Той запали ли се климатика е по-добре да знае къде е пожарогасителят(ако го има) и как се ползва, а не кой бушон да изключва, той за това е и бушон, а не горивопровод.
Той запали ли се климатика е по-добре да знае къде е пожарогасителят(ако го има) и как се ползва, а не кой бушон да изключва, той за това е и бушон, а не горивопровод.
Спирам го от бушона то от дистанционото няма смисъл.
- - - - - - - - - -
Така днеска климатика тръгна да работи както преди да се ошашави но съм викнал техниците да го видят,няма идея кви са тези аномалий и защо не мога да го изключа от тъпия бутон на вътрешното тяло.
“Оправи” се след бушона или просто захладня?
Кабелите се вкопават и долу се слага един хубав ключ 16А, все пак за да може да се изключва в преходните месеци или при някоя буря и токови удари.
Да бе, чувал съм, че през ден се пали някой климатик ! То понеже всяка жена знае кой е бушона на фурната /щото там няма щепсел/ , та да го изключи ако вземе че тя пламне ! Естествено че, всеки които има тази възможност, залага кабел /вкопан/ към отделен предпазител за климатика, контакти на стената, допълнителни кабели и ключове....само при постфактум монтажи, когато нямаш избор !
очаквай като се стопли пак да се "бъгне електрониката"
По твоята логика, тогава защо другия му ЗСХ не се бъгва, като дори е по-голям?? Ако бяха и двата, разбирам. Правиш разказ по картинка, за пореден път. Тия покачвания дори при 35-цата изобщо не водят до дискомфорт и аномалии, каквито той споменава. При 50 и 60 вече работите са по-сериозни и наистина идва прекалено покачването над +17гр. Покачването на +13 дори при 60-ката не е натрапчиво.
Този пост е редактиран от rosswen; 25-11-22 в 19:43.
Бях питал за изложението, но сега искам да попитам има ли попадане на директна слънчева светлина върху вътрешното тяло? Както знаем, сега слънцето е ниско и ако тялото е близо до прозорец и е огрявано, то температурата при него в съвсем различна от тази на стаята и да е причина да се шашка в по- топло време.
Тия дни ще идват да ми монтират mitsubishi heavy industries diamond srk63zr-w/ src63zr-w . Помещението 40 квадрата на 3 метра височина в къща с много прозорци и вътрешна изолация. Според фирмата която дойде на огледа този климатик е подходящ за това помещение. Притеснява ме само да не духа прекалено много и да е некомфортно. Цената му е добра. Като цяло нищо не знам за модела освен характеристиките описани в интернет. Дали според вас е добра покупка. 3400лв с монтажа
Модела може да има както сила въздушна струя, така и обратното - да работи комфортно. Скоро сменихме нокрия 18-ка, която дразнеше със силното "духане" обитателите в едни офис. Доста по малък като площ от Вашето помещение. В момента с тази машина нямат грижи и са доволни от комфорта който им доставя.
За сега определено мога да потвърдя по-високата ефективност при ниско натоварване на 35ZSX-W, спрямо 60ZSX-S. При нас от около 2-3 седмици се задържа по-хладно време, така че стените вече са поизстинали. При външни температури около 8гр, облачно време, 35-цата крета на 140-150W и поддържа около 24гр. При същитр условия, 60-ката работеше на 190-220W, поддържайки същата температура. Мога да правя и пряко сравнение преди покачването на минимумите при +4. 35-цата бачка на 170-280W, докато 60-ката консумираше в подобни условия 250-360W. След покачването на минимумите 60-ката започваше да бачка он/офф и разликата в консумациите става още по-голяма. Ще видим, ако застудее повечко какво ще е положението. Онези вечери стига до 0гр., като разхода варираше 240-350W. От към тишина 35-цата е също едни гърди напред, не че от 60-ката можеше да се иска повече. Работи си на Low, при зададено Ауто, което са 28dB. Както знаете, машините се славят с голям дебит и ниски нива на шум.
П.п. След всичко това, искам да уточня за пореден път. Тези машини искат големи обеми, високи загуби или високо задание, за да работят оптимално. Имайте в предвид, че въпросната 35-ца работи в студен апартамент, без топлещи съседи, 45м2/115м3., а 20/25ZSX-W са със същите минимуми и хардуер. Определено съм възхитен от ефективността и тишината на машината.
Този пост е редактиран от rosswen; 28-11-22 в 09:55.
Нещата при мен се промениха коренно след смяна към режим ЕКО и Авто. Сега си отоплявам 50м2 точно както аз си исках. В стаята е 24-24,5 градуса при настроени 24 а в хола 22-23 в зависимост от дните и дали е слънчево, предишните дни рупаше по 3-4кв на денонощие сега по 5-6 щото е мъгливо и паднаха температурите. През деня ми прави по 6-7 он-оффа но на висока температура вън 7-9 градуса и не изпълнява условието за дефрост. вечер и през нощта не е хващан да Офф-и. В голямата си част го виждам да работи с 153-285 вата. От 14.11.22 в 19.00 до днес 30.11.22 8.00 сутринта 66 киловата. От 4-5 дена не съм намалял зададената температура от 24 градуса. Преди това го намалях на 18 през деня че беше постоянно он-офф.Вертикалната клапа е в средно положение. Същата клапа стана някак си по шумна с времето при он-офф. Взе да се усеща това биене на лагер на турбината когато е в режим Офф и върти съвсем леко, това го няма когато влезе в режим Он. За сега дефрост не съм правил.
Този пост е редактиран от peter`s; 30-11-22 в 11:20.