Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 119

LG S12AT - със златно покритие

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Re:LG S12AT - със златно покритие

Дали е нормално зависи от това къде е монтиран климатика и какви топло загуби имаш. Моя има същото поведение при сегашните температури около 0-5 градуса и настроен на 21 (в стаята потдържа 22). Работи 3-5 минути (на минимума си) след което изключва за 2-3 минути.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

Ще чакам да застудее и тогава ще гледам. Не мога да преценя дали работи на минимума. Това как може да се хване? Не съм и засичал след като се включи колко време работи. Някъде бях чел, че климатиците имат минимално зададено време за работа след като се включат т.е. ако това време е да речем 10 мин климатика не се изключва въпреки че е постигната зададената температура. На мен ми звучи разумно за да не се получава постоянно включване - изключване.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2010

До колкото и аз знам - има минимално време за включване (т.е. като включи работи минимум х минути) и минимално време на изключване (като изключи "почива" минимум у минути). Точните времена варират за различните климатици. Дали работи на минимума си има 2 начина да разбереш - с уред за измерване на текущата консумация или като му следиш струята - лесно се познава (поне при мен) дали работи слабо или се е напънал да стопли стаята. При минимума си при мен (въпреки че го дават 250 вата при мен не пада под 300) стуята топъл въздух е почти хладка - т.е. с температурата на тялото - около 30-35 градуса. Като се понапъне малко - с консумация около 600-700 вата мисля че вади около 40. На максимум (насторен на 30 градуса и макс вентилатор) повече от 55 не изкарва - мисля че имам някаква защита която го ограничава.

5. Тук е от
    Dec 2010

Разбрах. Благодаря!

6. Тук е от
    Dec 2010

Вчера вечерта си играх да засичам моментната консумация на климатика. Вентилатора беше на автоматичен режим, климатика в режим отопление. Температурата беше нагласена на 25 градуса. Климатика тръгваше и спираше като максималната му консумация беше около 1500 вата, а минималната ма която работеше беше някъде около 700 вата.
    Чудя се дали това е нормално и дали би могъл да работи с консумация да речем от 300 вата. Или може би аз не правя нещо както трябва?

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Минимална 700 W... голямо дърво е това LG.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010

Аааааааа недей тъй. Нема да ми обиждаш хайванчето. Като работи го прави с ентусиазъм, а не кат некой недохранен, мързелив японец.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Има и конвектори за 150лв, които харчат 1500 вата. С такава консумация е нормално да работи с ентусиазъм, чак щепсела прегрява и контакта се разтапя.

11. Тук е от
    Dec 2010

Добро утро Biro
    Нямам много опит с климатици. Наблюденията ми за консумацията до този момент са малко косвени. Ето какво показват те.
    Използвам климатика за отопление може би от края на септември до сега. Сметката ми за октомври и тази за ноември е с около 7 - до 10 лева по-висока от тази която плащах през летните месеци - не съм се задълбочавал толкова много. В тези да кажем 10 лева влизат и "ламбите" дето светят повече заради късият ден и това, че жената прави "баня" в едната стая всяка вечер защото сме къпали детето.
    Така, а сега какво отоплявам. Това е хол където температурата е около 22 градуса и спалня където температурата е около 19 градуса. В спалнята температурата е 19 градуса защото така ни е приятно да спим а и през деня никой не стои там.
    Не знам как ще е през зимата когато паднат значително температурите, но ще ми е любопитно да науча
    Колкото за начина на работа не смятам, че климатика работейки в този режим е по-неефективен. Тук някъде имаше една тема пусната за режимите на работа на инверторните климатици. Ако съм разбрал правилно колкото климатика слиза по-близо до минимума толкова по-неефективно работи. Спецовете тук твърдят че ефективността е максимална малко под номинала. Какво значи малко - божа работа
    Така че Biro твоето изказване е както казваше баба ми е "ни в клин ни в ръкав"
    Ако имаш да кажеш нещо полезно обоснови се иначе и аз съм чул от чичо си дето дядо му е разказвал, а пък на него бащу му е гледал през прозореца, че конвекторите загряват щепселите не щото консумират ток ами щото го връщат в контакта и въртят електромера наобратно. Анадъмо!

