Много точно казано rkk.Първоначално публикувано от rkk
Много точно казано rkk.Първоначално публикувано от rkk
Аз си взех тъкмо този със златното покритие и ако някой педал го комплексира това че е с долнопробен беко или хаер- да се е.е в г.з.Първоначално публикувано от rkk
При следващатата ти изява от подобен род - ще се разделим с теб.Първоначално публикувано от vyrhara
LG то бих казал че работи перфектно, няма обледяване никак не е лош климатика както го описвате тук. Предполагам повечето пишат без да са монтирали и сервизирали тези машини.Единствено цената им е високичка.
Може ли и аз да кажа нещо. Нито си вадя хляба от продажба на клими, нито ми е хоби а само леки интереси по въпросната техника - за да съм подготвен. Това LG в подписа ми го ползвам 2,5г. и мога да кажа, че се справя повече от първоначалното ми очакване. Забележките са; шумно външно тяло при - С и не с вибрации а нещо вие като хеликоптер при излитане , но и при -20С си достига зададената темп. за кратко време, малко повече харчи от Фуджитсуто и Тошибата и най - вероятно колкото двете заедно но и отопля стая с почти 1/2 по-голяма от другите. Незнам дали всички LG -та са така, но явно съм попаднал на качествен климатик поне за сега. Все пак, когато го купувах си нямах и идея за качествата на климите и още се радвам, че не се набих на Панасоник, Самсунг или нещо от тоз род, защото получавах и такива съвети от познати при сондирането на мнения. Много се радвам, че станах член на тоз форум и за следващите клими почти нямаше колебание в избора ми.
п.с. аааай наздраве на всички.
Давам мнение за LG с примера и не за всички от моделите им. Това не значи, че всичките им модели са стока
Tака си е - LG-тата не са лоши като цяло .Специално този модел наистина няма проблеми с отоплението дори и при -20 / дефроста е перфектно настроен/. Малко са шумни , даже не малко , пукат , пуфкат , външното тяло вие като боинг 747 като се развърта. Имат и кусури в управлението , но основното е постигнато - топлят стабилно.
titan_83, моля те... не заблуждавай колегите съфорумници. Всички знаем, че силата на LG не е в отоплението.
Добро утро съфорумци,
Последно топли или не топли тая бангия?
Златото на световните пазари се покачва. След няколко години този климатик ще струва колкото 3 Дайкина
Напротив , мисля че там им е силата. Тва мнение го изказах в подкрепа на VeleV.Klima защото наистина не са толкова лоши климатици колкото ги описвате тук от сорта на '' с LG-to ще топилш тръбите между двете тръби и тн. ''. Просто се издразних как ругаете дадена марка без да имате основание.Първоначално публикувано от Kasap
Даже към 4 според мене.Първоначално публикувано от Prou4vatel
Не бе момчета - не сте ме разбрали добре ....аз не казвам че LG не правят добри климатици- даже напротив ...Обаче когато стане въпрос за Истински климатици НИКОГА няма да се сетя за тази марка - повярвайте ми ...иначе си ги ползвайте със здраве .
Аз моя откакто го купих не го пускам-
държа си го като златен сувенир на стената,
като набие студа зимата ще ви кажа дали поти обстановката-
ако жената много ме обича да спи над мене- значи не грее,
ма карай- трябва във всяка ситуация да търсим хубавото.
Аз ако бях на твое място щях да си го сложа в Швейцарска банка.
РКК евала за откровеното мнение. Обаче много ми е интересно какво разбираш под ИСТИНСКИ климатик. Предполагам че много хора като мен се чудят също така. Предлагам ти да изброиш 5 фактора които взимаш предвид когато правиш избор и по тези 5 фактора да съпоставиш един ИСТИНСКи и един не ИСТИНСКИ климатик. Накрая посочи и примерна цена за да може да се прецени заслужава ли си компромиса.
За мен истински климатик е само и единствено климатик от една от утвърдените японски марки:
Daikin
Fujitsu
Mitsubishi
Sanyo
Sharp
Toshiba,
както и Panasonic и Hitachi с уговорката да са за японския пазар, че за Европа не са особено сполучливи моделите на 2-те марки с малки изключения.
Деян ти е отговорил... в общи линии това е и моето мнение.А да правя подробен анализ на различни модели и марки - нямам нужното време.Сядам във форума за 20 ,30 минути докато си пия кафето сутрин и излизам за работа - не ми е възможно да се впускам в анализи и размишления.Първоначално публикувано от Prou4vatel
Факторите са :
1.Комфортна работа
2.Безаварийно ползване дълги години
3.Икономичност
4.Запазване на добрите показатели при екстремни външни температури
5.Примерно може да бъде -екстри ...като свеж въздух,плазмени и антибактериални филтри ,поддържане на зададената влажност в помещението,самопочистване,датчици за присъствие или за следене на температурата в отдалечените ъгли на стаята...и др.
Всеки може да си направи сравненията и сам ...почти всеки - хора от типа дето казват че от Москвич по яко и от Витоша по високо нема -си е техен проблем...