Честито нова година на всички !
Имам проблем с доста сериозно обледеняване на външното тяло на климатика ( по долу слагам снимки на модела и проблема )
За първи път замръзна миналата година в края на зимата ( март месец ) , но времето се затопли и не предприех нищо.
Тази есен още при пускането за 2-3 дни започна да трупа доста лед , говорих с един познат който работи в фирма за климатици и каза че най вероятно е изпуснал фреон , посъветва ме да не давам пари само за зареждане понеже ако има теч пак ще изпусне.
Дойдоха свалиха цялата система с тръбния път за да го тестват за пропуски , надували го с азот но не открили проблем.
Монтираха го зареден с точното количество фреон но проблема пак си остана.
Прави ми впечатление , че другия ми климатик Мидеа се размразява 8-9мин. и през това време излиза доста пара и се затопля доста питата на външното тяло , а на този почти не излиза никаква пара и питата едва се усеща че се затопля и се размразява 4-5мин.
Дайте някакви идеи на какво може да се дължи този проблем , някой датчик или нещо друго понеже младежите които идваха явно не са много в час и не искам да си правят експерименти.
Климатика си е работил 4 зими без никакъв проблем преди това.
Леда който е на снимките се образува за 3-4 дена и то при почти плюсови температури и ако не го размразявам се увеличава още.
Снимки
Благодаря предварително!