дефростите на 40 мин за по 20 мин са под -9 по сервизно .. тоя модел е подходящ за отопление до -10 не по надолу и реално е безполезен за град като Шумен примерно ..
дефростите на 40 мин за по 20 мин са под -9 по сервизно .. тоя модел е подходящ за отопление до -10 не по надолу и реално е безполезен за град като Шумен примерно ..
Тоя модел няма дефрости по 20 минути. Мисля, че максимумът беше 15 минути и толкова дълго ще ти размразява само при силен вятър и ако е много заледена питата, докато я изсуши напълно. Преди си спомням, че при моя панасоник в студено и тихо време с чиста пита дефростите бяха много кратки - включва размразяване, нагрява 40-50 секунди, спира и след това още 3-4 минути докато вдигне налягане и започне да топли. При чиста пита размразяването не продължава дълго.
Тази нощ, енергото ни спретнаха номер, панасоника затвори клапите и замига, червената лампичка, като погледнах ватметъра 120 волта , веднага изключих всички уреди в къщи,и нямам поражения и другите 2 хитачита работеха, така си стоя повече от 1 час този волтаж, докато не оправят проблема. На комшията климатика отвреме на време почваше да работи и да бучи . Панасоника записа тази грешка H33, която изтрих, и днеска си работи нормално климатика
Indoor / outdoor
misconnection
abnormality
Indoor and outdoor rated
voltage different
H33
Indoor / outdoor
misconnection
abnormality
Indoor and outdoor rated
voltage different
Този пост е редактиран от mystikalrs; 03-03-18 в 19:38.
Този път си имал късмет,но не разчитай на това.
Вместо да гледате денонощно тези маймунки/ватметри/ си сложете товаIMG_20180303_184512.jpg
Всички хладилници,клими..скъпи уреди съм ги защитил и съм споко ко' Ша ми подаде Гинка.
IMG_20180303_191636.jpg
Този пост е редактиран от Viking72; 03-03-18 в 20:17.
И при мен се е случвало и само една крушка едвам мъждукаше,а хладилника виееше на умряло.Добре че станах до тоалета инъче до сутринта можеше да има поражения.
Hitachi RAS-25CNH2 работи на такова напрежение и топли. Но мотора на турбината бучи неестествено и не поддържа оборотите
IMG_20180303_195325.jpg
Пробвах едно и на готварска фурна,обаче не става-даде фира.
За пръв път се случва такова нещо при мен, иначе винаги си е около 230-235 волта напрежението, все пак съм в сравнително голям град , имаше си някаква авария в трафопоста, който е точно до блока. За хладилника, от кога се каня да взема от тази защита,и скоро ще сложа вече защото и той е инветорен самсунг, аз веднага изключих всичко, благодарение на панасоника, че се изкллючи и ме събуди, и мигаше таймера за грешка, но може и да има изгорели уреди на хора от блока, около 2 часа си стоеше това напрежение, преди да го оправят.
Някой знаели колко харчи за 24 ч не ми излизат сметките като спре тока харчи по 26,30кв за 24 ч 3 пъти съм го пускала декември за 15 дена ,януари за 6 дена и февруари 15 дена =536kw .Пускала сън го на HEAT с АВТОМАТИЧЕН ВЕНТИЛАТОР но от два дена е на 1 вентилатор и за 24= 12 кв виках ги от фирмата казаха че е наред климатика като ги попитах защо харчи толкова не могат да ми отговорят Моля за съвет.Климатика е на 24 градуса не смея да пипна дистанционното защото пак може да реши че трябва да затопля от начало и пак по 30кв за 24ч
Ако правилно съм разбрал, а беше много трудно, за 36 дена е изхарчил 536kW. Това прави средно по 620W/h. Не сте написали нито в какво помещение е, нито къде - в кое населено място, но при този режим на работа малко Ви е изхарчил.
Много ми хареса как "като спре тока харчи по 26,30кв за 24 ч"!
Ако се научите да слагате препинателни знаци-това са точките и запетаите, може по-лесно да Ви се разбира.
PS: А случайно, ако Ви е било студено, малко да сте му помагали с някоя малка печица, духалчица.
Този пост е редактиран от SPSt; 06-03-18 в 18:38.