Ако вземем за статистика битовите потребители и изключим останалите, % ще изглежда доста по- различно.Първоначално публикувано от Kasap
Ако вземем за статистика битовите потребители и изключим останалите, % ще изглежда доста по- различно.Първоначално публикувано от Kasap
Ако вземеш за статистика новите и втората употреба(които масово са на 100волта) единичен сплит и то не само за "битовите " потребители, както си ги нарекъл, че то където да погледна в нашия град на магазини и фирми са монтирани 100волтови ще се съглася.Най-много има едни които са стават само за охлаждане пише eiola или нещо подобно на външното тяло(доста миниатюрно), но има и много саньота, национали, тошиби и др. тогава няма как да са 1% от пазарния дял.Ще имат между 25% до 40% от монтираните климатици.Пред вид кризата продажбата и монтажа на употребявани климатици на 100волта ще потръгне отново.Има познат с два климатика 2(шарп и мицубиши) употреба на 100в и се събира пари за още 2.ЧОВЕКА Е ДОВОЛЕН, ЧЕ ЗА 650ЛЕВА до 750 лева си взима климатик-цяла зима изкара с тях влкючително и минусовите температури.Първоначално публикувано от joro_bul
Доволен докато се повреди нещо,аз имам двама клиенти с 100волтови клими за мотори на външния вентилатор и ще се наложи да ги изхвърлят защото няма части за тези модели. А за Еолия се лъжеш че става за охлаждане защото било малко тялото точно тази модел е един от добрите стари машини на Национал.
Велев, когато жена ми строши турбината на Тошибата ни купена преди пет години , а гаранцията отдаааавна изтекла, от фирмата от която я купих за по-малко от 24 часа ми намериха оригинална турбина, а модела е 10 годишен вече. Ти за колко време ще доставиш турбина на 10 годишна мидея?.....Упс, то такава мидея всъщност няма. Хората който се занимават сериозно с този бизнес подменят и СТК та на 19 годишни Саньота.....Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Който смята, че Панасоник става само за вентилатор, да разгледа това сервизно:
http://www.markisemannen.no/pdf/CS-H...vicemanual.pdf
COP в минимума (0.6 kW) - 5.22; COP в номинал (3.6 kW) - 5.22; COP в максимум (6.5 kW) - 3.78.
3.70 kW максимум при -15°, което е 57% от максималната при +7° или спад само с 43%!!!
За съжаление този модел вероятно няма да стъпи в България, а за мен отива в "любими".
Било е някога преди да дойде в България.Или е било за Япония.Преди да го докопат българските монтажници.НЕ може да сгрее офис от 10 кв.м.Той всъщност не "грееше" доста силна дума, по-скоро духаше леко хладен въздух..Затова и баща ми го подари.Вместо него сложи фуджитсу 12ЛГС.Тази зима при -12 фуджитсуто нямаше никакви проблеми.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Честно казано , като купувах климатик, ме впечатлиха високоите показатели , и самата изработка на климите 100v.Първоначално публикувано от Kasap
Но реших , че в бъдеще мога да имам проблем с намирането на резервни части , в случай че дефектира нещо по него, защото според мен добрият сервиз е половината част от една покупка.
Но като се замисля...по-нискотемпературен и тих климатик от моя Дайкин не ми трябва - при -20*C топлеше добре , въпреки че е 9-ка в ~18m2 стая , а за шума - не се чуват че работят и двете тела...
Вярно - харчи около 10 лв.на месец по-вече, в сравнение с някое японско Санио ,но мен ме устройва.Много хора не могат да си позволят и такъв , а хубавите японски са скъпи.Изключвам покупката на 100V втора употреба , защото там купуваш нещо , което не знаеш как е експлоатирано/рециклирано , и съответно колко живот му остава.
Наливането на по-вече от 1500лв в климатик за домашна употеба според мен е ненужно -стига да "уцелиш" правилната марка и модел ервропейски климатик.
Е...аз я уцелих...
Е, ти пък точно с този модел ли намери да се хвалиш!Дано те изкара 2-3 години!Не се заяждам-казвам го от наблюдения!Приготви се за големи ЕЛЕКТРОННИ ИЗНЕНАДИ по външното тяло!Първоначално публикувано от justify
Нали бяха с фреона изненадите....Сега пък "електронни" имало. И защо само ти се оплакваш от тая серия? Не ме навежда на много радостни мисли ...
не се хваля.Баща ми не разбира нищо от техника и го лъжат колкото си искат негови "приятели" търговци на климатици.Ама и егото му н е му "дава" да ме пита.Ако зависеше от мен един конвенционален дженерал или дайкин 12-ка щеше да свърши хубава работа за там или едно 9 ЛЦЦ.Първоначално публикувано от dindo
Диндо не хвърляй такива клетви по отношение на новото фуджитсу..
Е, Диндо няма климатик от който да не се е оплакал.
Има, има- Panasonic A-125KE!!!
Иначе сериозно-гледам какво ми попада за ремонти и си правя изводи.Работя с точно определени марки и имам достатъчно наблюдения за по-категорични изводи.Но, всеки си решава сам-пазара е залят от "марки" и други.Истината обикновено се усеща накрая по джоба, ама това е друга тема и тук се влиза в територията на лобистите! Ползвайте си със здраве климатиците -хубави, лоши майната им!
С всичко казано съм съгласен,само с тези 10 лева не мога да се съглася - писах в друга тема за разходите на моите климатици по 23,24 лева ми е разхода за всеки от двата Дайкина еднакви с твоя,така че не мисли ,че си изпуснал нещо същественно и че тока щеше да ти е по малко.Може само повечко екстри да имат и глезотийки япончетата.Първоначално публикувано от zaqza
Е, ти май искаш да върнеш времето назад.Има, има- Panasonic A-125KE!!!
Panasonic CS/CU-RE12GKE -
КЛИМАТИЧНА СПЛИТ СИСТЕМА
-ИНВЕРТОР
- ОТДАВАНА МОЩНОСТ
- ОХЛАЖДАНЕ 3.5KW (0.90 - 3.90 KW)
- ОТОПЛЕНИЕ 4.25 KW (0.90 - 5.10 KW)
- КОНСУМИРАНА МОЩНОСТ
- ОХЛАЖДАНЕ 1.01 KW ( 0.17 - 1.2 KW)
- ОТОПЛЕНИЕ 1.14 KW ( 0.15 - 1.46 KW )
- СУПЕР АНТИАЛЕРГИЧЕН ФИЛТЪР
- ТИХ РЕЖИМ / МОЩЕН РЕЖИМ
- ТОПЪЛ СТАРТ
- 12 ЧАСОВ ТАЙМЕР
- САМОДИАГНОСТИКА
Кой режим е най икономичен:
На Fan Speed-вентилатора опциите са от 1-до 5 и AUTO
На Powerful/Quiet опциите са Auto, Auto Pawerful, Quiet
Отделно отстрани има опции Auto, Heat,Cool,Dry
В режим на отопление:
Дали опцията Haet + Quiet или Heat+ Auto Pawerful са по добри и съответно вентилатора как да бъде нагласен?
В режим на охлаждане:
на 25 градуса функцията Dry за какво точно служи/като я пусна духа хладно/ и съчетана с Quiet харчи ли много ток или е по-добър вариант да пускам на Dry+Fan Speed Auto или Cool + Quiet ,че с тез деца у дома не смея да го пусна тоз климатик...ние се потим а те започват да кихат. Yikes
Функцията на Fan Speed изключва ли тази на Powerful/Quiet или може да се съчетава с нея?