Днес го поръчах...Дано не ме разочарова. Особено зимата...
Днес го поръчах...Дано не ме разочарова. Особено зимата...
Днес ми поставиха eco navi 2012 12 ка и определено съм разочарован .Струва ми се доста шумен и системата nanoe g имам чувството че нищо неправи.Оставих до 30 мин да работи и след като влязох после във стаята неусетих нищо във въздуха немиришеше по различно или да усетя че е по чист въздуха.Дано поне да топли при ниски температури и да не се разваля.
Няма какво да усетиш във въздуха. Йонизатора не се усеща, само плазмата и то в по-малки помещения. Това, че си разочарован, означава, че си имал големи очаквания за такава машина. Отдавна казвам, че не са много тихи. Но за цената си е добра машина.
Благодарение на Frescor и аз се сдобих с 12-ка. Не съм с огромни очаквания към машината. Важното е да топли зимата и да е хладно лятото. Относно шума - ще наблюдавам. А и мощност и тишина нещо не ми се връзват..
Честито, със здраве да си я ползваш. Доволен ли си от монтажа? Машината не е върха, но за парите си е добра и ще ти служи добре.
Можеби проблема е че го сравнявам със уруру сарара и в сравнение с него ми се струва този доста шумен а във интернет го гледах че го дават 20 децибела но явно това е при тихия режим.Колегата по горе каза че плазмата се усещало нещо във въздуха.Този модел има ли плазма и ако има как се активира?Дразни ме че и немога да видя през климатика колко градуса е вън но явно за толкова пари толкова.Също бях чел че някои панасоници имат възможност да се командват през интернет.Този модел има ли такава възможност?
Този модел няма плазма и не е в ценовия клас на Ururu Sara-та. Може да се командва през интернет след закупуването на специален модул. Ако разбереш цената ще ходиш с колата до вас да го командваш ръчно. Това за децибелите е дискутираната тема. За щастите от нова година ще се мери звука по нови изисквания и няма да има шменти капели.
Хвалеха ми го че уж имал екстри а тои каквото искам точно това няма че и шумен.Това с ионизирането на въздуха не ми е много ястно но ще прочета какво точно е въздеиствието.Дано поне е корав и да топли то се е видяло че друго няма.
- - - Обновено - - -
Ако може само последен въпрос.Каква е разликата на еко навито със NE-NKE?
Този пост е редактиран от Giggio; 06-11-12 в 23:09. Причина: NE-NKE май е нордик едишън-а
При мен системата Nanoe G се усеща осезаемо в 25 кв. метра стая. Но миризмата не е точно като при йонизатор. Мирише някак по различно (сравнявам с Мидеята с йонизатор) и миризмата не е натрапчива. Въздуха според мен става по-чист или поне усещането е такова и ме кара да дишам дълбоко с пълни гърди. Ако имате съмнение дали работи, когато е по-тъмно в помещението погледнете през жалузите в дясно има една малка уребрена "чашка" и в нея има една пъпка. Когато се включи Nanoe G, тази пъпка започва да свети. Нещо като мини дъга.
Относно шума - качете се близо до климатика и чуйте откъде идва шума.
Възможно е да има и някакво посукване или неравна стена. В този случай се подлага нещо отзад - дунапрен щипка или каквото попадне. Това често се среща при всякакви марки.
Аз също имах този проблем. При мен беше от моторчето на перката, което се намира до самата електроника. Смениха го от сервиза. Сега климатика работи абсолютно тихо.
Успех.
Този пост е редактиран от KTT; 07-11-12 в 13:05.
Благодаря KTT за отговора.Климатика само съм го пускал за 30 минути да си поиграя с него и до там а шума за които говоря е от струята на въздуха няма други шумове.Просто ми се струва че се чува много въздушната струя освен на тигия режим които е ок.
Няма как ако вентилаторът работи на максимум да не се чува нищо. Старият ми беше също Панасоник и също 20 децибела. Смятам, че шумът е еднакъв и е малък. Като се темперира помещението ще се намалят оборотите и съответно шума от въздуха. Няма абсолютно безшумни климатици. Има тихи, шумни и много шумни. Смятам че този модел може да се причисли към тихите. Мидяата и тя е тиха по документи, но така пука, скърца и свисти, че няма покой вечер.
NE-NKE e Nordic model няма econavisencor, има e-ion система за пречистване на въздуха.
- - - Обновено - - -
20db по каталожни данни и на отопление на най-тих режим