Я сега да видим от 1 до 5:
1. Комфортна работа - това е нещо относително и винаги има и по-добро.
2. Безаварийно ползване - имам един приятел с Panasonic-ци които от 7 години експлоатира зверски (в заведение) и е доволен от тях. Сигурно много хора от форума ще се похвалят и от техните BEKO, MIDEA, LG, .... и какво ли още не. Някой да разполага със статистика за броят повреди по марки?
3. Икономичност - аз тук бих взел под внимание и за колко време ще си избия инвестицията. Някъде из форума срещнах цифрата 5 години като приблизително толкова бил и животът на климатика. Някой ще каже да ама КОМФОРТА. Погледни т. 1. Както и да е за мен е неоправдано да теглиш кредит за да се сдобиеш с УРУРУ САРАРА например.
4. Запазване на добрите показатели при екстремни външни температури - Направих си труда да изровя тази информация http://www.worldweather.org/103/c00303.htm Тук са дадени средните температури за София от 1961 до 1990. Доста бих се замислил да инвестирам [size=10pt][size=10pt]1000лв + [/size][/size]заради 10 дена лятото и 10 дена зимата с екстремни температури.
5. Екстри - е кефът няма цена, но ако се концентрираме върху главното то тази точка губи смисъл. Някъде из форума бяха коментирани различните екстри
-вкарване на свеж въздух - мога да си отворя вратата, а и от тръбата за отвеждане на кондеза май има някаква циркулация
- плазмен филтър - коментираното тук LG май има такъв филтър, а и какъвто и да е филтъра е безумие да се затвориш плътно и да разчиташ че климатика ще ти осигури свеж планински въздух. Иначе картинките по брошурите сам много впечатляващи
- датчик за присъствие - като излезна от стаята ще намаля температурата, а ако забравя ще си плащам, а датчика го плащам много по-скъпо и предварително
- следене на температурата в отдалечени ъгли - и 100 датчика да има климата няма как да докара еднаква температура в цялото помещение
И накрая не че съм фен на москвича, но всичко се създава с определена цел. Я се опитай да пренасяш строителни материали с S класата си . А и Витоша си е височка планина