econavi сензора отчита къде има движение и насочва хоризонталните жалузи натам.
econavi сензора отчита къде има движение и насочва хоризонталните жалузи натам.
Това означава ли,че лятото ще ме разболява непрекъснато? А може би и при дефрост зимата?:rolleyes:
Здравейте, ще помоля за съдействие относно 12nke.Незнам дали е нормално или не но при външна темп. между 1 и 10 гр. му задавам 24 след достигане на определена темп. спира да духа топло и започва студено! Това е на автокомфорт,на еконави и на ръчно регулиране,като зададения режим е топло а не авто. Единият вариянт е да го огася а другият да увеличавам градусите но така се губи целият смисъл!
Трябва ли да се притеснявам за някакъв проблем или така си работи този климатик,и имали режим в които да духа топло без спира ,само да се регулира мощноста на турбината при нужда??
Машината не започва да духа студено, а превърта стайния въздух. Това е с цел, прецизно следене на температурата и отчитането и от въздушния датчик. Естествено, температурата в помещението е по ниска от изходящия въздух от климатизатора и затова се създава усещане за хладен въздух.
Благодаря! Сега ще го покажа на жената, за да разбере че " проблемът не е в нашия телевизор"!
Въпросът с ECONAVI обаче остава открит...
Имам същия климатик,не съм очарован,но и не съм разочарован.При мен,поне за сега панасоника си работи перфектно.Не чувам шумове и разни дразнещи звуци както пишеш,но и не работи като ,,ДАЙКИН,,-а /FTX50GV/.Не са ми обяснявали,но си мисля,че системата ECONAVI е за икономията на ток.Както пишеш че влизаш,излизаш от стаята и щом си пуснал ECONAVI-то,то като не отчита датчика му движение и автоматично градусите падат до два от зададената температура.Ако наистина нямаш инструкция как да работиш с климатика,напиши си емейла,за ада ти го пратя.Това е.Дано съм помогнал,но ако бъркам,нека ме поправят-няма да се сърдя.
Ето какво прави Econavi
AC-4-English.jpeg
а ето и autocomfort
AC-6-English.jpeg
Този климатик как разбира че е достигнал зададената температура?Невидях във книжката нищо свързано с това.Имам в предвид има си датчик във него и при климатика като се достигне температурата почва да духа хладно или сканира със инфраред каде е наи студено във стаята и докато недостигне там желаната температура неспира?Поне второто ми убястниха момчетата които го монтираха но нещо не ми се вярва да е така.
И на мен единия климатик ми е панасоник и съм пуснал еконавито и наноджито постоянно.Тия няколко дни му бях сложил устройство за консумация на ток и консумацията вървеше от 9вата до 1400вата.Усреднено за ден излизаше 210 вата консумация.Температурата навън е както навсякъде, от 2градуса до 14градуса.Засичането съм го правил два дни.Единия ден показа 190вата а другия 230вата.Бях му задал 23 градуса.Така че и аз съм доволен от Панасоник, за разлика от другия ми климатик фуджи.
Да разбирам ли че няма вариян,т в които след спирането на подаването на топла струя да не върти въздуха в стаята ,и да няма усещане за студен полъх??Между другото незнам дали трябва но до сега от външното тяло конденз да тече не съм видял ,а на съседа тече и прави на улицата локви!!
Локвите от климатика зимата са правопропорционални на топлозагубите на помещението ...
Ако се вярва на тая,,машинка,,за консумация на ток,при тия температури и при тия два дни къде си засичал,излиза,че за месец ще плащаме около 35 лв+./24 ч х 0.210 вата=5.04 киловата на деноннощие х 0.26 лв/за киловат =1.30 лв х30 дни =39 лв.И аз такова инфо ми дадоха при покупката,че ще гори може би не повече от 40-50 лв на месец при ТИПИЧНО зимни условия.Да се надяваме,че ще е така.Но въпреки всичко си зависи и какво изложение е стаята,дори и самия климатик.Има ли изолация,добре ли е оразмерен и т.н.Всичко това може да намали или увеличи сметката.
Ako ще и с 20 лв да е повече но да ме топли.Във момента съм го направил на 28 градуса стои на втора степен на вентилатора и си ми е хладно и според мен не е повече от 24 градуса във стаята и ако не го дам на 30 така и ще си остане.Като излязох от банята пак усетих хладната струя.И вашите ли нетоплят или това е само при мен?Затова и по горе питах как разбира дали е достигнал температурата има датчик които като стане топло горе във тялото и си намаля топлината или има датчик които сканира стаята как е температурата в нея?
При мен колкото му задам толкова е в стаята на термометъра,но има усещане за хладен полъх това е гадното!!
При мен в жалузите тернометърът показва 42 градуса при зададени 27 а във стаята е 23.Ще наблюдавам дали ще ги качи.Във момента работи на първа степен незнам за меренето във жалузите на коя степен трябва да намеря но маи си духа в момента ок .Ще видя кога ще почне да духа по хладно и при каква стаина температура ще се случи това.
- - - Обновено - - -
А функцията авто комфорт какво прави?Стартирах я преди час но неуцещам абсолутно никаква промяна във работата на машината.