Искате да кажете че над 12 градуса външна температура спира да работи като инвертор и да намаля до 140W консумация и предпочита да работи ОН/ОФФ (и то по алгоритъм на производителя), ми то така ми се вдига консумацията с 25-30%.
Това е невероятно ... но факт че така работи моя!
Добре някой забелязал ли е това при неговия климатик да не може да падне под 320W консумация и да се изключва?
Е, какво да пиша, тя е вече стар модел. А и зимата още не е започнала. За сега ми допада доста.
П.п. [mention]tittto [/mention] , не се вдига кой знае колко консумацията, защото си и почива (изключва), тогава не консумира почти нищо. Каква е логиката, не мога да Ви кажа. Прочетете темата отначало, писал съм десетки пъти за покачването.
Явно съм чел, но не достатъчно, а доста от коментарите прегледах, явно не ми е направило впечатление това с прояманата в консумацията или не съм стигнал до съответните коментари.
Пак ще разгледам какво сте писали.
Чудя се не може ли да се излъже по някакъв начин да си мисли че е 11 градуса навън?!
Иначе при мен в случая почива, но за кратко 4-5 минути и след това работи пак за 4-5 мин. А като тръгва работи на 500W и пада след това на 350.
Като интусиаст измерих консуамцията осреднено за 4-5 часа с ОН/ОФФ режим ми хаби по 260W-290W на час при температура над 12 градуса, А когато е под 11 градуса навън работи постоянно на по 180-200-230W, Верно във времето може да не са много пари, но "удоволствието" да се включва и изключва през 5 мин е невероятно.
П.П. rosswen ако се сещате къде точно сте дали подобен коментар за консумацията бихте ли ме нсочили?
Вентилатора на 4-та.
Твоя знаем, че е изключение.
Да чете темите човека. има много писано и за ЗС и за ЗСХ от различни потребители. Не само от дежурните
Този е поредния потребител.
Какво да ви чете в темите - глупостите ли ?
Има си сервизно и там за твоя/моя "пише" че при 11° външна няма такова ограничение на минимума , има под -2 !
Ти чел ли си сервизното на твоя ... а на всички хевита ? Що го заблуждаваш
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 13-10-21 в 00:46.
Прав е [mention]Mig82 [/mention] , при ZS, както и при ZMX, такова покачване има чак над 22гр. външна.
А за потребителя, който се е притеснил за "преразхода", мога да го успокоя, че когато машината му трябва да е наистина икономична (да разбира като паднат студовете), ще скрие шапката на почти всички машини, във всяко отношение. На моделът силата на отопление е под 11гр., не на +20. Не сте го виждали наживо как работи и какво може, ама всички знаете... Ловите се като удавници за сламка. Ако бяхте сложил нещо друго, непрекъснато рабещо, да Ви е правил по-висок разход от ZSX на он/офф. Не е като да нямам подробни и многократни наблюдения.
Този пост е редактиран от rosswen; 13-10-21 в 10:22.
Е то не е задължително сервизното са отговаря на действителността. Производителите си правят "подобрения" без да са длъжни да уведомяват който и да било.
Не прекалявай с ракията бе човек.
Ти май четеш само мненията на "дежурните". Чети и мненията на тези които се оплакват.
С какво съм го заблудил човека? Че му работи като евтина конвенционалка 3/5 над 11 градуса ли?
Човека явно сам се е заблудил
Всички разбрахме, че за да бачкат коректно тези МХИ трябва да са монтирани на "улицата".
При теб е подобно. 7-ца в 20м2.