Някои не са родени с късмет.
Отивам при баща ми и гледам, че папка малко над 1kW и се притесних. Той ме успокои, че така било почти всяка нощ до към 10-11ч, зависи кога ще се дигне мъглата.
Аз все пак реших да видя какво показват цифрите и се успокоих малко като видях, че компресора е натоварен под 40% от разрешените му.
Както се казва в такива случаи добре, че дупето му е яко.
Днес се захванах да сменям да сменям лагерчетата на мотора на вътрешната перка, че виеше. Свалих го, отворих го и видях, че са 608z, а аз бях чел че са 608zz и съответно взех такива. На размери са 1:1. Дали ще е проблем ако сложа тях?
И от любопитство да питам за какво са датчиците по-долу.
Този 3тия, това около което е намотан кабела не е магнит.
Датчиците са за температура, а това дето не е магнит е феритен пръстен против смущения.
А къде е този мерещ вътрешната температура? Тези и двата са закачени за тръбите.
Това 3тото не беше включено към нищо, за какво е предвидено?
А за лагерите имате ли мнение, дали са заменими?
Z лагер е затворен от едната страна с метал
ZZ е затворен от двете страни с метал
Греда, тези 608 zz, които имам, са с по-широк вътрешен диаметър. Сега ще издирвам лагери.
Ъп: лагерчета намерих в баухаус, 3,95 лв/бр. Вече са сменени и няма и помен от досадното виене. Три години го отлагах този ремонт. Доволен съм от свършеното днес.
Този пост е редактиран от _XaXo_; 15-07-23 в 20:40.
[QUOTE=bobivg;1047930]
Баце Боби, като почитател на марката, ще ни осветлиш ли малко за модел FMT.NSM/FMTU Prestige Nordic WIFI, ако имаш информация разбира се.
Ами същия е ако AP от подписа ми. Сменили са фреона с R32 и са добавили опцията да показва консумацията и разхода на енергия.
Мързи ме да пиша много.
Давал съм отзиви за нея, но не са в конкретна тема. Ако ти се занимава поробвай с търсачката "H09AP" или prestige.
Има си доста кусури и трябва да се претеглят плюсовете и минусите за конкретното място където ще се слага. Както и цената на която ще се купи. Аз съм го взимал моя при голяма примоция 1600лв.
Сега като гледам нормалната цена на 12-ката 2936лв сравнено с ZSX-W за 3200лв или додайсегая не си заслужава според мен.
Я да видим кой беше този дето казваше, че може да си вземе телевизор, но не и климатик от марката.
Ето му две в едно.
https://youtu.be/rG_gzPIJNCQ?list=LL&t=69
Винаги съм се чудил тази Art Cool серия дали става за нещо. Бяха популярни по едно време и доста ги рекламираха, но не познавам някой с такъв климатик.
Преди имаше работеща мостра в лг академията. Аз така и не се накумих да ходя да я видя. Виждал съм го монтиран на едни архитекти в офиса, но тогава не го бяха пуснали.
Гледам, че има дни на отворените врати и ми близко до работата, та мисля да се разходя до там някой ден. Ако са докарали и новите термопомпи на R290 още по-добре.