p0ckata, говорех за дефростите...
- - - Обновено - - -
Ако наистина GHR дефроства по време, няма какво да говорим... LSR разскрежава само като наистина е заскрежен. Дори свръх заскрежен си прави няколко on/off цикъла - работи си с леда, достига зададената температура, спира, после пак работи, пак спира... По някое време вече се усеща, че му трябва сила, и маха леда - идеално при това.
А и в никакъв случай не спира и тръгва като конвенционален климатик - клапата буквално замръзва през целия отоплителен сезон, в една и съща позиция, без значение дали машината дефроства или работи. Също така тръгва плавно, без да форсира турбината (на SOFT), неусетно, дори без светлинна индикация. Абсолютно нищо общо с конвенционалка.
Този пост е редактиран от babati; 19-01-13 в 14:53.
Еми от към дефрости зависи от времето но понякога с дни не дефроства.
Прав си, бях пуснал - с лед в тавата.
- - - Обновено - - -
Това е друго нещо Дано да е така. Щото Simeonov друго пише - "къде с нужда, къде без никаква".
В "сух" студ LSR се държи съвършено по отношение на дефростите - не прави никакви...
Този пост е редактиран от babati; 19-01-13 в 15:14.
Според мен, от това което чета, GHR си е една добра машина. Даже и думите на Симеонов го потвърждават.
Дефростите определено НЕ са по време, незнам дали р.Дунав /на около 500м.съм/ оказва влияние, т.е. влажността, макар и да е чиста питата, при включването на няколко дефроста. Питах Ви дали да търся сервиза, понеже си мисля, че има нещо сбъркано в моя екземпляр. Откъм хладилна част - няма конкуренция! /за парите и категорията си!/.
Затова ОТНОВО питам - моля, някой да каже до колко вата му слиза консумацията нормално?
Който може да даде някаква информация, било то и за другите модели /LSR, JR и т.н./. Да добия някаква представа, и да знам какво да искам от сервиза, че може да отиде работата към смяна на машината, или преместването и!
Като чета темата за Панасоник и Дайсейкай 6 - определено дефростите при моя НЕ са чести, а и откъм шум - нормално. Дали вече щото се е поразработил, незнам. Понеже се колебаех дали да вземам Шарпа или 9МКЕ, определено ПОВЕЧЕ нямаше да ми хареса работата при толкова чести дефрости, както казват за МКЕ.
Този пост е редактиран от V_Simeonov; 21-01-13 в 12:13.
Братле с Шарп тук сме малцина, да не говорим пък за хора, с домашни контролни електромери вкъщи.
Един такъв качествен електромер струва 70-80лв. сърбят ме ръцете да ги дам.Много искам да си закупя един такъв, ама всеки път размислям и тези пари отиват по друго предназначение.Много съжалявам, че не мога да ти помогна, брат.
Да не би неправилно да е оразмерен?!
Относно дефростите при мен са много редки...много рядко да размрази.
Мори го само, когато е влажно и е около 0-та.
Ако беше от Пловдив можеше да ти го взема примерно за една седмица и да го засеча.
Трудно бих се навил, честно за такава джаджа.
Този пост е редактиран от InternetZombie; 21-01-13 в 13:05.
Г-н Симеонов не се бъзикайте с климатика, за да не "му дойде на ум" и на него да се бъзика с вас.
Високия минимум или изключването на висок минимум не е някакъв сервизен проблем.След като сте доволни от топленето на климатика не го закачайте. Когато отново настъпи зима като изминалата 2011/2012година ще сте доволни.
Ако сега започнете "да търсите под вола теле" не се знае накъде ще ви изведе този път... може да се достигне и до повреждане на климатика(без значение дали от вас или от фирмата по сервизната поддръжка) ...
И аз имам някакви такива дилеми като вас по отношение на някои уреди и работи, но всеки път когато си помисля, че искам да е по-добре си казвам, че може и да е много по-зле, а производителя си е свършил работата все пак.
Така достигнах до извода, че когато ми дойдат такива мисли(особено вечер при повече свободно време) насочени към "перфекционистична" работа на някой уред вместо да "търся под вола теле" е по-добре зимно време да си сипя една чаша хубаво вино или коняк, а лятно време да си отворя една бира ...
Ако и това не помогне, обърнете повече внимание на си , така всички ще са доволни и ... изморени и няма да им минават такива "порочни" мисли през главата ...
А иначе винаги може и по-добре, но въпроса е каква е по-голямата вероятност -да се подобрят или да се влошат нещата ...?
Simeonov, LSR само веднъж за съвсем кратко съм го виждал да движи около минимума.
Иначе през повечето време ми харчи около 400-500 вата. Като навън стане над нулата, обикновено слиза на около 320 вата и си работи on/off.
Този пост е редактиран от babati; 21-01-13 в 19:58.
Благодаря Ви за коментарите съфорумници! Точно откъм момента на бъзиците, изчаквам да видя какви ще ги върши при -20 и по-ниски температури, които са обичайни за поне по 1 седмица годишно в Русе. Та тогава ще видим кон боб яде ли, или само го ... побутва Вчера беше и по-топличко вечерта - външния му термометър показваше 13 и като го загледах ел-мерчето видях че движи около 320, до 400 максимум показание, и после пак се оффна. Та така. Гледам и него, и децата /щото тях топли/, и разбира се след като те се усмирят, тогава и . Да се сгреем допълнително де
Преди да го взема - тормозих ЕДИ1 най-вече по въпроса, дали да го вземам или не. И съм му благодарен за мнението му - както винаги беше прав - железен климатик е! Откъм тези работи, които ме тормозят мен - нямаше кой или кого да питам.
и аз се сдобих с уред за измерване, климатика модел SHARP AY-XPC9JR в 15 кв стая при външна температура +2 градуса настроен и поддържа 23 градуса консумацията за един час е 430w е моментната средна консумация
днес времето беше студено -4 през деня в момента е -7 поддържа 23 градуса консумацията се покачи за 24 часа 12.9 kwh най-висока е отчел 1088 w но това е само при тръгване след дефрост в момента показва 660-670w при -7 градуса
Мисля, че е добре, въпреки че не знам какво е помещението и топлинните загуби. А колко е най-ниската консумация, на която си го виждал да работи по принцип?