.
    [mention]ccankov73 [/mention] , ама много не ми допадат децибелите на тия подови машини, честно, това ме спира много от тях. Иначе и високостенната, ако духа в пода е доста приятно. Сигурно не е като подовия, но пък предлага повече свобода, докато с подовия се съобразяваш с повечко неща. Жалко, че не сме "гъсти" с комшийката, тя е от години с подово Хеви 50-ка и казваше, че е доста доволна. Ама тя е също с 12LTC в 14м2 топла стая, така че май не може да се разчита особено. [emoji1787]

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    Може. На мен не ми допадат подовите, най-вече заради доста по-високия шум (поне по каталог). Отделно, знам какво може високостенния ZSX и изобщо не се съмнявам в това колко добре ще стопли помещението, дори и пода, стига да е позициониран адекватно.
    Този пост е редактиран от rosswen; 27-03-21 в 23:32.

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Е, на 70г. може би са с някаква степен пресбиакузис...
    Естествено че и стенния ще стопли, но циментов под с балатум “дърпа” яко.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2021

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    На северната стена, възможно по-близо към тв-то, така, че въздушния поток да не е възпрепятстван и да е се усеща на леглата. И някой да го монтира кадърно.

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk

На северната стена ще се пада над телевизора и ще го нагрява . Отделно , външното тяло никога няма да види слънце. Дали това е проблем?? Според мен единствените възможни места са тези с червено на снимката, но дали температурата ще се разпространява равномерно и към нишата!? Все пак през седмицата ще се обадя на фирма да отидат на оглед и дадат мнение и предложение. Вече съм набелязал коя ще е , но приемам и препоръки за такава от Казанлък или Стара Загора !
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от пенсионера; 28-03-21 в 10:00.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 128 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3032
    Последно: 17-02-25, 18:29
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе