Страница 137 от 139 ПърваПърва ... 87127135136137138139 ПоследноПоследно
Резултати от 2,041 до 2,055 от общо 2074
Like Tree1439Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Мултита на Хеви са с най-високия клас външно, тоест или е като на Даймънд или по-висок(ако има такъв). Моят е към 49кг. за 50ка, Премиума е към 35, Даймънд е 45.
    Иначе колкото и оптимално да е оразмерен, няма как да не оффне, било то и заради дефрост.
    Genadi80 и HRS9 харесват това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Здравейте, бих искал да ви помоля, който притежава този модел климатизатор SRK25/SRC25 ZSX да измери максималната температура на изхода на клапите, която отдава климатизатора в режим HI POWER и да я сподели тук. Също така и тези, които са със 7-ци, 12-ки, 18-ки и 24-ки от същия модел, за сравнение могат и те да кажат данни. Споделете и външната температура, при която сте направили измерването. Предварително благодаря!

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Температурата която вади машината в този режим е свързана с много фактори. Не само с външната температура.
    Mega, rosswen, Lucky Acho и 1 други харесват това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

В ръководството за експлоатация пише, че в режим HI POWER независимо дали в режим на отопление или охлаждане, машината работи на МАКСИМАЛНА мощност. Просто исках да направя едно ориентировъчно сравнение с другите машини как се държат, или по-скоро каква максимална температура генерират на изхода. Между другото преди малко машината си направи първия дефрост (навън е +2° и влажност над 95%) от както е купена, който продължи повече от обичайното - 22 минути, след който дефрост започна да се чува едно глухо бучене от вътрешното тяло. Бученето наподобява преминаващ самолет. Даже помислих че отвън прелита самолет но бученето си остава и това ме притеснява. Самото бучене наподобява преминаващ в далечината самолет, и на колкото по високи обороти работи турбината на вътрешното тяло толкова повече се чува. Някой ако е имал подобен проблем, нека сподели. Продължавам все повече да се разочаровам от тази прехвалена машина.
    Този пост е редактиран от HERUVIM; 14-12-25 в 21:34.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

22 минути дефрост, при +2гр??? Такъв не съм виждал при тази машина дори на -8гр. с мъгла. В нашия град от 2 седмици е почти денонощно 0гр. с гъста мъгла, до р. Дунав живея. Дефрости имаше колкото щеш, на всеки 1,5 - 3 часа. Машината е "прехвалена" неслучайно.
    CubanLinx, HRS9 и Ivanskin харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Не притежавам въпросната машина, но от това, което съм чел тук във форума, този климатик не е за 16 кв спалня. И то 25.
    dodo_pv и HRS9 харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    22 минути дефрост, при +2гр??? Такъв не съм виждал при тази машина дори на -8гр. с мъгла. В нашия град от 2 седмици е почти денонощно 0гр. с гъста мъгла, до р. Дунав живея. Дефрости имаше колкото щеш, на всеки 1,5 - 3 часа. Машината е "прехвалена" неслучайно.
    Като му изфиряса и на твоя половината газ, и той ще проработи така. Мен повече ме притеснява факта, че машината му още не е инициализирала грешка. Вероятно ако му обърне няколко пъти цикъла отопление - охлаждане, ще се обади.
    rosswen одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2022

Моята 25-ца е във 18кв. спалян супер изолирана със вътрешна и външна изолация и работи перфектно,нямам пуканици или други паразитни ,шумове няма он-оф такъв започва когато външната е над 10-12 градуса иначе работи стабилно инверторно,а най дългия дефрост който съм засичал е около 10 минути.

