Страница 144 от 145 ПърваПърва ... 94134142143144145 ПоследноПоследно
Резултати от 2,146 до 2,160 от общо 2164
Like Tree1485Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    То сега времето е хладно,но това скреж ли е по топлобменника,или от снимката изглежда така
    Не, не е скреж, просто вода от конденза

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Абе предполагам си видял но все пак провери дренажа дали е проходим…..

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Трудно бих могъл аз да стигна дренажния маркуч отвън, а и доколкото виждам е вързан към самата решетка на климатика.
    Често казано съм озадачен от факта, че в момента на режим HiPower климатикът достига едва 650 вата. Ще звъня на друга фирма да дойдат да го погледнат тези дни. Струва ми, че некадърният монтаж може да е прецакал цялата машина.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Не знам,как е при Мицубиши,но моята мидея като беше около 26 гр навън и 24 вътре,при задание от 16 гр и турбовентилатор, повече от 720 в не вдигна.И аз се чудех,дали му има нещо.Но след няколко дена при външна 31 и вътрешна 26 си се развъртя до 1050 в.Та да не би да не се напълва заради хладното време.

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    Не знам,как е при Мицубиши,но моята мидея като беше около 26 гр навън и 24 вътре,при задание от 16 гр и турбовентилатор, повече от 720 в не вдигна.И аз се чудех,дали му има нещо.Но след няколко дена при външна 31 и вътрешна 26 си се развъртя до 1050 в.Та да не би да не се напълва заради хладното време.
    Тук днес беше 32 гр., когато го пуснах. В режим HiPower, доколкото знам, климатикът не отчита вътрешната температура и вдига до максимални обороти на компресора за 15 минути.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ако климатикът е в гаранция, аз не бих се обръщал към друга фирма.
    Различна от тази, която го е монтирала!
    Защото гаранцията автоматично отива в кофата!
    С всички последствия от това за собственика на машината.
    Намери си гаранцията, договора, касовия бон или фактура.
    Най-важното - запознай се внимателно и подробно с условията им!
    Контактите при проблем и т.н.

Ремонтните дейности също поскъпнаха, а и специалистите са кът. Особено в момента.
    Късмет и успех!
    Blago94 одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Днес изненадващо ми звъннаха именно от фирмата, извършила монтажа. Ще изпратят утре човек да замери налягането на фреона. Колега, имаш ли представа какво трябва да е налягането при максимална мощност на компресора в режим охлаждане?

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Нямам представа.
    Съветът ми е общ и породен от горчив личен и служебен опит!
    Пропуснах да напиша задължително да си измиете внимателно филтрите на вътрешното тяло.
    Преди да дойдат специалистите. Просто една тема по-малко за заяждане от тяхна страна.

Измерва се температурата на изхода на вътрешното тяло.
    Конкретните контролируеми стойности и методиката за проверка на системата е написана в Service и installation manuals.
    Последното ръководство трябва да се съдържа в комплекта с документите. Ако не икономисват и от хартията.
    В краен случай потърси в нета за съответната серия и модел Service manual.
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 27-07-26 в 14:51.
    Blago94 одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Ще разчитаме на ИИ и външни източници, щом няма специалисти
    https://hvacptcharts.com/what-pressure-should-r32/

Няма една-единствена „нормална“ стойност на налягането за климатична система с R32 при максимално натоварване в режим охлаждане. Правилното налягане зависи от:

• външната температура;
    • вътрешната температура и влажност;
    • оборотите на компресора (особено при инверторните климатици);
    • въздушния поток през вътрешния и външния топлообменник;

• конструкцията и настройките на производителя.

Въпреки това, при правилно зареден R32 климатик, работещ в режим охлаждане, типичните работни налягания са:

Условия Ниско налягане (смукателна страна) Високо налягане (нагнетателна страна)
    Нормално охлаждане (25–30°C външна температура) 8–10 bar 21–26 bar
    Високо натоварване (35°C външна температура) 9–11 bar 25–30 bar
    Много горещо време (40–45°C външна температура) 10–12 bar 30–35 bar
    Това са ориентировъчни стойности, характерни за повечето битови сплит климатици с R32.

При максимално охлаждащо натоварване

Ако помещението е силно затоплено и компресорът работи на максимални обороти, обикновено може да се очаква:

• Ниско налягане: около 9–11 bar
    • Високо налягане: около 25–30 bar

При повишаване на външната температура е нормално високото налягане също да се повишава.

По-важно от самото налягане

При съвременните инверторни климатици с R32 сервизните техници не разчитат само на налягането. За правилна диагностика се следят още:

• прегряване (Superheat);
    • преохлаждане (Subcooling);

• температурите на тръбите;

• честотата (оборотите) на компресора;
    • температурната разлика между входящия и изходящия въздух на вътрешното тяло.

Само по налягането не може надеждно да се прецени дали количеството хладилен агент е правилно, защото инверторният компресор непрекъснато променя оборотите си според натоварването.
    Blago94 одобрява това.

12. Novice
    Тук е от
    Jul 2026

Цитат Първоначално публикувано от Blago94 Виж публикацията
    Не, не е скреж, просто вода от конденза
    Май разчитате на AI интелекта. Всичко което сте изписали е пълни глупости все пак машината е инвертер и Hi Power дава приоритет на максимална производителност, но инверторнито управление го съобразява с нуждите. Извади ми в service manual на конкретния модел къде го пише , че трябва да е толкова, тогава ще се съглася, но иначе е празни приказки и набеждаване на фирмата..

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Здравейте!
    Днес идваха от фирмата да монтират новите стойки, тампони и тава за климатика. Махнаха транспортната решетка, облепиха наново тръбите отвън. Едното ляво краче на външното тяло беше сериозно деформирано, не знам при предишния ли монтаж или от какво? За тампони реших да използвам два различни модели на Senor. От по-леката страна сложихме два от сивите, които са с допустимо тегло до 25 кг., а от страната на компресора два от зелените, които държат до 35 кг. всеки. Стойките са от неръждаема стомана - INOX. Струва ми се, че този път се получи по-добре. Добре, че беше вишката!
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Palev и casal харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от Blago94 Виж публикацията
    Тук днес беше 32 гр., когато го пуснах. В режим HiPower, доколкото знам, климатикът не отчита вътрешната температура и вдига до максимални обороти на компресора за 15 минути.
    Може да не взимам предвид датичка за вътрешната температура но ограниченията по другите датчици си работят.
    Така че ако вътрешния топлообменик стане прекалено студен, ще свали мощността, също и ако външния стане прекалено горещ.

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2026

Маниаци, снощии бях в работния офис на приятел с Диаманд 12-ка. Изчистихме филтрите, включихме го и не се чу абсолютно никакъв шум от движението на клапата, абсолютна 0.
    Гледам тук във времето всеки се е оплаквал от моторчетата на клапата, може аз да съм пропуснал, ама явно този проблем вече е отстранен в най-новите бройки, прав ли съм?
    Външното тяло е страхотно и работи невероятно, кеф е да го гледаш.

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Цитат Първоначално публикувано от Monov Виж публикацията
    Маниаци, снощии бях в работния офис на приятел с Диаманд 12-ка. Изчистихме филтрите, включихме го и не се чу абсолютно никакъв шум от движението на клапата, абсолютна 0.
    Гледам тук във времето всеки се е оплаквал от моторчетата на клапата, може аз да съм пропуснал, ама явно този проблем вече е отстранен в най-новите бройки, прав ли съм?
    Външното тяло е страхотно и работи невероятно, кеф е да го гледаш.
    При мен лично шумът от голямата клапа се забелязва повече на отопление. Сега лятото определено не съм го засичал (визирам моментите, в които съм го изключвал за почистване или ме е нямало по-дълго време). Явно зависи от скоростта на движение на самите моторчета. А може с времето и да изчезва, кой знае? Имам пералня Miele, която е снабдена с втора, рециркулационна помпа. В началото имаше един свистящ звук, когато поработи известно време. С течение на месеците обаче постепенно изчезна.
    Що се касае до външното тяло на Diamond, да, хардуерът е наистина впачатляващ (аз бих казал, че и вътрешното е супер), но с такива тежки тела монтажът по високите етажи си е предизвикателство. Особено, ако не може да се ползва вишка. Нивелирането е много трудно, последващото някакво обсулжване, ако е необходимо, а бе - мъка! От опит го казвам

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

Така е, уникално външно тяло. За тези си размери и за тази тишина. До главата ми е на спалнята, като по голямата част от климатика е на самия прозорец кажи речи, не на бетона. Много тихо външно тяло, за сметка на вътрешното.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
    От Phoenix_1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3223
    Последно: Днес, 15:39
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 09:58
  3. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  4. Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE vs Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
    От m_dikov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 77
    Последно: 16-08-17, 07:47
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе