Страница 19 от 31 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 457
Like Tree231Одобрявам

мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE

Въздухът съдържа влага, която навлязла в климатика може да замръзне и запуши тънки тръбички. От валагата някои части може да се окислят и корозират. Хладилният цикъл не е ефективен при наличие на въздух в системата.

Намираш първо инструкция за монтаж на Panasonic CS-Z25TKEW (сигурно някой от участниците във форума може да ти помогне). В нея проверяваш дали производителят изисква от монтажника вакуумиране на системата преди пускане, до колкото ми е известно това се изисква за всеки климатик. Казваш на оня дето ти направил новия конус, че не е спазил условията на производителя и държиш външното тяло да ти бъде заменено. Ако откажат, обаждаш се на вносителя и казваш - купих климатик Panasonic CS-Z25TKEW от ваш представител фирма ......., не беше монтиран според инструкцията, наложи се ремонт на конуса поради пропуск и допълване с неизвестно количество фреон, нямаше вакуумиране, искам да ми бъде заменен климатика за сметка на фирма ........

2.  

3. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Бургас, кв.Сарафово

Само на добра воля от продавача или ако си го купил от голяма верига магазини, където има опция за връщане в определен срок ,могат да ти сменят тялото или върнат парите. Такива са ти правата, трябва да докажеш, че не работи или е развалено, а това не е така!

4. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Мисля, че имам инструкция за монтаж, ще я разпъна после и ще чета.

valen79, виж предишното ми мнение, добавих инфо за това, което ме помоли, не знам дали си видял в края на предната страница.
    valen79 одобрява това.

5. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от ogi28b Виж публикацията
    Мисля, че не е вакуумирано, защото не видях компресор, нито машина, която да се включва към тока и да прави нещо на машината. Със сигурност е заредно по манометри, а не по везна. Възможно ли е да са затворили кранове на външното, ако има, и така да не са събирали фреона, а само да е допълнено? Възможно е да има въздух в системата, доколкото ви разбирам? Това как влияе? На какво основание да искам смяна на външното тяло? Какво да кажа -искам да смените външното тяло, защото.... какво?

Извинете за въпросите, сигурно са елементарни за хора, които се занимават професионално, но за мен е пълна мъгла.
    Вакуумирането е задължително и особенно през зимата, когато влагата е висока. Добрите монтажници се различават от некъдърниците, понеже винаги вакуумират климатиците. Надявам се не си му дал много пари на монтажника, за добре свършената работа. Може да споделиш, коя е тази фирма, та хората да си имат едно на ум.

6. Member
    Тук е от
    Apr 2013

Сега говорих с техник и той каза, че е възможно системата да не е била източвана напълно, а само допълвана, затова да не е вакуумирано, но му казах, че тогава е съвсем неизвестно колко количество газ е имало и колко е допълнено. Все пак не съм влизал с рогата напред, казаха, че ще питат и проверят самия техник, който е бил при мен какво точно е направил, след което ще ми върнат обаждане. Също така, ако кажа, веднага ще изпратят техник "със станция", който да направи всичко по учебник, само дето не уточнихме дали това ще ми струва пари.

За пореден път, пак много ви благодаря, че ми помагате, включително и след отстраняване на първоначалниия проблем!

20-ка му дадох, колкото си е по ценоразпис. Само дето за него са безотчетни, защото той има протокол за гаранционен ремонт.

Ааа, и фирмата ще я кажа, няма да остане тайна, но нека все пак мине и това. Поне веднага поеха ангажимент да изпратят техници в най-скоро време.

И сега, представяш ли си, прибирам се и машината мига като коледна елха, някъде замръзнало, както казвате.... :D хем ми е забавно, хем не ми е.

----
    Обадиха ми се и без никакви излишни разговори, минаха директно на въпроса "Кога ще ви е удобно да дойде техник и да направи цялостно зареждане?"
    Този пост е редактиран от ogi28b; 25-01-19 в 17:22.

7. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

И сега, представяш ли си, прибирам се и машината мига като коледна елха, някъде замръзнало, както казвате.... :D хем ми е забавно, хем не ми е.
    ----
    Обадиха ми се и без никакви излишни разговори, минаха директно на въпроса "Кога ще ви е удобно да дойде техник и да направи цялостно зареждане?"
    Аз бих поискал смяна на външно тяло. Веднъж окекаш ли маслото на компресора с въздух и влага, колкото и да презареждаш с фреон, маслото си е окекано.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Системата разхерметизира ли се, задължително вакуумиране. Няма такъв разказ като допълваме за това няма нужда от вакуумиране. Ми като се отвие гайката нали влиза въздух в тръбата и после заминава у компресора. Вносителят като разбере, че някой монтира без да спазва инструкцията няма да е много доволен. Ако стане гаранционна повреда е за сметка на вносителят, но по вина на монтажника дето го мързи да вакуумира.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Вносителят е виновен, заради огромните търговски отстъпки, които дава на аванта на монтажните фирми. Някои да не си мислят, че за 150 лева получават монтаж, плюс консумативите! Тези отстъпки са причината на пазара да се навъдят толкова много мърлячи и некадърници, гледащи да приберат едни пари, от две места едновременно. У нас няма масова практика при битовите машини да се спазва технологията на монтаж, пък вие си пишете тук, каквото искате. По-скоро е изключение. Затова ми се изправят косите, когато ми минава през акъла какви смески нагнетяват компресорите на машините с R32, особено цепениците!

