Страница 33 от 42 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 628
Like Tree9Одобрявам

Мнения за климатици Panasonic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Мнения за климатици Panasonic

Аз като лаик да кажа нещо по този въпрос.Не мога да обоснова каква е причината, но във всички сервизни данните за машините са дадени при 5 метра тръбен път.Когато дават коефициентите за дължина и денивелация, също тръгват от 5 метра.Коефициент 1 е при 5 и 7,5 метра.Не знам обяснениято на този факт, но очевидно има някакво значение.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Обяснението на Valen при определени обстоятелства може и да има логика но без да се намеси Ph диаграма всичко са общи приказки да не говорим и че трябва детайлна информация от датчиците на машините в двата случея за да се направи добър анализ...

4. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Е исчаках извесно време да мине но виждам че няма коментари Колегата cooler явно доста разбира нещата и се впусна в дълбоки води (на ниво формули) та ще го помоля дами обясни по подробно за тия PH диаграми И предполагам че доста хора незнаят за какво говорим ето саит които иска да види за какво говори http://conf.ru.acad.bg/bg/docs/cp/1.2/1.2-10.pdf точка 2 Та колега обясни на мен и на незнаещите как точно тези диаграми ги талкуваш на по разбираем език ако може? Като включим също и стоиностите на датчиците които са в килооми интересноми е давидя какво ше ми кажеш ?

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Не ми е ясно само кое точно те интересува кой датчик в коя точка на PH диаграмата се изявява или генерално що е туй Log Ph диаграма ... така че ще пробвам да обобщя грубо и двете:

От точка 1 до 2 е нагнетяването на газовата фаза в компресора, от 2 до 3 е охлаждането на прегретите пари в кондензатора от 3 до 4 се извършва кондензацията на същите вече поохладени пари отново в кондензатора от 4 до 5 най-вероятно течната фаза минава през подохладителя и от там вече в ТРВто от 5 до 6 след ТРВ то идва изпарителя и фазовия преход в него от 6 до 7 и отново в изпарителя прегряване на парите от 7 до 1.
    Колкото до датчиците според това каде е всеки може да предположи какво мери но какъв е алгоритъма на вземане на решение за определено действи например увеличаване или намаляване на обороти било то на вентилатор или компресор или отваряне респективно затваряне на ТРВ отговора може да го даде съответния производител.

П.С. Моля колегите да ме извинят за елементарното обяснение и евентуалните неточности....

6. Тук е от
    Apr 2011

Той този cooler видимо много е учен. Прилича ми на преподавател в някоя академия или техникум. Явно много е внимавал в час и е посещавал редовно лекциите. На него трябваше да му подарят помпата.

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

хахаха доктор на техническите науки съм и то помпите аз съм ги измислил .... както и да е за сега приключих с практическите упражнения така че помпа не ми трябва.... да я ползва турбото със здраве...

8.  

9. Тук е от
    May 2011

Здравейте,
    предстои да монтирам климатик в стая с размери 28м2х2,55м. Миналата зима максимално съм ползвал, 2,8кW за отопление и поддървах около 20С.
    Спрял съм се на CU/CS-E12LKE със номинална отоплителна мощност 4,4кW.
    Как се изменя мощноста при -10С..

п.п.
    Дали тази машина, ще подържа 22С при -10С вън.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Божа работа...

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от skymad
    Здравейте,
    предстои да монтирам климатик в стая с размери 28м2х2,55м. Миналата зима максимално съм ползвал, 2,8кW за отопление и поддървах около 20С.
    Спрял съм се на CU/CS-E12LKE със номинална отоплителна мощност 4,4кW.

п.п.
    Дали тази машина, ще подържа 22С при -10С вън.

Трябва ти оглед на място. Така е най-професонално. С писане в нет-а не става. Освен кубатура има още много неща, които да влияяат на избора. Може и да се справи, но има много неизвестни. Извикай си фирма да ти види помещението и да коментирате.

