Има таблици из сервизните... z50tke → 4117 вата при -15° външна и 20° вътрешна.
Те в сервизните Panasonic по принцип, не уточняват дали е еднороторен или двуроторен дори и на heatcharge CS-VZ12SKE пише само rotary , на 50ките и нордик моделите които са с 900 вата двойноротирни
Не че нещо, но защо ли за 19 години, не съм виждал двойно роторен компресор на Panasonic!? Модела който се влага в CU-Z18SKE и CU-Z50TKE е 9RD132XAA21 и това си е чист скрулак.... Което пък от своя страна, няма нищо с двойнороторен....
Не е скрол, при малките битови модели вече почти никой не използва скролове, защото са скъпи за производство, чупливи и по-неефективни от 2-роторните, които са по-евтини и издържливи.
Доколкото си спомням скроловете май бяха с друго означение CS нещо си...
Мога да те уверя, че скрул компресора е по-здрав от ротационния и има по дълъг живот. Дали ще ми повярваш, си е твоя работа. И означенията които споменаваш за моделите на R410A.
Ето ги пълните параметри на модела компресор: 9RD132XA : R2P Series (Rotary Variable Speed, R32)
Refrigerant R32 Displacement (cm3) 13.2 Voltage (VDC)
- Frequency (Hz)
- Phase - Capacity (W) 3575 Capacity (BTU) 12198 COP 2.67 EER 9.1 Testing Condition P-JIS Country of Origin Malaysia
https://industrial.panasonic.com/ww/...d-r32/9RD132XA
↑
На картинката даже се вижда, че входящият порт е с 2 тръбички
Слушай ме какво ти пея.
Хайде докажи ми, че тази картинка е точно на този компресор? О, забравих, че си голям "певец".... Извинявай, но този спор ми омръзна. Смятам, че е безсмислен. Имам ли възможност, ще отворя едно тяло и ще снимам компресора.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 04-01-19 в 07:50.