Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 113

Osaka СН-09-GL - мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Re: Покупка на климатик.... съвети

Цитат Първоначално публикувано от elenaalex
    Опитах се да им обясня, че климатикът е само за охлаждане през лятото, а за зимата имам централно отопление и ...
    Нямам желание да платя повече отколкото трябва, и мразя да ме изнудват да купувам скъпи неща, след като и по-евтините ще свършат работа.Освен това според изискванията за охлаждане (40w/куб.м., според продавачите) стаята се вписва в спецификацията дори на най-евтините.
    Моля за съвет какъв климатик да си взема.
    Всички мразим да будем изнудвани само, че аз също не обичам да гледам евтина калпава пластмаса, на стената си в хола, а и навсякъде другаде. За мен дебатът по тази тема приключи

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2006

freelander: хората с клими на 100v ги ползват всеки ден, по 24 часа (предполагам). Монтираха ми климатика преди около час, включих го на отопление, навън е около 10С, и за около 15 мин достигна 25С без допълнително отопление. Та - ако направим следните сметки - този климатик ми струва около 500лв., Този който ми препоръчаха струваше двойно. Разлика в консумацията на енергия 0.3 kw/ч. Ако хипотетично приемем, че средната цена на kw е 0.10ст, то 500 лева са 5000kw. Този климатик консумира 1kw/ч, което прави 208 дни, или почти 7м, непрекъсната работа за тези 500 лева, които съм спестила. А като се има предвид, че ще работи само няколко месеца в годината - не виждам защо да ми излиза по-евтино да си купя климатик от 1000 лева, а не от 500. Освен това ако пресметнем и с какви темпове се развиват технологиите - нека пак да си помислим дали си заслужава да платим двойно за това удоволствие. Освен това, най-вероятно, след 3 години, след като изтече гаранцията, ще го заменя с друг.

А за Москвич-а, нека да не забравяме в коя година са се произвеждали. Мога да дам примери за познати, който си купиха надеждни коли, употребявани, и след това се оръсиха с по 1000 и нагоре за поправки. Реното не вози като БМВ, но не харчи и като БМВ (лични наблюдения върху двата ми автомобила). Реното мога да го паркирам във Варна, БМВ - просто забрави. Който е от Варна, знае за какво говоря. В реното мога да сложа доста покупки, в БМВ-то не чак толкова, но Реното не е удобно за дълъг път, но пък харчи 6.5, а бмв-то удря 10. Затова не може да сравняваме коли от различен клас или произведени в различно време.

Climatronic: Не виждам как можеш да окачествиш някой, който не познаваш лично. Можеш да предполагаш, но не и да окачествяваш. освен ако не гледаш на карти или боб (или друго).
    Напълно те подкрепям за разсъжденията ти.Разсъждаваш перфектно.И аз смятам да си купя евтин климатик,който да ми върши работа.Не робувам на марки,а се вълнувам от техническите характеристики на машината.Между другото и аз карам Renault, но Clio-според мен разумен компромис между цена и качество.Същото искам да постигна и при избора на климатик-спрял съм се на MIDEA MSF6-12AR, но явно тук залитат по скъпите марки и ненавиждат ТЕХНОМАРКЕТ

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Напълно те подкрепям за разсъжденията ти.Разсъждаваш перфектно.И аз смятам да си купя евтин климатик,който да ми върши работа.Не робувам на марки,а се вълнувам от техническите характеристики на машината.Между другото и аз карам Renault, но Clio-според мен разумен компромис между цена и качество.Същото искам да постигна и при избора на климатик-спрял съм се на MIDEA MSF6-12AR, но явно тук залитат по скъпите марки и ненавиждат ТЕХНОМАРКЕТ
    Давай друже купи си мидейка от ТМ и до една година и ти ще си в клуба на любящите ... хора не разбрахте ли че от хипермаркет може да си купите TV или микровълнова защото отваряте кашона и консумирате но с Aircon не е така заради скъпия и специфичен монтаж и пълното безхаберие и размиване на отговорности между продавачи и монтажници и тн ...