12. Member
    Тук е от
    Jul 2010

Ами чакай да ти "изравнят" показанията на електромера ..........и пак ще си говорим!!!!!!!!!!!!!!!
    Ти да не мислиш че някой обикаля всеки месец да ти засича, скъпичко е , пише се "по аналог" от предишни години и като минат два три месеца изравняват и тогава............изненадаааааааааааааааааааа сиренцето било с пари.Не си открил перпетум мобиле ,не бързай да се радваш , за десет лева да се топлиш че и баня да става!?! То и на дръвца не би го постигнал . Мисли преди да се хвалиш , че после болката е двойна. Нищо лично , бъди здрав.

13. Тук е от
    Dec 2010

Alfonso, вероятно си прав!
    Не искам да възвеличавам продукта на корейско-турското сътрудничество, а да разбера този режим на работа дали е нормален за продукта при тези климатични условия. За съжаление в повечето случаи форумът се използва за рекламиране на Daikin и други подобни. Когато съм правил избора си съм сложил на везната и други фактори освен ефективност и престиж. Казано с прости думи не бих сложил газова уредба на колата си ако годишно навъртам 3-4000 км или пък не бих си купил хибрид само заради икономията на гориво.
    Изказването по темата би донесло полза на всички. Да си чеша езика мога и на Женския пазар.

P.S. Не искам да засягам участниците във форума. Тук открих и доста полезна информация.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от alfonso
    Ами чакай да ти "изравнят" показанията на електромера ..........и пак ще си говорим!!!!!!!!!!!!!!!
    Ти да не мислиш че някой обикаля всеки месец да ти засича, скъпичко е , пише се "по аналог" от предишни години и като минат два три месеца изравняват и тогава............изненадаааааааааааааааааааа сиренцето било с пари.Не си открил перпетум мобиле ,не бързай да се радваш , за десет лева да се топлиш че и баня да става!?! То и на дръвца не би го постигнал . Мисли преди да се хвалиш , че после болката е двойна. Нищо лично , бъди здрав.
    От както премахнаха отчитането на 3 месеца (а и преди да го въведат) - моя отчет който идва от ЧЕЗ е супер точен - знам че минават около 5-то число при мен и аз също минавам преди тях сутрин. Незнам как е извън софия но тука (в блока където живея) е така (де да знам може и да имам някой съсед инкасатор

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

И моя отчет от ЧЕЗ е супер точен.При нас минават на 3-то число.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2010

Значи мен не ме ебават за слива ! Живея на 50 метра от енергото и ги мързи явно много или са малко инкасаторите . До декември не се затормозяват много да идват да засичат и затова обикновенно първата голяма сметка е януари ( септември , октомври , ноември , декември плащам по 90-100лв и после .....храааас , добро утро бабо Гицке ) 300-350лв.
    Тогава слизам и гледам поне дали са уравнили точно и така още 3-4 месеца и пак.
    Ми весело дааааааааа.

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Димитре...какви реклами бе човек- имам и Дайкин и Беко (разбирай LG ) и какво мислиш е сравнението между двете марки...?Да - нека да е реклама - щом така ти харесва.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 3G покритие Vivacom ?
    От nikolin във форум Технологии
    Отговори: 9
    Последно: 04-01-12, 20:45
  2. Скара. Метална или с тефлоново покритие?
    От kanchev във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 16
    Последно: 13-10-11, 16:18
  3. LG S12AT - теч на вода от вътрешното тяло
    От Mitko111 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 13
    Последно: 20-08-10, 17:16
  4. Крушка миньонка сребърно покритие
    От Relute във форум Друга битова техника
    Отговори: 2
    Последно: 22-03-09, 10:23
  5. Избор на дървен профил с алуминиево покритие
    От sabuke във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 7
    Последно: 04-08-08, 10:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе