Страница 7 от 36 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 530
Like Tree113Одобрявам

Климатици LG

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2011

Re:Климатици LG

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Ами така както беше тръгнала темата скоро щяха да обсъждат прах за пране....
    Ами то темата следва прогнозата за времето. Такъв студ е настанал, че от два месеца не съм монтирал никакъв климатик. Така и така си седя вкъщи барем да взема да обсъдим малко прахове за пране щото като е студено мое да пусна некоя пералня. Барем ще съм полезен с нещо

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Кольо разбирам че те сърбят пръстите ама вземи си отвори комбалите и виж прочети предните постове за да разбереш че LG нямат претенции за нещо уникално в тази с-ма .... аман....

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    ...
    айде пак включи на 600 безсмислени символа в минута.
    пич бахти глупавата работа която имаш.
    хем имаш акъл в главата си но когато бачкаш за постове пишеш глупости - някаква рекламна кампания ли ще правиш? когато не бачкаш пишеш смислени работи - но това е едно на 100.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Какъв Кольо бе!? Името съм си го написал отляво.

Що се отнася до постингите гледам да отговарям максимално изчерпателно според това което зная и то както си го мисля с примери пояснения и така нататък. Има хора, които смятат че форума се чете само от професионалисти, но това не е вярно и заради това е добре да се напише малко по-нашироко. Ако напишеш само че LG поставя в нейните климатици сепаратор на течна и газообразна фаза, а след това подава в компресора фреонови пари повечето хора ще си кажат и какво от това?

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    това за митсубиши. лг какво са измислили не знам само пишеше че е подобно.
    Иначе в последния си пост изразих възмущението си от факта, че някой хора смятат че само те четат докуметация за климатици и то на английски език, а останалите едва ли ще достигнат до това съвършенство . Това беше в друга тема, ама вече не възнемерявам да пиша в нея. Иначе всички постинги са смислени, но всичко зависи от гледната точка, като това разбира се не задължава никой да вникне в същността на това, което пиша.

Що се отнася до целите и мотивите ми отново ще бъда честен. Търся къде има погрешни схващания и недостатъчно информация, която след това да систематизирам и да поставя във външен блог. Като цяло бих могъл да пиша много за климатици, но ми трябват по-важните неща от които хората наистина ще имат някаква реална полза.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ок патентовали са го. в университет са го измислили - да приключим . съгласен съм с теб и за следващите неща
    кой го е измислил не мисля че някой го интересува.
    коолер овясни доста просто за какво става дума и каква е идеята.

сега е важно да се види как и работи ли цялото това нещо вкарано в новите модели които още не са излезли, и колко трака.
    щото ако е с цена по-ниска от зубадана аз съм там.

иначе 9-ка помпа гоогле я изплю на 2150 евро без ддс в ук.
    тия се правят в турския завод на лг? интересно ми е при съседите дали няма да е по-евтино.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Надали ще са чак толкова ниски.VABH на МЕ, който е по технологията ЗУБАДАН струва мама и тате.25-цата е 2000 долара, 35-цата е 2500 долара.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

иначе 9-ка помпа гоогле я изплю на 2150 евро без ддс в ук.
    тия се правят в турския завод на лг? интересно ми е при съседите дали няма да е по-евтино.
    Изобщо не са правени в турски завод, но все пак не трябва да се забравя, че Европа смята всички термопомпи като възобновяем източник на енергия, от което следва че има държавни субсидии при покупка на термопомпи и това води до по-ниски цени в много Европейски държави.

Що се отнася до ZubaDan на MITSUBISHI гледам че цитираните цени май са само за външното тяло, а има допълнителни цени за пластинчати топлообменници някакъв допълнителен кит и така нататък. При LG също има подобна възможност, но това е приложимо само когато вече има изградена отоплителна инсталация.
    Искам да кажа че човека си има циркулационна помпа, разширителн съд и не иска да комбинира термопомпа със слънчеви колектори, камина или други неща. В този случай една машина 10 киловата вече е на двойно по-ниски цени, защото можеш да си купиш пластинчат топлообменник от местния пазар за 600 лева, а не за 600 евро и ти трябва само електроника за управление и дистационно от производителя. Примерно 10 киловатова машина, която включва всичко да я вкараш в съществуваща инсталация може струва малко над 4000 лева.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

.
    Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    По принцип LG си имат свои центрове за разработка, но специално за това, както и MITSUBSIHI мисля че са купили патент. Работата е че от кондензатора излиза фреон част от който не е кондензирал, а в другата част все още си има енергия, защото в края на краищата вътрешния топлообменник не е безкраен и не може да се отдаде всичко в стаята.

Хватката е че вадиш енергията от течния фреон или като извадиш пари или като отнемаш енергия с друг топлообменник и пак да получаваш пари( ама не финансови знаци а третото състояние на веществото), които след това да вкараш директно в компресора. Когато външните температури са ниски най-доброто място за намиране на пари е кондензиралия фреон. Това не е перпетуум мобиле, просто се оптимизира отдаването на енергия от вътрешния топлообменник по хитър начин без да му увеличаваш площа, което ако се направи неминуемо води до по-високи цени на крайния продукт.

Общо взето същия ефект може да се постигне ако се увеличи площа на външния топлообменник, но понеже за това е необходимо повечко мед и алуминий в крайна сметка, колкото и икономични да ги направиш тези климатци и работещи при ниски температури те ще са на такива цени, че усилията се обезмислят.
    Да не подготвяш документи, за кандидатура за АНТИНОБЕЛОВА награда? Направо съм шокиран от нивото, на техническата ти неграмотност.
    А иначе, казано с прости думи:
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg407216

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

http://www.google.bg/imgres?imgurl=h..._ILMybOurklaUG ей тук руснаците пишат малко повече.Нека специалистите да кажат, дали е вярно изнесеното.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от geozap
    Направо съм шокиран от нивото, на техническата ти неграмотност.
    А аз съм шокиран как някой хора може би преписват анонимно наученото от семинари и сервизна документация с цел да блеснат със своя професионализъм. Този професионализъм би трябвало да се доказва напрактика пред някой климатик, докато във форумите би могло да се обясни на невежите като мен за какво аджеба става въпрос.
    Използването на високопарен стил на места където това е неуместно говори за всичко друго, но не и това което се твърди.

13. Тук е от
    May 2011

абе тия климатици MITSUBISHI са много яки. некой ще каже ли как става така че при -20 пак си работят. аз не съм слагал термопомпи ама досега не съм виждал климатик дето да работи при минус 20. Некой специалист сигурно ще обясни.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

В турция се правят само RAC серии и то не всички (всъщност всички неинверторни серии и от инв. така нареченото HERO) иначе всичкото CAC си е корейско заедно с АРТКУЛите и NOVA серията..

За недоумяващите:
    RAC-Residential Air Conditioner - Стаен (битов) климатик
    CAC-Commercial Air Conditioner - така наречената промишлена климатизация въпреки че е леко неточно

П.С. тука Дкольо е Прав трябва да се признае...

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

invertor ти направо ме скъса от смях с това изказване.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Що се отнася до това, колко били хубави тия климатици MITSUBISHI. Никой не може да ти обясни защото повечето специалисти тука май са тесни, т.е. те нямат широк поглед. Тоя Зубадан е на такива цени че човек може да си купи две термопомпи LG. Не само това, ами и за тия пари ако същия човек вземе че постави топлоизолация при минус 20 като пръдне (извинявам се за израза) ще трябва да отваря прозорците от жега.
    За толкова пари такава топлоизолация можеш да сложиш, че изобщо няма да има нужда от никакъв климатик и тази топлоизолация не иска повече пари веднъж поставена, което не е валидно при поставяне на супер модерен климатик MITSUBISHI.

18. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Добре! До кога ще се разводнява темата?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 36 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2009)
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 312
    Последно: 27-11-09, 16:37
  2. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1949
    Последно: 28-12-08, 00:13
  3. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
    От kantonaa във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1699
    Последно: 31-12-07, 18:40
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
    От ВЕЛИНСКИ във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2332
    Последно: 31-12-05, 19:20
  5. Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2004)
    От Julian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 157
    Последно: 30-12-04, 18:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе