Здравейте, нов съм в този форум.. въпреки че го чета от известно време и научих много неща от вас!
От около 2 седмици имам въпорсния климатик, купен от техномаркет з 999лв с монтажа.
Като цяло съм довоелн от машината и от монтажа. Въпреки че сега чета че не е добре да се монтира например с къс тръбен сноп ( моя е около ~<2м), т.е. външното тяло е директно зад стената на която е монтирано вътрешното.Обезвъздушиха го поне а и бяха готини момчета ( К§К ).
Климатика се надявам да ползвам предимно за отопление и по-малко за охлаждане.
Става дума за Хол с бокс и антре на 2 ри ет. от къща във вилна зона до "бункера" до София. Общо са макс 25м2 , тавана е нисък 2,30, което прави около 60м3.Проблема може да дойде от това , че нямам изолация от долу на плочата - пода е студен ( 1 ет е недовършен, само е затворен с винили на прозорците да не вее, и опр. има огромен ефект - живея там 3 та зима, но до сега бях с котле, което е за друга тема ))))))
Няма изоалция на стените а само на плочата на тавана има вата.Дървена дограма със стъклопакет.
Без отопление при 0 гр, вътре е около 10-12.
Вече 2 седмици не го спирам, нямам и намерение чак до май април-май Поддържа зададени 20гр. и което много ме радва е доста тих, както вътрешното така и външното тяло.
При режим Powerful темп. на изх. въздух измерих 48гр., което май е добре ( това е сега при 7-8 гр външна темп.)
Надявам се при -5, -10 , СОР-а да не пада много и най-вече да не замръзва.
Какво се крие зад RE буквите и зад JKX ?
Какви са вашите мнения за този модел като цяло, надеждни ли са ?
Благодаря