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Като му изфиряса и на твоя половината газ, и той ще проработи така. Мен повече ме притеснява факта, че машината му още не е инициализирала грешка. Вероятно ако му обърне няколко пъти цикъла отопление - охлаждане, ще се обади.
    Какво изфирясване на фреон... Климатика е монтиран едва преди 7 месеца.
    Според теб кои от нещата, които съм описал не са наред, за да ми индикира грешка?
    Между другото тази вечер при външни +2° и качествена мъгла (и аз живея на 35 км по права линия от р. Дунав) направи дефрост с продължение 16 минути. Иначе преди няколко дена при същите атмосферни условия направи няколко за по 10 минути на всеки час.
    Зададената температура от ДУ е 25 градуса. Забелязах нещо, което до сега не знаех, че е така, ако греша ме поправете. Колкото по-високо е заданието от ДУ, толкова по-бързо се заскрежава питата на външното тяло. Не знам дали имат някаква връзка по-високото задание от ДУ и по-продължителния дефрост.
    Другото което искам да споделя, относно шума от вътрешното тяло, което в предишния коментар сравних с шум издаван от летящ самолет в далечината... В кухнята съм със SRK25/SRC25 ZS-W Premium, като и от неговото вътрешно тяло се чува абсолютно същия звук, поради което си мисля, че това ще да е нормално. Доста съм чувствителен към паразитни шумове и затова в началото реших, че това леко бучене е такъв шум. Тъй като от преди около две седмици, откакто температурите паднаха около нулата, оттогава климатика започна да работи на по-висока степен на вентилатора защото го държа на режим Auto, и оттогава започнах да обръщам внимание на това така наречено бучене. Като се вслушам по-добре различавам два вида шум. Единият е като свистене от турбината на вътрешното тяло а другият е така нареченото бучене, което ми се струва, че е от движението на въздуха, който вкарва външното тяло по тръбите, ако изобщо това е принципа на работа на климатика. Споделете дали при вас разграничавате тези два звука, като по-осезаемо "бученето" се чува на трета и четвърта степен на вентилатора.
    Ей, никой не щя да измери и напише, колко градуса му вади климатика на изхода.
    Този пост е редактиран от HERUVIM; 22-12-25 в 23:26.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2023

нормално е като вдигаш температурата да заскрежава повече - товари се климатика повече, съответно питата обледява повечко

относно температурата, която ще вади - пак има значение външна температура и т.н. . Давам пример - 12ката (премиум обаче, не даймъбд) , вади около 34гр на минимума от 200в+ при температури от над нулата . В момента е -2 със влага , питата е заскрежена и почти същата температура я вади от 460в ( тоест 10гр над стайната) . На максимум натоварване и плюсови температури съм мерил близо 50гр , тоест ако е минус със влага , едва ли ще постигне тази температура - не съм мерил ,ама едва ли ще извади много над 40гр

та за тази информация за изходящата температура ще е добре да уточниш и външните условия , както и вътрешната температура - все пак и тя влиза във формулата.

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    нормално е като вдигаш температурата да заскрежава повече - товари се климатика повече, съответно питата обледява повечко

относно температурата, която ще вади - пак има значение външна температура и т.н. . Давам пример - 12ката (премиум обаче, не даймъбд) , вади около 34гр на минимума от 200в+ при температури от над нулата . В момента е -2 със влага , питата е заскрежена и почти същата температура я вади от 460в ( тоест 10гр над стайната) . На максимум натоварване и плюсови температури съм мерил близо 50гр , тоест ако е минус със влага , едва ли ще постигне тази температура - не съм мерил ,ама едва ли ще извади много над 40гр

та за тази информация за изходящата температура ще е добре да уточниш и външните условия , както и вътрешната температура - все пак и тя влиза във формулата.
    Благодаря за разясненията. Аз затова бях уточнил в режим HI POWER, колко градуса вади и при каква външна температура и влага, защото според Ръководството за експлоатация в този режим климатика работи с максимална мощност.
    При мен Даймънд 9-ка и Премиум 9-ка при външна температура +2 градуса и сериозна мъгла и задание от ДУ 30 градуса и двата вадят 47 градуса, при консумация на Даймънда 1,5 кв. Премиума ми е директно подвързан и не мога да измеря консумсцията. Вентилатора на Даймънда е на ауто (демек на максимална скорост предвид заданието от ДУ), а на Премиума на 3-та степен.
    Този пост е редактиран от HERUVIM; 23-12-25 в 16:40.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Dec 2025

Може ли ползвателите на diamond да кажат на втора скорост успява ли да топли добре ,мисля да слагам 25 ца в спалня 18 квадрата но ми е твърде близо до леглото и не искам да ми вее и шуми много силно ,също ме интересува след дефрост на максимална скорост ли тръгва или на зададената?

По принцип, ако е мъгла и голяма влажност ги намалям с по един градус обикновено ги държа на 22-23 °C намалям ги на 21-22 и разреждат дефростите топлят по-ефективно

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

по скоро трябва да те притеснява шума от клапите и дефростите на он-офф цикли
    Ivanskin одобрява това.

17. Novice
    Тук е от
    Dec 2025

Мен ме привлича високата максимална мощност обичам да има запас в студеното време и сравнително тихото вътрешно тяло на втора има ли марка/модел ,който има по-добро поведение от към дефрост и он-офф около 3000 лв бюджет без монтаж

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Baigergi Виж публикацията
    мисля да слагам 25 ца в спалня 18 квадрата
    Чиста проба мазохизъм....
    dodo_pv, loshiat, CubanLinx и 1 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3139
    Последно: 03-12-25, 09:29
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 10:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 23:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 08:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 15:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе