Страница 35 от 38 ПърваПърва ... 253334353637 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 562
Like Tree349Одобрявам

Panasonic Etherea 2016г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Panasonic Etherea 2016г.

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    За парите които струват тези машини, мога да си внеса най-хубавия Панасоник за японския пазар...И ще е е в пъти по-хубав от тези...Затова написах гледаш....Ясен ли съм?
    Ако през 2019-та/ 2020-та и токът за битови абонати последва тази тенденция, най-най хубавия Панасоник за японския пазар, който може да си внесеш, може да го гледаш като украса.Извинявам се за оф-топика:
    С над 350% поскъпна токът за индустрията
    https://trud.bg/с-над-350-поскъпна-т...трията/
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 27-12-18 в 14:01.

2.  

3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Лично аз, нямам и желание да ги гледам на живо. За парите които струват тези машини, мога да си внеса най-хубавия Панасоник за японския пазар...И ще е е в пъти по-хубав от тези...Затова написах гледаш....Ясен ли съм?
    Това занчи ли, че хубав японец Панасоник ще отдава повече и с по-добър СОР от нордик за европейския пазар на -15С например?
    Питам без да вземам страна.Наистина ми е интересно, тъй като не съм вижал нито Heatcharge, нито хубав
    японски Панасоник.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Извинявам се за оф-топика:
    Ако през 2019-та/ 2020-та и токът за битови абонати последва тази тенденция, най-най хубавия Панасоник за японския пазар, който може да си внесеш, може да го гледаш като украса.
    добро утро джак с новини от преди месец

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

ccankov73, едно леко сравнение....ей, така да добиеш представа...
    CS-VZ9SKE Heatcharge (да бест оф да бест на 220V) - отоплителна мощност 3.6 KW (0.6 ~ 7.8), при -15°С (4.8 kW), хладилен агент 1050 gr
    CU-UX289C2 - отоплителна мощност 3.6 KW (0.3 ~ 11.4), при -15°С (6.6 kW), хладилен агент 1300 gr
    SPSt, Rumb@ta, tony34al и 4 други харесват това.

5. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Извинявам се за оф-топика:
    Ако през 2019-та/ 2020-та и токът за битови абонати последва тази тенденция, най-най хубавия Панасоник за японския пазар, който може да си внесеш, може да го гледаш като украса.
    Пак не си в час. Това е моментно ниво от "свободния" пазар. Същите тези "работодатели", които се жалват на бащицата, най-много драпаха за "свободен", нерегулиран пазар. Коги ядоха кифтетата /плащаха цени като на битови абонати/ не рИваха, ама като им скочиха цените за няколко часа и ревнаха бащицата да им забърше з*дниците, оти нема пари за нафта за яхтата и керосин за самолето.
    rosswen одобрява това.

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

ccankov73, едно леко сравнение....ей, така да добиеш представа...
    CS-VZ9SKE Heatcharge (да бест оф да бест на 220V) - отоплителна мощност 3.6 KW (0.6 ~ 7.8), при -15°С (4.8 kW), хладилен агент 1050 gr
    CU-UX289C2 - отоплителна мощност 3.6 KW (0.3 ~ 11.4), при -15°С (6.6 kW), хладилен агент 1300 gr
    Какъв е тоя смотан японски климатик бе, що на отопление го дават до 16 квадратни метра, а на охлаждане до 19 квадратни метра? Това от сайта на панасоник. Да не би само няколко минути да може да поддържа максималните ватове, които са му написали?

Защо тогава на европейския нордик VZ SKE са дали, че е подходящ за жилища от 190 - 230 квадратни метра?

Моят обикновен панасоник лятото се справя с над 60 квадрата и за целия сезон е навъртял 21-22 лева ток, а този смотан японски климатик защо го дават за тройно по-малка площ?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

За пореден път се уверявам, колко си...Весел празник!

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Колко съм... не е интересно.
    Мен ме интересува защо японския климатик с максимал 11,4 киловата, на отопление го дават до 16 квадратни метра, а европейския vz_ske за близо 12 пъти по-голяма площ?
    Тия да не са като китайските заваръчни инвертори - написали на етикета някакви големи максимални мощности, а реално като тръгнеш да заваряваш след 5 минути се включва защитата и чакаш 10 минути да се охлади.

10. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Тук наистина са весели празниците! Благодаря Джак! Ма така съм се смял. Пожелавам ти през новата година да стоплиш с 9-ка Панасоник 230 кв.м. /ама да не са с височина 10 см./ И да не го ползваш само за охлаждане отвреме-навреме, а като застуди да го изключваш. Весели празници!
    ruuni9 одобрява това.

11. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

В темата за японските пак е коледна тишина и топла задушевна атмосфера. Джак , пак не си в час с квадратите. Не вярвай на драскулки, а на очите си! Весели празници!
    bobovo, Aleksandars, SPSt и 3 други харесват това.

12. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Това изглежда много, ама много добро!
    Благодаря Alexandars за примера.
    Gyokov, bobovo, Aleksandars и 3 други харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Да, наистина изглежда класна машина.
    Стана ми любопитно как успяват да са толкова добри. Предполагам разликата с европейския модел не е само в количеството фреон.
    Може ли малко повече информация от знаещите. Предполагам ще е интересно на любителите като мен.
    rosswen одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    Да, наистина изглежда класна машина.
    Стана ми любопитно как успяват да са толкова добри. Предполагам разликата с европейския модел не е само в количеството фреон.
    Може ли малко повече информация от знаещите. Предполагам ще е интересно на любителите като мен.
    Повече информация тук няма да получиш, защото или попадаш на фанатици, или на тъпаци. Предположенията ти са на примависта погрешни. По-голямо количество фреон в една хладилна инсталация със сигурност означава по-голям обем, т.е. топлообменниците са с по-голяма площ и по-ефективни, при една и съща проектна мощност. Друг е въпроса до колко повече и при какви условия, но във всички случаи е повече и по-добре.
    rosswen одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Японците не лъжат за татамитата и тея максимали не знам защо изобщо се споменават.
    Този пост е редактиран от Mig82; 26-12-18 в 22:09.

17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Японците мисля гонят максимална енергийна ефективност.
    Затова слагат голяма машина в 20кв, която може (повтарям може, щото тукашните не могат)
    да работи супер разтоварени и много енергийно ефективно в това помещение.
    Явно такива са им правилата и цените(на тока).
    Реално това е много по-голяма машина, която софтуерно е “уж” ограничена, но наложи ли се става звяр.А ние тук си ги ползваме по “реалните” им параметри, без да гоним японската ефективност.
    За сравнение моето MHI63 или 21ца може да си мечтае за 6.6kW на -15С, не че не топли де.

Поправете ме ако греша.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017

Аз пиша от опит , всъщност три опита да сложа японски машини в по-големи помещения НЕспазвайки предписанията на производителя и машините съсвем не работиха разтоварено (не че не са се справяли) ... Сега всичко си е по местата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 38 ПърваПърва ... 253334353637 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic CS-E12QKEW ETHEREA '2014 - отзиви от потребители
    От centurionX във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 311
    Последно: 03-01-25, 19:07
  2. Мнения за Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA 2013
    От Damian Ivanov във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 581
    Последно: 10-02-22, 15:26
  3. Daikin FTX35JV vs. Panasonic cs-e12pkew-cu-e12pke-etherea-2013
    От SK7 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 06-10-13, 20:01
  4. Проблем с Panasonic CS/CU-E12-NKE-3 Etherea
    От ambrozia403 във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 2
    Последно: 17-07-13, 23:33
  5. panasonic cs-a90ke и panasonic cu-e90ke. Къде е вярното им местонахождение?
    От lzxcvbnm във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 23
    Последно: 27-11-11, 18:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе