Може естествено ,ако отрицателните температури се задържат доста време.Много зависи и от това къде живееш,защото зимата не е еднаква на всякъде.Но този отвор при всички случаи не трябва да остава запушен от лед.
Може естествено ,ако отрицателните температури се задържат доста време.Много зависи и от това къде живееш,защото зимата не е еднаква на всякъде.Но този отвор при всички случаи не трябва да остава запушен от лед.
:D или има и още един,с който се решава проблема завинаги - нискотемпературен кит.Това лято сложих на единия Panasonic и вече не откривам топлата вода :D.Няма и грам лед по тавата.Тук в Русе знаете какви са зимите по-принцип.
Колко струва този кит,и качва ли консумацията на ток?
При мен излезе 100лв.с монтажа.Нагревателя се включва,когато външната температура падне под -3 градуса и харчи 100W на час.
Ако климатика е извън гаранция, може да се разширят отворите за оттичане на конденза.
Не съм специалист и не знам какви са на твоя климатик, но съм виждал отвори големи колкото 20 ст и големи колкото две кибритени кутийки една до друга. Кой от тях ще се запуши пръв?
не всичко е до отворите,много зависи климатика как и колко размразява а колкото да нагревателя наистина върши чудесна работа
Ще върши, като за 100 вата почти цяла зима. Направо супер COP се постига.
В повечето случеи климатика сам се спарвя има само някакло дена в които е нужно да имаш нагревател в тавата.Най добре да се пуска ръчно само когато има нужда. Автоматично е удобно за хора които не си гледат климатиците и да не се занимават.
Не само нагревател на компресора има NE 12 NKE Серията е с нагревател на тавата .
Твоя модел няма нагреваъел на тавата и е с една дупка нормално е да има висулки И гледаи отвора да е винаги чис .Моя е NKE 12, и ако има нагревател на тавата как тогава ми се образува на -10г. 15 см висулка??
Този пост е редактиран от turboie; 19-12-12 в 10:05.
Моя е NKE 12, и ако има нагревател на тавата как тогава ми се образува на -10г. 15 см висулка??