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Да си прибират климатика и да ти връщат парите.
    mystikalrs одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2013

А на какво основание? Не ги оправдавам, нито защитавам, но ако кажа "сменете ми климатика или ми върнете парите", според мен просто ще ми се изсмеят. Да застанем на мястото на търговеца/монтажника: идва клиент и казва - искам да ми смените външното тяло. Вие какво правите, казвате веднага "Добре, утре удобно ли е?", вадите 6-7-800 лева от джоба си и сменяте тялото, или питате "Защо, какво не е наред, работи ли, топли ли, охлажда ли?"

В момента климатикът работи. И преди работеше. По закон нямам основание да си искам парите. Не е настъпила една и съща повреда три пъти.

А кой е вносител? Не мога да открия нищо. Единствено на сайта на Панасоник е посочен за дилър технополис, никой друг. Те ли са вносители?

13. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

А на какво основание? Не ги оправдавам, нито защитавам, но ако кажа "сменете ми климатика или ми върнете парите", според мен просто ще ми се изсмеят. Да застанем на мястото на търговеца/монтажника: идва клиент и казва - искам да ми смените външното тяло. Вие какво правите, казвате веднага "Добре, утре удобно ли е?", вадите 6-7-800 лева от джоба си и сменяте тялото, или питате "Защо, какво не е наред, работи ли, топли ли, охлажда ли?"

В момента климатикът работи. И преди работеше. По закон нямам основание да си искам парите. Не е настъпила една и съща повреда три пъти.

А кой е вносител? Не мога да открия нищо. Единствено на сайта на Панасоник е посочен за дилър технополис, никой друг. Те ли са вносители?
    Всичко е до човек и колко настоятелен може да бъде. Ти нито си първия с калпав монтаж нито ще си последния. Форума помни доста потребители като теб. Някои успяха да си издействат нови въшни тела и дори нов климатик, други се примириха и оставиха нещата така. Както гледам ти си от втория тип, затова послушай какво ти казаха по-горе. на пролет източване на фреона и зареждане на нов по везна и оттам си свиркай. Няма смисъл да го мислиш повече, сам каза, че работи климатика.
    tony34al одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ако отиде в кзп ще разбере че няма основание за замяна или връщане на парите. Мисля че злоупотребявате с правата си на потребители.
    dodo_pv, Aleksandars, bobivg и 1 други харесват това.

16. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Ако отиде в кзп ще разбере че няма основание за замяна или връщане на парите. Мисля че злоупотребявате с правата си на потребители.
    Въпрос на гледна точка. Същото може да се каже и за монтажниците. Но викаш нали сме в България, всичко е точно!
    mystikalrs одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Добре де, преиграват малко със смяната на тялото да речем.
    Ами монтажниците как се отнасят с парите на клиента? Много тежи вакуум помпата, че да не я използват.
    При всичките монтажи на моите климатици аз им предложих да я нося и помогна за носенето на инструментите напред-назад!
    Отношението трябва да е взаимно, мисля!

18. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    Добре де, преиграват малко със смяната на тялото да речем.
    Ами монтажниците как се отнасят с парите на клиента? Много тежи вакуум помпата, че да не я използват.
    При всичките монтажи на моите климатици аз им предложих да я нося и помогна за носенето на инструментите напред-назад!
    Отношението трябва да е взаимно, мисля!
    Лошото е, че това е във всички сфери и тези, които са от другата страна в други сфери са потребители и никога не е късно да са от е...ната страна и да търсят КЗП-та и прочия, но както казах всичко е точно!
    Gyokov одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 31 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Мнение за Panasonic CS-EX221C
    От M.Schumacher във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 10-02-17, 11:08
  2. Мнение за Panasonic TX-58 DXU 701
    От ventorini във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 10-10-16, 00:13
  3. мнение за panasonic cs/cu-re12pke, re9pke
    От seteboss във форум Климатици Panasonic, National
    Последно: 23-06-13, 00:15
  4. PANASONIC TX-P50ST30E Мнение
    От eriki във форум Panasonic телевизори
    Последно: 20-02-12, 18:53
  5. Мнение за Фотоапарат PANASONIC DMC-TZ2
    От alexb във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 6
    Последно: 15-02-08, 10:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе