vaskin колегата valen1 ти го е обяснил много точно и ясно.Викни си човек който да ти източи фреона да ти вакумира машината и да ти я напълни с количеството фреон написано на табелата на твоя климатик.
vaskin колегата valen1 ти го е обяснил много точно и ясно.Викни си човек който да ти източи фреона да ти вакумира машината и да ти я напълни с количеството фреон написано на табелата на твоя климатик.
Попаднал си на поредната мърда правеща се на велик майстор, който налива фреон на "око" Аман
Аз съм от с.Скутаре (до гр.Пловдив) - ако познавате някой съвестен майстор който може да дойде и да разреши този проблем напишете ми някакъв телефон за контакт. Благодаря на всички ви за съдействието.
СашоПървоначално публикувано от vaskin
https://forum.setcombg.com/index.php...rofile;u=18217
Този е измислил нов метод на вакумиране без да изпуска фреона явно е някъв гений. Поредния "май-стор"
Е точно поради това трябва такива "майстори" да бъдат лишивани от възможността да упражняват тази професия, но това става ако имаше работеща камара на занаятчиите и държава, която да си е на мястото.
VASKIN-бъди по-внимателен при избора на "майстори" и фирми за доставка на климатици, защото ако караш така те ще го доунищожат окончателно...
не са виновни майсторите, просто китайците така са го произвели ето снимка на топлообменникаПървоначално публикувано от climamarket
Не съм специалист, но нещо ми липсва при топлообменника от горната снимка
Може ли да постнеш още някоя снимка от към компресорната част защото не съм го отварял този модел и е интересно.Първоначално публикувано от strupi
Килограмите си показват най-добре, външно тяло Panasonic CS/CU-YE12MKX - 26,5 kg.
Гледам, че са спестили малко тръбопровод, ламелите не са пълни, има празни места.Как да размрази всичко, като няма тръба и не минава фреон от там.
Имам няколко монтирани от този модел и за сега не са ми се оплаквали.
То тръбите си стоят,но са изолирани,без да минава фреон през тях,и липсите съвпадат със заскрежените ивици-просто няма какво да ги нагрява.
И от какво точно са спестили? Фреон? Тъпотията граници няма. Сложили голям топлообменник и половината стои неизползваем.
И аз след доста главоблъсканици точно до това заключение стигам - причичината за ивиците е че не минава фреон през всичките тръбички на питата и се затопля и охлажда неравномерно, затова кондензира неравномерно и т.н. Но въпреки това проблема с ледената ивица която оставаше след процесите на разскрежаване го разреших като преместих тръбният датчик на външното тяло от мястото където беше поставен първоначално , на мястото където оставаше неразмразената ивица - и така проблема изчезна напълно "питата си остава чиста и не се натрупва скреж и лед" Качвам снимки "1-ва" първоначалното място на тръбният датчик за край на размразяването , "2-ра" поставен на мястото с оставаща ледена ивица.