Страница 47 от 124 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 1856
Like Tree1297Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Машината не е спирала между дефростите. Аз имам и панасоник и при него е горе долу на 12 цикъла и прави контролен дефрост, макар и японски. Та затова съм наясно, затова казах че не е нормално, и се чудех дали е възможно да не е вакумирана добре, но може и да греша. Да днес в пловдив беше около 1 градуса сутринта с вятър и мокър сняг, при втория дефрост обаче беше 3 градуса,пак валеше макар и слабо това е около 2 следобед пак с вятър, в момента на писане пак е тръгнала към заскрежаване но съвсем забелижимо. За времето на дефроста утре пак ще проверя и ще докладвам. Все още не ми се иска да вярвам че има проблем. Работи постоянно на 260-280 вата, поне 30-40 пъти на ден гледам и през деня е около 230 вечерно около 270 вата, нощно и рано сутрин може и да качва и на повече ако падат температурите под и около нулата. Единствения нормален вариант остава е да прави що годе добър топлообмен с хола който е 37м2 и от това машината да се твари повече от нормалното. При мен например е обратно с топлоотаването, ако оставя машината на 23 и авто то тя ще направи джоб от малката стая и ще реши че си е свършила работа и ще намали разхода и оборотите(даже ще започни да офф-и) и във хола температурата ще падне доста. Сутрин като станем в хола е 20 при оставен климатик на 22, ако го направим на 23 там е 21 тъй като намалям турбината на 3 а през деня е на 4докато си легнем) и разликата е 1градус, помощ няма от никъде за да я ползвам та трябва да идва от климатика.

Не бях рефрешнал докато пишете. Ще го модна аз,хахаха. Росене какъв проблем би имала според теб ако го има. Че от някакъв проблем много не мога да схвана. Аз затова питах, въздух евентуално от не добре вакумирана машина или намалено количество фреон или ел проблем, или лоша партида,хахаха. Не казвам лошо за машината просто храна за мислене
    Този пост е редактиран от peter`s; 14-12-21 в 19:04.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Щом бачка на 200-300W, значи не е натоварена. Заданието променя ли го по време на експеримента? Мисля си за намаляло количество фреон, но тогава пък машината би трябвало да бачка с по-висока консумация. Все пак следи машината, може наистина да й няма нищо.
    Vasil Vasilev одобрява това.

4. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

От липса на вакуумиране едва ли ще засктежава, ама от липса на фреон.........
    Струва ми се, че не трябва да избързваш със заключенията.
    Vasil Vasilev одобрява това.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Не бързам със заключенията Мимоджеф. Знам по принцип че при по малко количество фреон(ама поне 20-30% по малко) ги прави тез номера като същевременно покачва ватовете. От петък около 2 следобед до сега е на 33 киловата за 100 часа което прави около 330 вата на час, освен ако не ме лъже Емос-а(5821) ама не вярвам. Машината е на 1 месец. За последните два поста го проверих 4-5 пъти и все е между 240-250 вата. В монета е на 22 и вент на 4, термометъра е в един от ъглите на стаята където климатика не го обдухва и показва 23, другия е зад стената в хола и показва 21. Прави един градус над настройка но не винаги.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Тоест топлиш 50кв. с 20-ка, която ти харчи около 300вата на час.
    Човек, ти въобще не трябва да пишеш в този подфорум, освен ако не е, за да се похвалиш.
    mimojef, peter`s, jtj и 2 други харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

[mention]peter`s [/mention] Пипал ли си градусите по време на теста?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Току що направи дефрост и аз пак бях на тел,хахах. Хванах го на 1176 вата при дефроста без да върти перката и то на чиста пита, за времето не знам, при следващия ще споделя.

Ракем, това е 7-ца само по надписите на картона и софтуерно блокирана. Не вярвам да се хваля с дефрости същевременно и гледам да не плюя машинката. Ако климатика работи на 900-1200 вата реално потребление постоянно и не може да смогва ще си на 100 % прав но ако работи на 250-350 вата дори 100м2 да е помещението то тя не работи натоварено.

Това с дефрост на чиста пита пък ми дойдемкато гръм от ясно небе. За последните 1 час писане и гледане също наблюдавам и външната пита освен колко дърпа и казах 2-3 поста назад че едвам доловимо е заскрижила, ама едвам се вижда. Горе долу е на 5 часа това нещо, без значение дори дали има скреж или не, пак казвам ще следим. За завършек на този пост климатика дърпа 240 вата точно в реално време, едва ли е супер натоварен.

Росен чак сега те видях че си писал, не е променяно нищо. 22 грауса на 4 вент.
    Този пост е редактиран от peter`s; 14-12-21 в 20:16.

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Я му направи един резет на ДУ и му дръпни щепсела за 5-10 минути, да не се е ошашкал нещо.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Я му направи един резет на ДУ и му дръпни щепсела за 5-10 минути, да не се е ошашкал нещо.

Росене, речено- сторено. Изключих го и извадих батериите, като и дръпнах щепсела след това. 10минути колкото едно малко междучастие му давам та да видим. Единственото което е правено на ДУ е да му настроя часа и датата, нищо друго. Наистина се бъгясва нещо. Ако продължи така ще има пак да въртя телефонни номера на кондекс и фирмата инсталатор.

12 минути по късно го пуснах. Покатери до 560-570 вата за около минута, сега флиртува с 460-470 вата и след малко сигурно ще падне още след като догони температурата
    Този пост е редактиран от peter`s; 14-12-21 в 21:12.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Търсиш под вола теле. Дефрости на 5часа не са нищо притеснително. Моето Хеви също съм го хващал да прави дефрости на леко заскрежена пита при температури над нулата, явно такъв си им е алгоритъма.
    Сега пуснах ЛГ-то на 27гр. да го видя дали ще заскрежи при 1 над нулата.
    jtj и Vasil Vasilev харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Търсиш под вола теле. Дефрости на 5часа не са нищо притеснително. Моето Хеви също съм го хващал да прави дефрости на леко заскрежена пита при температури над нулата, явно такъв си им е алгоритъма.
    Сега пуснах ЛГ-то на 27гр. да го видя дали ще заскрежи при 1 над нулата.
    Машината ми харесва, но ако това е алгоритъма ша има да взема, ние не говорим за клима от 800 лева а такава над 2к. Не може при скъпи машини да се казва еми такива са си. Предпочитам да се е бъгнала и след рестарт да се държи достойно. И ако ЛГ-то не не ти заскрежи какво правим.
    Моя в момента е на 22 градуса и вент 4.
    Причини за покупка,
    търсех 7-ца с добър хардуер и много фреон, да може да е тиха и кофортна, двойнороторен компресор, ако има ПАМ е добре ЕЕВ също и някои други благинки. След изчетеното тук и другаде само този модел горе долу влизаше в данните. От изчетоното тук се казва за много добре написан софтуер, еми супер, и това. Казах и преди, наясно съм че идва мощна но и затова я пускам на отворена врата към хола за да не оффи. Минимумите не ме кефят но не можах да си намеря читава 22-ка к2у. Далеч съм от мисълта да оплювам този модел, но искам да разбера какво му е, пак казвам за мен не е нормално да работи на 250 вата и да дефростне на чиста пита по време, надявам се че не е такъв случая.
    Alexi и Vasil Vasilev харесват това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Не е такъв алгоритъма. Моят ЗСХ кара 5-та зима. Имам приятел с две 35-ци и спи под една 20-ка ZSX-W. Няма такива ненужни дефрости нито при него, нито при мен. И на -15 ми е работил денонощия без да размразява, щом няма нужда.
    peter`s и Vasil Vasilev харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Нямам предвид контролни дефрости, а просто е сметнал, че има нужда да направи дефрост поради заложените условности. Все пак работи 5часа, достигнал си е заданието, по питата има скреж, ами защо да не го махне и да си вдигне производителността.
    Все пак казва, че дефростта трае около 15мин., а контролните трябва да са по-кратки.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Не е такъв алгоритъма. Моят ЗСХ кара 5-та зима. Имам приятел с две 35-ци и спи под една 20-ка ZSX-W. Няма такива ненужни дефрости нито при него, нито при мен. И на -15 ми е работил денонощия без да размразява, щом няма нужда.
    Росене вярвам ти и силно ми се иска да се е бъгнала. Сериозна машина е и не съжалявам че я взех. За сега си рупа 380 вата да видим как ще е след час като изравни. Дойдох да пия водка в хола, температурата е 21, за мен е добре ама жената се е опаковала. За сега няма нужда да пускам втория за 4-5 часа вечер че после ще се чудя какво да го правя 19-20 часа.

3 часа по късно питата е като нова и работи между 340-350 вата след колд рестарт. В хола температурата се вдигна с 1 градус и сега е 22 и взе да ми става топло, още половин градус нагоре и свалям дрехите.
    Този пост е редактиран от peter`s; 14-12-21 в 23:30.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Гледам задефроствал рано рано най топ модела на хеви, малката конвенционалка сега се изживява на инвертор, папка 7..8kWh /24 часа и легенчето празно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 124 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 2994
    Последно: 21-12-24, 21:45
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе