Ами явно може да си поддържа, щом нито термичната защита на компресора изключва, нито системата за намаляване на температурата на въздушния поток вътре намалява оборотите на компресора.
Ами явно може да си поддържа, щом нито термичната защита на компресора изключва, нито системата за намаляване на температурата на въздушния поток вътре намалява оборотите на компресора.
По тази логика как Daiseikai 6 качва до 2300 вата. Нали за това е инвертор.
На машината за която говориш производителя ясно е дал данните в режим отопление:
Ен. разход отопление kW - Минимален: 0.240, Номинален: 0.730, Максимален: 1.290
Не виждам нищо притеснително, камо ли бъг. Много му се вглеждаш.
Този пост е редактиран от Mega; 09-12-13 в 13:26.
В сервизното пише, че е зададено времево ограничение за работа на максимум от 20 минути, с цел да се предпази компресора от изгаряне. След като изгасна индикатора за POWERFUL, реших, че мощността следва да се свали автоматично до номинал, въпреки че в помещението е студено. Така го разбрах.
За 100% мощност може и да има ограничение от 20 мин. Но за 90%(примерно) би трябвало да няма времево ограничение, освен ако не сработи някоя от защитите. Така мисля.
Powerful е казано, че го изцибря за 15-20 мин за по-бързо затопляне/охлаждане, а не само за 20 мин, за да се предпази компресора... Мощността няма как да падне до номинал, щом си го сложил на висока темп, а в помещението е хладно.
Чудя ви се на половината в този форум на акъла, как не ви мързи да седите денонощно да ги бъзикате тея климатици и да раждате какви ли не умозаключения.....
Ако се занимаваше с поддръжка и монтаж на климатици през последните 3 години, едва ли би си задал толкова глупав въпрос.
dodo_pv, мога да те уверя, че AC_From_Hell е много наясно за какво става въпрос...
Значи, аз не съм разбрал иронията да свършиш работата на някой, който след това пита "к´во стана"![]()
Моля за помощ Nano-g (CS_CU-E12PKE) диода не спира да мига някой знае ли как се оправя ,четох една тема тук във форума,така и не разбрах как се отстранява пролема,прочетох и англииското упътване,но все пак не можах да го поправя ще съм благодарен ако някой даде малко акъл
Единственото, което можеш сам да направиш, е да изчистиш електрода от прах и влага, според инструкцията. След това нулирай грешката: спри климатика от копчето на вътрешното тяло, след което спреш захранването за 5 минути. Ако не се оправи, викаш сервиза.
мерси за инфото получи се
- - - - - - - - - -
Имам и друго питане към по знаещите,при каква температура ( отопление ) е по добре да се потдържа климатика на по висока или по ниска(ясно е че всеки има различна чувствителност за температура и комфорт),да ли е по доре когато е постоянна или не, имам на в предвид спрямо дефрости, КОП,енергоспестяване и тн.
Този пост е редактиран от aleks1986; 10-12-13 в 20:22.
Ти на колко градуса се чувстваш добре?
22-23, но въпроса ми беше принципен, при положение че климатика ги потдържа без пролем
Този пост е редактиран от aleks1986; 10-12-13 в 23:20.
Слагай го на 23, авто на вента, пусни си еконавито и забрави че го имаш. Около края на април, началото на май, след като вече няма да ти е нужен, си купи един обезмаслител и почисти вътрешното тяло/питата/ основно. Приятна зима и си чисти редовно/2 седмици/ филтрите!
Здравейте на всички! Имам няколко притеснения относно този модел на Panasonic. Става въпрос за два такива(9-ки), монтирани в сравнително малки стаи, около 12-13 квадрата, с вътрешна и външна изолация и 5-камерна pvc дограма с 2 квадрата на всяка и тавани, високи 2.2 м. Единият климатик е между две къщи и не задържа лед на външното тяло, а другият е монтиран на открита площ и видимо задържа лед. С всеки следващ ден, все повече. Външната температура е около -7. Населеното място е до град Русе. Поддържаната температура в стаята е 21-22 градуса. Дефроства на всеки 45 минути по 8-10 минути. Консумацията му на час е 330 вата като в по-топли дни минава на on-off режим, но не и под тези ватове, като консумация. Въпросът ми е нормално ли е да трупа лед?