Страница 14 от 15 ПърваПърва ... 412131415 ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 218
Like Tree13Одобрявам

Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

Поливане с много гореща вода-той така или иначе не работи вече-изписва грешка.Изключете го от дистанционното само.Следва поливане с много гореща вода-10-15 до 20 литра, докато размарази всичко и напълно.След това от дистанционното му задавате 16 градуса в режим отопление и го пускате.Ако тръгне в следващите 10 минути увеличавате на 20 градуса и след това на 23-24 градуса.

Каква температура му зададена на този климатик да поддържа в режим отопление?

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2010

Ще послушам съвета.

Дали ще стане със поливане с гореща вода, но без да се маха горният капак на външното тяло и при положение, че сега външната температура е към -14 гр.?

Мисля, че го държат на 22-23 градуса.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ще стане ..

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Наистина са сурови нещата в Силистра. Тази сутрин и аз поливах , като махнах капака . Не знам само защо преди две години като замръзна Дунава не замръзна фудж. 14LCC.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

При поливане с гореща вода, преди това изключете машината от контакта. Много фирми не спазват условията по заземяване или зануляване и корпусите светят! Преди работа по тялото изключете и от контакта.

7. Member
    Тук е от
    May 2010

Благодаря на всички ви за съветите.
    Ще споделя резултата.

Хубав ден.

- - - - - - - - - -

Пфуу - не ще да открехне и тва е.

На два пъти - единият 4 кофи топла вода падна задният лед. Вторият път 2 кофи вода и не иска да тръгне.
    Изписва грешка "11" и после "-0" и до там.

Лошото е, че не могат да достигнат хубаво до предната решетка където е перката и от там да заливат понеже външното тяло е в страни и напред от прозореца. Може би това ще е причината да не тръгва понеже не може да разтопи леда. Явно ще се наложи да се викат сервизни за да се отстрани горният капак ОСВЕН ако не дадете друга добра идея.

Благодаря на всички.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

JKanchev, тази грешка е свързана с външния вентилатор. Ако все още перката не върти поради блокаж или пък мотора е умрял от замръзването, машината няма да тръгне.
    И още нещо...За какъв к...р климатизатора е монтиран там? Кой "мислител" е предложил мястото на монтажа, при условие, че обслужването е крайно затруднено?

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ако ще викаш сервизни или каквито и да е други, вземи преди това купи/направи горен и страничен навеси/козирки да го пазят да не навява/пада сняг/капе вода отгоре и да му навява сняг отстрани във външната открита част на външния топлообменник.Така ще си спестите последващи такива проблеми.
    Другият вариант е да преместите външното тяло на друго място, което да не толкова "проветриво" и открито, а да е на по-завет.

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

На блок много места за монтаж на външно тяло няма колега justify.Ето на мен тези дни един клиент къде ме накара да му монтирам климатика.Обяснявай му ти ,че при проблем мястото не е удобно за поддръжка /ремонт/.Добре че при нас не падат много ниско темперетурите ,че ако му замръзне как ли ще му го размразявам.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    • Тип файл: jpg 1.jpg‎ (94.3 KB, 180 Прегледи)
    • Тип файл: jpg 2.jpg‎ (72.2 KB, 250 Прегледи)
    Този пост е редактиран от bobovo; 31-01-14 в 20:22.
    Mega одобрява това.

12. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

С тази клима няма да се наложи.

13. Member
    Тук е от
    May 2010

Здравейте,

днес успях да се добера до Силистра и лично да се погрижа за климатика понеже няма кой в цял град от сервизните включително и фирмата, от която ги закупихме да се отзове. Явно на никой не му се губи ценно време, а после що имало недоволни клиенти.

Успях да се добера до външното тяло и да махна горният капак - с топла вода разтопих натрупалият се лед вътре и върху питата и климата си тръгна.

Най-голямата дилема е защо така се случва. Втора поредна зима с тях и два сериозни проблема със обледяване и направо замръзването им.
    Климите са си монтирани на блок, южна страна на 8-ми последен етаж. Нито има кво да капи отгоре му като друг климатик и пр. За голямо течение не мога да твърдя,
    че също има понеже отляво и отдясно на климите на по 1.5 метра има тераси, които що-годе пазят завет.
    Напук на Шарпа точно до него има един Панасоник на 10-тина години, конвенционален, който си няма хал-хабер за такъв проблем?????

Някакви предположения защо така се случва и съвети за начин на експлоатацията им с цел избягване на такива екстремни ситуации???

ПП. На всичкото отгоре Шарповете са 2 броя - миналата година и двата си бяха замръзнали по същият начин. Явно не е индивидуален проблем просто втората клима не е пускана тази зима.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

В пост 142 пише, че машината не прави дефрости по време, дори при много ниски температури. Това означава, ако наистина е вярно, че когато е много студено, контролерът не подава коректен сигнал за дебелината на леда и дефрост не стартира. Сещайте се защо

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    КЛИМЕНТОВО

хааа същия проблем и с моя 9гхр пръсках с концентрат за чистачки за -60 не стана и 7 литра гореща вода оправиха нещата
    добре че ми е лесен достъпа

17. Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Живее в
    Бургас

Интересно на 12-ката не ми се е налагло , ама то тя година е топла. Дали е рзлична 12-ката от 9-ката , имат разлики във външното тяло , май никой не се е оплакал за замръзнала 12-ка. Даное така че мойта е на кофти място и нямам достъп за поливане много много...поне не мога да махна капака горния без стълба!

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Айде малко да пораздвижим темата:
    трябва ли да се почиства plasmacluster-a и евентуално как? Досега само филтрите и питата на вътрешното съм си почиствал(турбината на вътрешното си ми е чиста).
    На профилактиката на фирмата не видях някой да си дава зор друго да почиства,та ми е интересно на тоя модел това "плазмаклъстър" нуждае ли се от почистване.
    Другият въпрос е дали тоя компресор има подгрев,така де спокойно да си го пускам, ако е бил спрян,на -10 градуса (не че не съм го правил ).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 15 ПърваПърва ... 412131415 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за климатик SHARP AY-FK25A-W
    От joro9090 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 4
    Последно: 25-06-14, 07:57
  2. Въпрос относно Sharp AY-P22SC
    От taxidriver74 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 3
    Последно: 20-11-13, 08:51
  3. Въпрос за SHARP
    От lal70 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 2
    Последно: 02-01-13, 13:59
  4. Въпрос за Sharp 32DH65E
    От oduh във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 09-02-09, 20:50
  5. Sharp AH-C32X - въпрос
    От smsdeliverer във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 0
    Последно: 18-05-07, 22:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе