По темата да кажа нещо, "мнение за Z35....":
Не е добре написан софтуерът на тия машини. Не знам как е при други марки, но не ми е ясно защо няма хистерезис при включване и изключване на компресора и защо двете неща се случват при температура +2 градуса над зададените. Поне включването да беше при 0.5 или при 1.0. Изобщо - какъв е смисълът да е по-топло от зададените и все пак - да се включи отопление? Ако някой навътре в материята знае и обясни накратко - ще се радвам да науча, но в момента ми се струва меко казано глупаво. Отдавам част от този проблем и на неточното количество фреон, което подозирам, че има в системата.
Сега, че климатиците ми са много преоразмерени е едно на ръка, дори и да слязат на минимум - пак ще затоплят повече от зададеното при външна около 0 градуса. Но с тоя он-оф, постоянно държат 2 градуса над зададеното. За ОФ-а - как да е, разбираемо, ама за Он-а защо? Да не говорим пък че при включване - не стига че се включват при много над зададените, ами вдигат голяма мощност, избълват много топла струя, която в тоя момент не е нужна, а като е толкова топло - турбините се самоусилват и така се губи ефектът от настройките на най-слаба степен или QUIET. Това, че от QUIET отива на 2-3, а понякога и на 4 степен, е крайно неприятно. Създава нежелан шум и течение. Ако си работи на минимална степен турбинката - си е екстра. Но не може.
Дано това да се дължи на различно количество фреон, заради лошия ремонт, който ми направиха и след зареждане с точното количество да се подобри.
За статистиката - 6.2 киловатчаса за 34 часа = 183 вата/час