Честита Нова Година на всички. Както вече писах, имам два такива климатика, но ми прави впечатление, че единият размразява много по-често от другия. Някакви идеи защо се получава така?
Честита Нова Година на всички. Както вече писах, имам два такива климатика, но ми прави впечатление, че единият размразява много по-често от другия. Някакви идеи защо се получава така?
Помещението явно е по голямо или има повече загуби.
Ето го и развитието при мен при сменени к-т датчици на вътрешното тяло + платката проблема остава не решен за сега. В момента положението е следното ако зададете дадена температура, климатика бичи доста топло докато я достигне, с турбина на мах, след което климатика явно намаля производството на топлина (или поне така се усеща) а турбината продължава да бичи на мах обороти и така поддържа точно зададената температура но това че постоянно има силна струя е много дразнещо(за проба дали няма да спре или намали го оставих цял ден да работи и си работи на максимални обороти с кратки изкл. явно за размразяване). при задаване на степени за турбината, тя работи на зададената степен, но ако е зададена ниска и температурата пада. Обобщено не работи на принципа докато вдигне зададената темп. да работи на мах и да намали турбината при достигане на темп. и после при падане на темп. пак да увеличи турбината и топлоподаването.
У дома XE_PKE почти никога не съм го пускал на AUTO вентилатор и не знам как работи този режим. Само един път го бях пробвал и май не ми хареса - бая духаше на автомат. режим. Винаги го държа на фиксирана степен и съм забелязал, че дори тогава сам си регулира скоростите и то доста адекватно. Примерно, пускам климатика и вентилатора е на 3-степен. Отначало, когато компресора се напъва и вентилатора духа силно. После, когато компресора намли оборотите си, сам пада на 2-ра или даже на 1-ва степен. А когато достигне зададената температура, минава на тих режим. Така че изобщо не ми е необходимо да го държа на AUTO. При мен и на фиксираните степени сам си регулира доста добре оборотите.
Не знам дали и при тоя вашия модел е така.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 12-01-16 в 22:27.
Kратките спирания са били последствие от (on - off) и не добре темперирано помещение . При температура над 7 градуса дефрост може да има , ако липсва фреон
Някой да има предположение от какво може при мен да е така ? Работи вече доста време и все така. Ако вдигна темп. например на 25С (започва и духа доста топло) достигне ги и аз го намаля на 24С -> намаля мн оборотите и е ОК, след това като изстине малко включва пак само че с не толкова топла струя и обороти на турбината както обясних силни и така с една леко топла струя си ги държи зададените градуси без да спира обаче, вместо да обдуха с топла струя и да намали поне малко оборотите.
Моделът си е такъв, с намалени параметри и така си работи. CS/CU-E12PKE и вероятно CS/CU-E12QKE, няма да го прави този номер при темперирано помещение. Имай пред вид, че PKE серията има бъг в управлението, който, вероятно не е отстранен в следващите серии. Не обича да приема бързи команди и ако се случи, зацикля на работа около номинал и повече не може да се форсира. Не помня какво още се бъгваше и дали засягаше вентилатора. Пробвай да изключиш машината от захранването, след като си я спрял от дистанционното, за 10 минути. Преди това, нагласи я на отопление, автоматичен вентилатор и температура 23 градуса. Изключи еконавито. Свържи я към захранването, изчакай да спрат моторчетата на клапите + още минута и го пусни от дистанционното. Изцакай да темперира и го наблюдавай. Никога не променяй температурата или режима с кратки стъпки. Винаги изчаквай около 10 секунди, след натискане на бутон.
Успех!
В предни мои постове съм наблегнал на това, че моя ап. и стаята в която работи се темперират мн. бързо поради факта че и цялата сграда е доста топла. Така че да приемем че е темперирано помещението. За пробите с изключването на захранването ги правя поне веднъж на 2-3 дни щото ми писва постоянно да бичи силно перка и хладък въздух ако не аз не му вдигам температурата. Еконави няма на моя модел. За останалите неща да подавам бавно команди съм го правил но ще го пробвам и пак на тая новата платка. Благодаря все пак.
Има го, има го. Някъде го бях описал. Задейства се с често натискане на бутона powerful, с последваща промяна на градусите. В един момент, машината не е в състояние да развърти до максимум, ако не се ресетира по описания горе начин. Бичи до и малко над номинал, въпреки нетемперираното помещение. Приема команда и развърта турбината на 5 скорост, веейки хладно. Компресорът не се форсира. Вероятно и при джак е така, но не го е хванал.
Към @dodo_pv
- Моя при не темперирано помещение си работи много добре. В смисъл духа много топло до достигане на зададената температура, след което по-проблемния начин който съм описал. Бутон powerful нямам с 12QKE съм. Довечера като се прибера ще пробвам пак ресетването точно по твоите стъпки да видим какво ще стане.
И аз не съм забелязал каквито и да било бъгове до сега, въпреки че съм го ръчкал доста. Но наистина, панасониците понякога малко бавно реагират на командите и това може да подразни някой.
При мен примерно вътре като се стопли много и климатика изключва. Намалявам му градусите до 16 да не се пуска повече и след 30-на секунди тъпия климатик пак се включва и почва да се набира. И едва след няколко минути се усеща и спира окончателно. Или като му вдигна градусите за да не се изключва, той точно тогава спира. Това някой път ме дразни - получава се разминаване между командите и това, което прави. Трябва да го чакаш малко да си измери температурите. Но не е кой знае какъв проблем.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 13-01-16 в 14:34.
Понякога имам чувството,че по цял ден дебнете и ръчкате климатизаторите.
При мен като темперира помещението fan=auto автоматично си сменя скоростта на вентилатора до най-ниска степен и няма нужда от quiet или fan= мин което си е доста добре.
При теб със сигурност бъгваш алготитъма. Сто процента не са предвидили разцъкване на Т +-5°С през 5мин.