Страница 2 от 9 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 128
Like Tree56Одобрявам

Мнение за CS/CU-RE12QKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2015
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Мнение за CS/CU-RE12QKE

Аз да ти кажа това го забелязвам на 20С понеже сградата ни е доста топла все още и през деня пада някъде до 18-19С темп. в апартамента, аз бях решил да го оставя да работи постоянно на 20С а преди да се прибера го увеличавам на 23(имам едно дистанционно broadlink) и през ноща пак го нагласям на 20-21С. Едната вечер го усетих тоя леко хладен поток и реших че просто не си струва да работи постоянно при толкова малки темп разлики и да ми създава впечатление за хладен поток, а да и точно това ме накара да наглася по-слаба степен на вентилатора и от тогава забелязах проблема с редуването на ниски и високи обороти.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Не съм сигурен дали се изразих по-разбираемо, но идеята ми е, че ако в стаята първоначално е например 10 градуса и искам да се затопли до 18, трябва да настроя климатика на 22 или повече, за да започне да издухва по-топъл въздух.

4. Тук е от
    Dec 2015
    Живее в
    Пловдив

Сега те разбирам. Нямам такива наблюдения все още е топла нашата сграда.Още като започна отоплителния сезон с един колега ни беше интересно колко е темп на потока при затопляне уж на топъл старт мерих го с инфрачервен термометър тип пистолет и насочен към вътрешните вертикални прегради беше 48С мога да приложа и снимка ако е нужно. На колегата дайкина показваше сходни параметри 2-3С по-долу но може да се пренебрегнат поради не точно насочване. Пак казвам мерих на старт после не съм се сещал да меря при достигната температура дали и с колко е по-различна температурата на потока.
    IMG_20151106_173214.jpg
    Този пост е редактиран от webclub; 16-12-15 в 17:55.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Жоро как искаш да работи добре на 18градуса? Аз мисля че просто спира вентилатора като истине питата и като загрее пак тръгва и изглежда че не е нормално.

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от webclub Виж публикацията
    А относно това че е чест проблем на пансониците не останах с такова впечатление, тъй като съм го купувал директно от вносители и дори някои от техните служители ползват тази серия, познати са ми разпитаха дори и техни дистрибутори за този проблем и се оказа че до сега не им се е случвало подобно нещо.
    В този форум има отговор на почти всички проблеми на най-популярните климатични марки и моделите им.Трябва само да потърсите:

1. https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...12jke-3-a.html

2. https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%BE%D1%80.html

Вижте датите на темите и отговорите откога датират тези проблеми и за коя марка.След това се запитайте доколко тези с които сте се съветвали са професионалисти...?!
    Този пост е редактиран от justify; 16-12-15 в 20:51.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Жоро как искаш да работи добре на 18градуса? Аз мисля че просто спира вентилатора като истине питата и като загрее пак тръгва и изглежда че не е нормално.
    Както писах наскоро, ползвам го в спалня и поради това избирам такава температура. Не обичам да спя на топло.

Webclub, сега проверих настройката на турбината, на първа степен е и няма никакви проблеми.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2015
    Живее в
    Пловдив

А на някоя от другите степени ще пробваш ли за поне 1час. При мен от толкова проби разбрах че на първа понякога си кара мн време без да почне да цикли

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Нямаш никакъв проблем, ще пробвам. Да отбележа само, че на автоматичен режим оборотите на турбината са много високи и супер много ме дразнят.

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Значи не ти е добре затоплено помещението. Оборотите на турбината в автоматичен режим зависят от Т на топлообменника и разликата между Т стая и Т задание. Висока скорост има когато Ттоплообменник и Тзадание - Тстая са високи.

12. Member Аватара на powerful
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Joro711 Виж публикацията
    Довечера ще проверя как стоят нещата при мен и ще погледна в какъв режим е настроена турбината. Забелязах обаче нещо друго тези дни. Климатикът е настроен на 18 градуса и някак въздуха, който излиза от него е хладен и не се усеща особена топлина. Само 2 градуса нагоре и нещата стават коренно различни.
    Това е нормално, за начина на работа на марка Panasonic. Когато си на 18 градуса въздуха, който излиза от климатика е с температура 18 градуса, така наречения момент при инверторните климатици поддържане на желаната температура. Когато зададеш 20 градуса той започва да духа топло тъй като се опитва да качи желаната от теб температура. Обърни внимание, че когато застигне пак желаната от теб температура 20, ще започне да разрежда струята отново. Това не е проблем на климатика и ли в начина му на работа, просто технологията на Panasonic е такава.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от webclub Виж публикацията
    А на някоя от другите степени ще пробваш ли за поне 1час. При мен от толкова проби разбрах че на първа понякога си кара мн време без да почне да цикли
    Фиксираните степени работят безупречно. Автоматичният режим обаче работи постоянно на високи обороти. Толкова някъде го пробвах, около един час и изобщо не ги намалява.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Ми слагай го на ръчен.И при мен Sasunga на авто режим винаги е на среден вентилатор.Като искам икономия,го оставям така ,като искам тишина го слагам на първа степен или тих режим .

16. Тук е от
    Dec 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Joro711 Виж публикацията
    Фиксираните степени работят безупречно. Автоматичният режим обаче работи постоянно на високи обороти. Толкова някъде го пробвах, около един час и изобщо не ги намалява.

Ok междувременно дойдоха техниците съмненията са за вътрешен тръбен датчик, а вносителя дори и за платката вътрешна се съмнява, чакам да видя последно какво ще ми пратят.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Вчера ми монтираха още един такъв климатик на мястото на един стар 8-9 годишен Самсунг. Засега всичко изглежда наред с изключение на няколко дребни забележки относно монтажа. Не бях у дома да наблюдавам изпълнението, но ми се струва супер тъпо да оставят маркуча от вътрешното тяло да капе на терасата и сега трябва да го удължавам.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

А от външното къде ти капе?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 9 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнение за тв НЕО 3D
    От rupi във форум Други телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 01-03-14, 15:13
  2. Мнение...
    От LeBron във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 11-01-12, 14:42
  3. Мнение за ТВ
    От juspar във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 02-12-11, 21:32
  4. Мнение
    От temuchin във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 13-02-07, 09:00
  5. Мнение
    От Lupus във форум За Форума
    Отговори: 9
    Последно: 04-11-04, 21:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе