Резултати от 1 до 13 от общо 13

Osaka - как да си направя профилактика?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2005

Osaka - как да си направя профилактика?

имам климатик осака от 4 години и сам много доволен от него. нискотемпературен е до -20 12000 BTU/h KFR-34GW/JNV. ВАПРОСА МИ Е СЛЕДНИЯ. писна ми всяка година да давам по 30лв. за по4истване. 4истят го с 1 препарат против плесели - SAVO. купих си от него-7лв и 6те си го из4истя сам. НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ИЛИ ДА ДАДЕ ГРАФИКА НА 4АСТИТЕ КАК СЕ РАЗГЛОБЯВАТ??? от пред пласмасите 4е да не с4упя не6то??? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

по4истване ОSАКА -КЛИМАТИК

Това САМО в най обикновенна белина(5% разтвор на натриев хипохлорид). Щом смяташ че със белина трябва да го чистиш, така го чисти.

4. Тук е от
    Jul 2005

аз знам с какво се по4иства даите схема ако имате как се разглобяват 4астите отпред-пласмасите на климатика.абе вие не си ли 4истите климатетсите бе???

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

@paynera

за какво ти е схема, бре човек! Развивай де що видиш болчета и винтчета......и сваляй капаци...

6. Тук е от
    Aug 2005

Re: по4истване ОSАКА -КЛИМАТИК

имам samsun 12-ка от 5 год. не е спиран зимата топли-лятото охлажда бес забележки :Super:

7. Тук е от
    Aug 2005

Re:въпрос за ОSАКА -КЛИМАТИК

Имам климатик Осака 12-ка от миналата година и бера доста ядове с него. Още при монтажа нещо не се получи като хората и от миналата година до сега техниците са идвали общо 6 пъти по различни причини.
    Искам да ви питам, нормално ли е на режим охлаждане да поработи със струя на въздух насочена надолу към земята (както аз съм я насочила) и после след около 30-40 мин да си промени сам посоката на струята нагоре, успоредно на тавана????

8.  

9. Member
    Тук е от
    Sep 2004

При охлаждане е нормално да духа към тавана, нали все пак топлия въздух се качва там.

10. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от alexb
    При охлаждане е нормално да духа към тавана, нали все пак топлия въздух се качва там.
    Но на мен не ми върши работа да духа към тавана. Струята се усеща и създава дискомфорт за всички. Това означава ли че няма вариант климатика да е насочен натам, накъдето потребителят му пожелае???

11. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Това сякаш си е дефект при Осаките - а аз съм го виждал. Собственника механично беше застопорил заслончето да духа надоло.

12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от alexi_dobrev
    Това сякаш си е дефект при Осаките - а аз съм го виждал. Собственника механично беше застопорил заслончето да духа надоло.
    Ами то си има опция на дистанционното накъде и как "да ти духа" . А това накъде духа в автоматичен режим - съвсем логично е по време на охлаждане да духа нагоре (почти успоредно на тавана), а в режим на отопление - към пода.

13. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Ами то си има опция на дистанционното накъде и как "да ти духа" . А това накъде духа в автоматичен режим - съвсем логично е по време на охлаждане да духа нагоре (почти успоредно на тавана), а в режим на отопление - към пода.
    E за това става дума де, опцията си я има! Има и автоматичен режим, който не използвам. Настройвам го чрез "опцията" да духа надолу, а след 30 мин, той си вдига жалузките и почва духа срещу хората в стаята.... Интелигентна машина!!!!!

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Blaga
    ....., а след 30 мин, той си вдига жалузките и почва духа срещу хората в стаята....
    Това става когато климатика изключи (стигне зададената температура и агрегата изключи) - вътрешното тяло не спира да духа в режим на отопление и охлаждане. Само минава в режима в който казваш. Когато се включи отново - тогава трябва да се завърти и да духа натам , накъдето си му е зададено.
    Ако искаш да спира и вътрешното тяло да духа - тогава го пусни в режим на осушаване (става само за лятото). Тогава като достигне зададената темп. климатика спира да духа.

16. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    Това става когато климатика изключи (стигне зададената температура и агрегата изключи) - вътрешното тяло не спира да духа в режим на отопление и охлаждане. Само минава в режима в който казваш. Когато се включи отново - тогава трябва да се завърти и да духа натам , накъдето си му е зададено.
    Ако искаш да спира и вътрешното тяло да духа - тогава го пусни в режим на осушаване (става само за лятото). Тогава като достигне зададената темп. климатика спира да духа.
    Много благодаря!!! Ще опитам с този режим на осушаване. Аз използвам климатика само за охлаждане, така че такъв вариант напълно ми върши работа!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 23
    Последно: 17-02-13, 15:12
  2. Времето за профилактика дойде ...
    От roskos във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 19-10-12, 00:05
  3. Профилактика и пълнене на климатик
    От zak във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 04-05-11, 00:22
  4. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10
  5. DIY препарат за профилактика
    От todor_l във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 29-05-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе