Страница 6 от 36 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 530
Like Tree113Одобрявам

Климатици LG

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Климатици LG

Е, сега вече се разбрахме точно, макар да мисля донякъде, че има разлика и в качеството на някои материали и сглобки

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ехей както казах климатицитре LG са с ВЪНШНИ ТЕЛА!!! аман от offtopici...

4. Тук е от
    May 2011

Ей ти ме преби Досега много хора може би не са знаели, че климатици LG имат външни тела. Освен външни тела нещо друго имат ли щото и тва е некъде вънка от темата. Всички климатици имат външни тела.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ами така както беше тръгнала темата скоро щяха да обсъждат прах за пране....

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

някой да има цени или линк за системите lg въздух - вода?
    мерси.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ето някакви цени за термопомпи LG. Както е добре известно цифрата в модела показва номинална мощност в режим на отопление измерена в киловати
    H09SNE 7999 лв.
    H12SNE 10499 лв.
    H14SNE 11499 лв.
    H16SNE 12499 лв.

Тези цени мисля че не включват монтаж, алуминиеви радиатори, изграждане на водна инсталация и т.н. Самите цени може и да се различават в зависимост от конкретните условия на пазара. Т.е. това са само цени за външно и вътрешно тяло. Във вътрешното тяло, както и много други термопомпи си има циркулационна водна помпа, разширителен съд, пластинчат топлообменник и запасен електрически нагревател в случай, че потрябва.

Тазгодишните термопомпи LG, както и професионалните им климатици запазват капацитета при ниски температури заради някаква нова технология.

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

това дали е цена с вътрешния бокс или е само външното тяло.

ако имаш пусни и цени на тези професионални модели. и кои са моделите.

направили са някаква инджекция като мицубиши зубадана четох че са взели някакви награди но нищо не пише в нета за технологията.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това са цени за целия комплект - външно и вътрешно тяло. Що се отнася до технологията ще трябва да поровя малко в документацията. Тази технология е много стара и мисля, че не е нито на LG нито на MITSUBSIHI.

Четох за нея преди няколко месеца и грубо представлява отделяне на течния фреон от газообразния преди да влезе в изпарителя ако не се лъжа. Мисля че хватката е използването на факта, че винаги остава некондензирал фреон, който няма смисъл да се изпарява отново. Но все пак ще си трябва да си припомня.

11. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

до колкото хванах прекарват го през някакъв 3-ти шорткът и не минава през цялата система за да стигне до външния топлообменик. това за митсубиши. лг какво са измислили не знам само пишеше че е подобно.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

По принцип LG си имат свои центрове за разработка, но специално за това, както и MITSUBSIHI мисля че са купили патент. Работата е че от кондензатора излиза фреон част от който не е кондензирал, а в другата част все още си има енергия, защото в края на краищата вътрешния топлообменник не е безкраен и не може да се отдаде всичко в стаята.

Хватката е че вадиш енергията от течния фреон или като извадиш пари или като отнемаш енергия с друг топлообменник и пак да получаваш пари( ама не финансови знаци а третото състояние на веществото), които след това да вкараш директно в компресора. Когато външните температури са ниски най-доброто място за намиране на пари е кондензиралия фреон. Това не е перпетуум мобиле, просто се оптимизира отдаването на енергия от вътрешния топлообменник по хитър начин без да му увеличаваш площа, което ако се направи неминуемо води до по-високи цени на крайния продукт.

Общо взето същия ефект може да се постигне ако се увеличи площа на външния топлообменник, но понеже за това е необходимо повечко мед и алуминий в крайна сметка, колкото и икономични да ги направиш тези климатци и работещи при ниски температури те ще са на такива цени, че усилията се обезмислят.

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

След като се чуха всякакви предположения да кажа за какво иде реч при LG кадето системата се наричa V2 injection.
    Компресора е двойно роторен BLDC ротационен но е направен така че единия 'ротор' да нагнетява в другия, един вид двустъпален компресор обаче понеже двата ротора са физически еднакви и за да стане наистина допълнително нагнетяване има нужда от допълнителен фреон ( парна фаза) който се взема след ТРВ-то кадето имаме едновременно и течна и газова фаза и се подава между двата 'ротора'. Отделяки парната фаза от течната постигаме много по добро и по - ефективно използване на топлообменника на изпарителя (който и режим да се спряга). И на база на тази технология хладилната машина работи без нужда от допълнителен нагревател в термопомпен режим до -15 или -20 градуса ( тука не съм сигурен за цифрата но утре мога да прецизирам ако някой се вълнува конкретно).
    Тази технология не е нова и не е патентована конкретно от някой въпроса е кой ще я приложи по добре, а иначе съм я срещал в различни хладилни машини дори в Скрол компресори на копеланд във VRF с-ми без да са двойно роторни.

Както се казва всяко нещо си има чалъм

Както и да е при LG моделите с V2 injection ще са налични на пазара след 15 юли.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

а я вижте питата на това как е замръзнала това ок ли е ?
    и свързано ли е с тия инджекции ?
    защо не е размразило?

https://www.youtube.com/watch?v=g9mMA2EVFnc#

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ее не е свързано с инжекцията и това което виждам е заскрежен топлообменник който вероятно е пред размразяване ... ако къщата е студена и термопомпата влиза в минусово изпарение скрежът се натрупва много бързо ... ако искаш да си актуален снимай целия цикъл на дефроста (със звук)

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

не е мое видеото - ресърчвам просто в туба и попадна това.
    видеото е с звук - който малко ме стряска. гледах и на 14-ка видеота доста шум поне на тия полските.
    мога да пусна на санйо цо2 системата видео там няма такъв шум от тялото дори като дефроства, няма и чак толкова лед.
    http://www.vimeo.com/8840069

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Концепцията използвана в климатици LG мисля че четох че е измислена в някакъв Корейски университет. Всъщност повечето неща по света се измислят в университетите, което е нормално, а след това различни фирми си купуват патенти и започват да произвеждат някакъв продукт - целия Windows май е направен по този начин.
    Ще дам един линк пък ако някой много се интересува може да доразвие идеята. Та ето малко идеи как вървят някой компресори от много време.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 36 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе