Благодаря много на всички Вас за отговорите по моя проблем! Утре ще дойдат екип от техници, за да видят за какво иде реч и ще споделя за развитието на нещата. Откъде мога да си купя такива нагреватели?
Благодаря много на всички Вас за отговорите по моя проблем! Утре ще дойдат екип от техници, за да видят за какво иде реч и ще споделя за развитието на нещата. Откъде мога да си купя такива нагреватели?
Тази сутрин го дават -17 при мен с мъгла, панасоника отново е забил и духа хладко на най-ниска степен при зададени 4 черти по ДУ и изоставане 4градуса от заданието.
п.п сега се ядосах и гледах видео наблюдението 42мин "топли" 17мин дефроства...пълен кокал.
[QUOTE=peshaka;807037
п.п сега се ядосах и гледах видео наблюдението 42мин "топли" 17мин дефроства...пълен кокал.[/QUOTE]
Пробвай мода с резистора от другата тема да да видим как се държи.
Малко съм скаран с техническата част,иначе му мина гаранцията и съм склонен да пробвам, благодаря.
Някой може ли да ми каже защо FAN SPEED освен на AUTO не ми реагира на никаква др степен.Слагам го на 1,2,3 и т.н но никаква промяна в оборотите.Работи си на AUTO и чак когато си реши ги намаля.
Защото при Етереите оборотите на вентилатора се регулират автоматично в зависимост от вкарваната топлина. Примерно външното тяло ако работи на минимум и вкарваната топлина стига за да поддържа 23 градуса в стаята с вентилатор на 1-ва степен, каквато и степен да му зададеш той ще продължи да си духа само на 1-ва. Ако увеличиш градусите от дистанционното, външното тяло ще се напъне повече, ще вкарва повече топлина вътре и тогава вътрешният вентилатор започва да усилва степените. Общо взето при панасониците няма голяма разлика между Auto и фиксираните степени. И в двата случая климатика сам си регулира струята и то доста адекватно.
Че то, и при Тошиба е така.
При кои точно тошиби е така? Защото при нито една от моите НЕ Е така. Философията на управлението на турбината е коренно различно при етериите, при MHI и доколкото прочетох, при високия клас на фуджицу.
Просто когато е по-студено навън духа на по-високи обороти продължително време.Когато беше -10 духаше по цял ден така докато смъкне оборотите.Инъче си постига градусите.
Аз доколкото знам ,няма климатик който в режим отопление да може да му сменяш скороста на турбината изцяло ръчно.Примерно,ако питата вътре е нагрята до 30 гр,върти само на първа и дори и да му зададеш максимална,пак си остава на първа.Ако е 35-40 гр,може да зададеш следваща степен,и ако примерно е загрята над 40 гр ,чак тогава може да му зададеш максимална степен.Също така ,поне няколко минути след спиране или след дефрост,примерно и да му зададеш тих режим ,той не минава на него.
има .. МЕ са така ,Хитачито ми и той е така .. Тошиба Сузуми също ..
При Дайкините можеш да ползваш и 5-те им скорости независимо,че си е достгнал температурата,а при някои клими само под тази на която подържа в момента.При тях след вдигане на градусите може да сменяш степените на вента.
На ME GE25-VA съм пробвал и каквато степен му зададеш на такава работи.А този като реши да вее не мога да го смъкна ръчно освен с QUIET.
Свали му клапите надолу, задай по-ниски градуси, вентилатор на 1 и ще спре да вее. Тихият режим също върши работа.