Простете невежеството ми...-но от последните коментари в темата не разбрах кой точно модел обсъждате :
E12PKE ETHEREA 2013 или E12QKEW ETHEREA 2014..-и ако е вторият..- не му е мястото в тази тема!
Простете невежеството ми...-но от последните коментари в темата не разбрах кой точно модел обсъждате :
E12PKE ETHEREA 2013 или E12QKEW ETHEREA 2014..-и ако е вторият..- не му е мястото в тази тема!
Максимална скорост на двигателите на вентилаторите:
CU-E12PKE
CU-E12QKE
CU-VE12NKE
Максимален дебит на вентилаторите:
CU-E12PKE
CU-E12QKE
CU-VE12NKE
Коментарите оставям на експертите.
Само че си мисля,че климатика с по маломощния компресор ще е по ефективен.Иначе марката с най яки компресори е и най плютата във форума .Не се сещам за друга марка,със 1100 в. компресор в 9 ките си и със 870 в,в бюджетните си 9 ки.От друга страна,японските модели 35 ци с голям коп и развъртащи до 7-8 кв ,май са с по 800-900 в. компресори ,работещи на по високи обороти.
Аз вече се успокоих, моето РКЕ направи един кратък едноминутен контролен дефрост, на "суха" пита, след 4 часа и 15 минути работа при около -5 градуса. Появиха се, обаче, два други проблема: Загрява помещението на 22 градуса, а съм му задал 21. Освен това, не ще да падне на минимума си, от сто и няколко вата, а си стои на 520W... Големи боклуци тия панасоници...
Междудругото, който иска Панасоник с 900Вт компресор, има такива:
сървърни климатици
Легнах с лаптопа в леглото и викам да засека как се държи климатика panasonic 09pke при минусови температури и по скоро да наблюдавам дефроста.
Нямам външен термометър засичал съм този на колата като точен, а той показваше -10 когато синоптик за Варна даваше -8 така, че сложете -2*С на снощните температури т.е. от -10 до -12 по време на измерването.
Във ********** е апартамента северна стая 3,5х3,8х2,75м стаята беше темперирана и проветрена така, надявам се е добро наблюдение.
Настройките са +18*С fan auto Nanoe-G on. По време на самите дефрости започвах да записвам по подробно събитията, самият дефрост започва с мигане на power светодиода ~12min спира да мига и уж започва нормалната си работа климатика със слабо подухване, но реално тръгва силната струя 5мин след това.
НЯмам термометър за това не съм мерил външна Т и изходяща на потока, утре ако имам време ще се постарая.
23.30 first defrost finished hi fan speed;
00.09 second def started; 00:21 finished bulb flashing 00:29 started heating hi fan speed
01:xx third def started;01:15 finished bulb flashing; 01:16 started heating low fan speed, compresor increase revs; 01:20 hi fan speed
01:58 4th defrost started; 02:11 def finished low fan, cmpr inc revs ; 02:18 hi fan speed
Този пост е редактиран от Zygot; 03-01-16 в 14:01.
При мен няма толкова чести дефрости,навън сега е -11 климатика е настроен на 21 като поддържа близо 22.Така като го гледам се е оспал на 1степен и работи на 340в/ч.Последния дефрост беше някъде към 3-4ч сутринта и от тогава не е имало.
За мен работата му е доста недодялана при тези ниски температури на практика 1/3 от времето минава в дефрост. А температурни загуби не са високи в помещението. Външната температура може и да е била по-ниска, някакви идеи какво да следя освен написаното тази вечер мисля да взема един термометър, ако се запазят ниски Т-ите.
При липса на фреон външната пита се охлажда доста и влиза така често в дефрост. Имах един панасоник от старите на 22 фреон и той така правише чести размръзявания като изпусна фреона след зареждане нямаше подобно нещо.
Преди година и половина е монтиран, ако поведението му е различно от на осталаните бройки от този модел може да разпитам монтиралите го дали наблюдават такива дефрости. Миналата зима със сигурност не забелязох толкова чести дефрости при положение, че пак падна под -10°С, но не съм наблюдавал толкова детайлно работата му.
Може да ти е замърсен топлообменника или турбината на вътрешното с прах.
Включил съм плазма-нещо-си пречистването на въздуха другите 'екстри' които клатят клапите са изключени защото шумят. Сега погледнах казвало се Nanoe-G. Държа го на 18°С защото на толкова ми е комфортно да спя с едно одяло облечено в чаршаф, ако вдигна на 22°С трябва само с чаршаф да спа което не е смислено за мен. Климатика е в северна спалня познай защо работи при далеч по-високи температури ~0°C на сутринта е 14-15°С.