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от skymad
    Ето ти да добиеш представа за мощностите...Но, най добре е да дойде някой (човек който разбира) на оглед.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

С оглед или не пак зависи на кого ще попаднеш. Количеството "фирми" така се увеличи в последните години, някои така огладняха, че са способни за да изкарат 20 лева какво ли не да ти наговорят. Най-добре е да бъде направен оглед, но трябва да внимаваш в избора...
    Все пак отговора на поставения от тебе въпрос изисква още информация:
    -ти в кой регион живееш (разликата между Русе и Кърджали е фрапантна);
    -има ли възможност външното тяло на бъде монтирано на подветрената страна на жилището и по възможност на сухо?
    -каква е степента на изолация на това помещение, съседните помещиния отопляват ли се, какво има над и под помещението?
    -какви са размерите на прозорците, какви са стъклопакетите и т.н.;
    -какви са твоите представи за комфорт в режим отопление - обичаш ли жегата или можеш и на по-хладно понякога?
    -запознат ли си с принципите на работа на климатика в режим отопление?
    -как е захранващото напрежение, защото ако пада под 200В ще изпиташ разочарование не само с този, а и с всички инвертори;
    -имаш ли възможност да публикуваш снимки?
    Професионалния оглед изисква време и струва пари. При нас това са 50 лева, които се приспадат ако бъде закупен уред от нас. Но със средствата на съвременната фотография може и без това.

14.  

15. Тук е от
    Feb 2011

Здравейте,

В момента в Технополис имат безплатен монтаж на PANASONIC-CS/CU-E9LKE (1200лв): http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-CS/CU-E9LKE.

Имам 2 спални (11 и 13м2), изолации, к-стъкла и т.н. Машината има 3.4kW отоплителна мощност. Цената с монтажа е повече от приемлива за мен, но като цяло не познавам марката (само тук във форумите съм чел). Притеснява ме да не работят на on/off заради относително малките спални и 0.8kW мин.отопл.мощ. Също така няма суфикс "-3" за работа при -15 градуса, ще издържи ли?

Който има впечатления от модела - как се държи, добре ли работи сензора за присъствие и т.н. - моля да ги сподели.

За дневната (21м2) мисля да сложа Fujitsu 12LDC.

Моля за съвет дали съм се ориентирал правилно и дали опасенията ми са основателни.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ще ти свършат работа двата ПАНАСОНИКА.С по-нисък минимум са само ФУДЖИЦУ.При тези малки помещения две 7-ци ФУДЖИЦУ също ще ти вършат добра работа.Като гледам сервизните, с 3, без 3, машините са едни и същи, разликата е само нагревателя.Дневната ти има ли изолация, топла ли е по принцип, защото и 09LDC може да свърши работа евентуално, иначе 12-цата без проблеми ще топли 21 квадрата.

17. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Не разбрахте ли, че целия внос за на Панасоник за България производство Малайзия е с нагревател на компресора и с суфикса "3". То не бе писане, то не бяха притеснения??? Говорилня и половина. Купувай Фуджитсу, защото там няма нагревател, няма притеснения и няма суфикс "3". Пълно щастие...

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ти за притеснения от вноса на панасоник недей а говориш ,че 2005 не беше далече .. аз примерно тая марка съм я зачеркнал въпреки че имам една такава машина и конкретно от нея съм доволен .. просто покупката на панасоник е лотария с около 1000 лв залог ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 42 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнения от собственици на климатици LG
    От zhelko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 15
    Последно: 27-07-15, 19:50
  2. Прозоречни климатици - мнения
    От vetre във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 10-02-12, 10:21
  3. Данни за климатици PANASONIC CS/CU-PE12CKE и PANASONIC CS/CU-PE9CKE
    От dimkaraganchev във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 26
    Последно: 07-03-11, 20:35
  4. Климатици Sanyo - мнения
    От cacho във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 13
    Последно: 26-06-07, 14:38
  5. Климатици General Electric - мнения
    От wrathchild във форум Други марки климатици
    Отговори: 3
    Последно: 24-06-07, 00:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе