искам да попитам,
- отоплявам се със конвекционални климатици осака и съм доволен но все пак искам да споделя че по миналата година сложих 2 бр. 12-ки и останах със следното виждане за тях-при достигане на температурата около 3 минути работят и 3 почиват/климатиците са със стария фреон/.сега есента взех още един същия но със 410 и нещо ми се струва че изобщо не спира ,а е настроен на най ниската температура във сравнение със другите 2,пък е и в най изолираната стая-зачи компресора му не спира да работи,както си грее изпишиква ,обръща режима,почва да се размразява,после пак без да спира пак обръща и пак почва да духа топло,като външното тяло ми се струва че не го размразява до край.
- вчера виках техник от фирмата която ми го монтира,първо го допълва с фреон но каза че работата аму се влошава и върна фреона,като през цялото време имаше термометър на струята на въздуха вътре и преди да го допълни духаше около 50 градуса а след като сложи фреон започна да пада-и ми каза че всичко с климатика си е екстра и си отиде-но вън температурата беше 10градуса,днес го пускам при около 0-та ,и отново същата работа-вътре духа хладколи поне по хладко от другите и компресора отвън не спира,а температурата на вътрешното тяло съм я намалил и е с 4 градуса под другите???
- въпросът ми е ,има ли според вас някъква основателна причина за поведението на този климатик или просто майстора е 0 и да търся друг,или пък причината е от новия фреон че така си работи с него-иначе на климатика му дават до -20 а той кляка при 0,какво трябва да се провери и евентуално да се направи за да работи като другите 2 от които съм много доволен.
благодаря предварително
р.р.сметката за ток миналата зима пак с 3 климатика беше средно 220лв. но сега ми дойде по 300лв. и като направя горе долу някаква сметка от разхода на новия климатик като не спира ,излиза се е вдигнала именно заради него -възможно ли е според вас.спира само когато отвън има слънце