5. Тук е от
    Jun 2007

-спрял съм се на MIDEA MSF6-12AR, но явно тук залитат по скъпите марки и ненавиждат ТЕХНОМАРКЕТ
    Тук въобще не залитат по скъпите марки,даже напротив-ако четеш внимателно хората казват ,че няма смисъл да се купува скъпо ,защото и евтиното работи по същи начин.За Мидея вземи си от серията MSG-доказано добри са и разбира се много по-добре е да се купува от специализиран магазин,а не от Техно Маркет/Полис и т.н.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Давай друже купи си мидейка от ТМ и до една година и ти ще си в клуба на любящите ... хора не разбрахте ли че от хипермаркет може да си купите TV или микровълнова защото отваряте кашона и консумирате но с Aircon не е така заради скъпия и специфичен монтаж и пълното безхаберие и размиване на отговорности между продавачи и монтажници и тн ...
    Мога само да потвърдя,че комисията за защита на потрбителите/ КЗП/ е доста активна. Разни некоректни фирми стават много учтиви с "прецаканите" си клиенти след среща с тази КЗП.Крайно време е да се разбере,че в БГ фирмите трябва да започнат да работят с европейско мислене,а не как да прецакат клиетите си.

7. Тук е от
    Dec 2007

......В Осло има заводи на Панасоник, Сони и Самсунг, до колкото аз видях по пътя по който влязох в града. Там пералните са от порядъка на 150-200 лева, а телевизорите - около 100. ......
    Имам приятели които редовно пътуват до Норвегия и от тях съм останал с впечатление за доста висок статдарт там.Това по-горе ме накара да потърся помощ от ....Ами такива цени не видях.Казвам го да се не излъже някой да хукне за ефтини телевизори и перални...
    • Преди време си купувах печка и продавача ми припоръча ВЕКО,която била по-добра от Горение,а и с 135 лв.по-евтина... ...Колкото човек и да е лаик,като погледне рапидките с които са захванали стъклата на фурната и разбира отношението на производителя към продукта си.... Взех Горение естествено. Друго нещо аз категорично определям като глупост.При избора на стока ,водещо и определящо да е срока на гаранцията. Патих си за такава простотия с безумни разхотки по сервизи. Не мерси.... Ако някой има свободно време да се бори с бюрокрацията нека се занимава. Единственото евтино нещо при мен което не отстъпи на скъпото, е тостера за препечени филики...Сименс,Елит,Рохансон, все по-една година изкарват.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте, моля за съвет. Искам да си купя климатик за новото жилище. Става въпрос за помещение 36 кв. м. хол и антре. Блока е ново строителство тухлен с външна изолация и без отопление. Стаята е с източно изложение и скосяване, с покривни прозорци Велукс. Спалнята до нея 12.5 кв. м. мисля да отоплявам с ел. радиатор APPLIMO . От Климаком ми предложиха MITSUBISHI MSZ-GC35VA и MSZ-FA35VA, от Тери - Daikin FTXS-35D и FTXG-35, а от Кондекс - MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 50 ZG-S и SRK/SRC 50 ZGX-S. Доколкото разбирам това са различни мощности. Господина от Кондекс каза че трябва да се преоразмери, за да топли като хората , а от другите фирми казват че тези модели ще свършат работа. В жилището все още правим ремонт и никой не живее, а докато се нанесем ще е лято. Така че ще разберем как топли чак другата зима. Другият ми въпрос е дали може да се постави над плазмен телевизор, от Тери казаха, че топлината от него ще му влияе на сензора, а от Климаком, че няма проблем. Ще съм благодарна ако ме посъветвате и за някой друг модел, защото тези са все за над 2000 лева ( явно им изглеждам богата). Не че няма да ги дам ако съм сигурна че ще реша въпроса с отоплението. Благодаря предварително.

10. Тук е от
    Feb 2008

Благодаря за подкрепата - За мен не е толкова важно коя марка купуваш, колкото каква е поддръжката от страна на магазина след това. Предпочитам магазини като ТЕХНОМАРКЕТ защото там е по-лесно да си потърсиш правата ако закупения уред се развали. При малките фирми, дори ако са специализирани, е по-трудно, понякога невъзможно, и много често зависи от това дали са в настроение или не.

22ovoltov: Живях в Норвегия почти година, с една заплата обзаведох апартамента и живях един месец. Стандарта е много висок, цените на техниката са ниски, цените на храната са високи - един кг кисело мляко струваше около 10-12 лева. Може би трябва да поразпиташ твоите приятели, които пътуват да ти разкажат повече. А колкото до останалата част от изказването ти - да потърсиш правата си не е право, а задължение на едно общество. Затова сме и на това положение - защото всички махат с ръка и не правят нищо - след това започват да псуват и да мрънкат каква тъпа и корумпирана държава сме. Държавата е такава, каквото е обществото в нея.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от kaya_ina
    Здравейте, моля за съвет. Искам да си купя климатик за новото жилище. Става въпрос за помещение 36 кв. м. хол и антре. Блока е ново строителство тухлен с външна изолация и без отопление. Стаята е с източно изложение и скосяване, с покривни прозорци Велукс.
    Ако става въпрос за едно помещение 36 кв.м. трябва сериозно да се замислиш за два малки климатика, вместо един.

Ето една моя статия по въпроса : http://www.bgreporter.com/index.php?n=read&id=1406

12. Тук е от
    Feb 2008

nebelservice : Благодаря за линка, предполагам, че ще е полезен на много хора, които незнаят какво точно искат

13. Тук е от
    Feb 2008

altray: Цената не е толкова съществена. Важни са

1. Колко ток консумира - важно е от гледна точна на собствения джоб, а и според мен е по-екологично от фреона - предполагам никога не си посещавам Марица-изток за да видиш как се произвежда тока
    2. Гаранцията: по-голяма гаранция - по-добре. Пак от гледна точка на джоба
    3. Сервизното обслужване - спестява много нерви и студ (или горещина в зависимост от сезона)
    4. Колко дрънчи - по-тих, по-добре. няма нужда да обяснявам нали?

От посочените по-горе точки и в съответствие с джоба всеки може да си избере климатик. Моят ми струваше 520 лева, тих е, топли (но и навън е доста топличко), за охлаждане ще видим лятото.

Това за екологичния фреон не го споменавам, защото за мен е рекламен трик, както глобалното затопляне например. И тъй като моето приятелче Climatronic обича да ми опонира искам да спомена, че през 14-15в. във Великобритания са се отглеждали лози и се е правило вино - т.е. било е много по-топло от сега. Затова за мен понятието 'глобално затопляне' е чиста измишльотина (за съжаление подлпатена с нобелова награда). За всеки, който е поотварял учебниците в училище е ясно, че климатът се променя....

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

elenaalex на мовеш да разглеждаш земята като затворена система така че земната ентропия може да се намали може и да се увеличи...

16. Тук е от
    Sep 2007

Знам че е офтопик, но скоро гледах по Дискавъри за това, че глобалното затопляне ще доведе до ледников период а не до обратното. Климата в света поддържал своето равновесие от океанските течения от типа на Гълфстрийм, които дължали своята скорост на солеността на водата. Топенето на ледниците щяло да доведе до влизане на голямо количество сладка вода, което от своя страна ще забави тези течения и от това щяло да настъпят промени в климата т.е. нов ледников период. Това според мен има някаква логика и не бих определял с лека ръка глобалното затопляне като измишльотина.

17. Тук е от
    Feb 2008

cooler: аз не я разглеждам като такава - не може толкова малко енергия, като използваната или отделената от климатика да се съпостави с една буря например. Поради това, че в глобален (вселенски) мащаб загубата на тази енергия от климатика е нищожна - значи, че бихме могли да разглеждаме земята като затворена система.

djambov: Ето в това е пародията: като се видя, че глобалното затопляне не се появи в очакваните и предсказани години, за да не се изложат всички 'учени', които се съгласиха с това абсурдно твърдение, започнаха да се измислят какви ли не историйки, за да се подкрепи това, подплатено с нобелова награда, 'гениално хрумване'. Ако си спомняш преди 10-тина години някъде, американските учени прогнозираха повишение нивото на океаните с незнам-си-колко мм на година и според тяхните изследвания в 2000-и незнам-си коя (не си спомням вече, но предполагам, че в интернет ще го има) незнам-си-колко от сушата щяла да остане под вода. После българските учени се дигнаха в защита на българин, който още преди незнам-си-колко години го бил предсказал, обаче, тъй като живея до морето, не съм забелязала моята къща да е по-близо до плажа. Теорията е хубаво нещо, само че остава само теория. на теория съществува и перпетум мобиле, а на практика - не. Затова нека да правим предположения, без обаче да ги обвързваме с каквата и да е вероятна, бъдеща реалност.

18. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

И от мен малко офф топик.Винаги с интерес наблюдавам подобни писания и ми е много приятно да чета за вашите редовни спречквания. и най вече "странните" мнения на колегата Climatronic.Благодарен съм ви,че ви има колеги та малко да ни развеселявате.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 8 ПърваПърва 12345 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Osaka CH-18-CN - мнения
    От vasilakis79 във форум Климатици Osaka
    Отговори: 43
    Последно: 15-08-14, 14:18
  2. Отговори: 23
    Последно: 17-02-13, 15:12
  3. Osaka CH-12-LBPE - мнения
    От hristokk във форум Климатици Osaka
    Отговори: 45
    Последно: 22-08-12, 13:57
  4. Osaka CH-12-JSE - мнения
    От vitvitali във форум Климатици Osaka
    Отговори: 3
    Последно: 23-04-08, 11:35
  5. Osaka CH-12-DJ ъглов - мнения
    От dindo във форум Климатици Osaka
    Отговори: 3
    Последно: 24-07-07, 17:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе