Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 137
Like Tree35Одобрявам

MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-AY серия мнения .

Да, признавам, че е много малоумно подусловието на Хеви за дефрост на он/офф цикли. Честно казано, не намирам никаква логика в него.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Логиката е че при продължителна работа в не особено натоварен режим може да събере скреж, а да не изпълни основното условия за дефрост(разлика на външната темепратура и темепратуратарта на топлообменика ). Междо другото MHI при под -15 влизат с постоянене цикъл от дефрост на всеки 35 мин работа на компресора, изискваниятята за температура на топлобменика стават такива че са винаги изпълнени.
    Този пост е редактиран от Ivanskin; 04-03-25 в 09:11.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Значи ще излезе, че и Хеви не са с перфектен дефрост, както се пише на места тук

5. Member
    Тук е от
    Feb 2023

то ако беше с хубав дефрост едва ли щеше да се занимавам да му бода не един , а два резистора
    Alexi одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Когато не бачка он/офф, дефростът е перфектен. При ноето Хеви, например е точно така. Под -15гр голяма част от производителите залагат на дефрост по часовник. При Тошиба и Фуджицу например, това се случва при -20гр температура на външния ТО, което си е кажи-речи същото. Колко често задържат температури под -15гр. Поне при нас това не се е случвало от 2012-та. Това, че ще удари -15 евентуално за 1-2часа няколко денонощия, не виждам никаква драма. Макар че, на мен още не ми се е случвало, имам Хевита от 8г., като според прогнозата е стигало до -18гр. Явно датчика е отчитал по-висока температура.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2022

При мен тази година задържа 3 вечери около -12 сух студ и нямаше никъкави контролни дефрости машините работеха перфектно има и графики!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Живее в
    Хюстън

Не е чак такава драма ако контролния трае 2-3мин и е тих, на 2,5 часа. Че е малоумно такова е,но с тия термистори за мен не е окончателно решение. Просто някой трябва да се прежали и да свали платката,да се занесе на човек който му се занимава и проблема ще се реши.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Електриците вероятно ще мога да ги манипулирам с 1-2 резистора, както реша че ме устройва, но късно се сетих тази зима. А и дори да няма вече сериозни зими, то висока влажност и около 0 градуса са си достатъчни да зачестят фабричните дефрости

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Днес хванах AY 14-ката при 17 градуса навън и вентилатор на фиксирана степен, да намали сам скоростта на вентилатора и пак не беше оф, но не съм му гледал моментния разход до колко може да слезе в такова време. Понеже на старото GE няма такова поведение и малко се учудих, но там и минимума е доста по-висок а и топлоотдаването. Някъде май се споменаваше за подобно поведение при Хеви, ако не се лъжа.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2018
    Живее в
    София

Аз ли не намирам мнения или тема за MSZ FT25VGK/MUZ FT25VGHZ, или наистина няма такива?

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Като цяло тук не се пише много за Електрик. В Европа са по-продавани оттук, а в БГ са МХИ. Използват добри компресори /МЕ/, но при определен условия навън могат да зачестят дефростите, като недостатък. Има вариант да се моднат, както писах назад, но малко хора ще имат тази смелост за нов климатик.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2018
    Живее в
    София

Интересно ми е дали именно алгоритъма на дефростите е различен при този модел. В същото време разликата в цената не е кой знае каква спрямо AY серията, пък никой не пише за него, а изглежда доста сериоазна и надеждна машина

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Не мисля, че има някаква разлика в алгоритмите - всички са еднакви по-скоро, дори и този тип северни изпълнения. Гледах го и него като избирах и реално е почти същото нещо като AY42, те и цените им са доста близки. FT май са сглобени в Тайланд, а AY - в Турция. Еднакви външни тела и почти еднакви компресори, като в FT има малко повече фреон и нагревател, който аз лично не бих искал да работи, както е преценил производителя. При нужда бих си поставил отделно, за да го пускам когато аз преценя. Вътрешните тела са също с подобно тегло, като при AY е матово и изглежда по-семпло. А според сервизното FT въртят с доста високи обороти на вътрешното и сякаш са предвидени за някакви големи помещения или за места, където тялото се намира по-далече от хора и така има възможност да работи на високи степени, за да запази ефективност при много ниски температури навън.

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2018
    Живее в
    София

Щом вътрешното върти с високи обороти най-вероятно няма да е ок за спалня.. Исках да взема някаква по-качествена машина, ама явно всяка си има някои минуси.. на ZSX моторчето на голямата клапа се чувало, а и честно казано този отварящ се преден капак също не ми допада. Остава вариант ZS-W, но там пък шумове от външното тяло, или AY, но турската сглобка и тия 27кг външно тяло дъщо не ми звучат ок.. От друга страна е почти сигурно, че всеки от гореизброените ще е по-добре от наличното LMCA в момента, ама ми ср искаше да направя добър избор, доколкото е възможно

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

FT25 всъщност е по-тихо на първите степени от AY42, оттам нагоре върти по-лудо. Аз не виждам проблем, че се сглобяват в Турция, доколкото знам е изграден модерен завод, а и ги продават в цяла Европа все пак. Тези 27 кг са за 9-ката AY, а и 12-ката е нещо подобно. Но пак трябва да имате едно наум за тези прочути дефрости, най-вече като се покачи влажността, но не е ежедневие. МХИ също е опция, а и други марки разбира се. Човек колкото повече знае, по-труден става избора

- - - - - - - - - -

Доколкото видях сте писали за 50 куб.м. стая с доста прозорци, та първо си преценете горе долу загубите, и дали смятате да изолирате по някакъв начин след време. И така да се ориентирате горе долу към мощност, запас - различни модели са с различни поведения, като минимуми, стартиране след оф и т.н. и при неправилна преценка може да има всякакви неприятни изненади, като начин на работа. Не е лесно, но и не на всеки му пука от такива подробности

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 10 ПърваПърва ... 78910 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От lubo74 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 46
    Последно: 28-01-23, 13:15
  2. Новата LN серия на Mitsubishi Electric е вече налична
    От Mega във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 128
    Последно: 19-11-22, 23:08
  3. Mitsubishi Electric LN серия
    От dimovdid във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 23
    Последно: 18-02-22, 00:51
  4. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-GE35VA - Моля за мнения...
    От PlamenIordanov във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-12, 16:09
  5. Mitsubishi Electric MSZ-GC25VA - мнения
    От maikl във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 16
    Последно: 08-11-07, 15:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе