Страница 9 от 15 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 218
Like Tree13Одобрявам

Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Въпрос относно Sharp AY/AE-XP12GHR

Въпрос имам за GHR-а. При включен SOFT режим машината заковава ли на SOFT или, когато си иска, си включва на по-високата степен - LOW??

Благодаря

2.  

3. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Отива на лоу след известно време. Ако навън е 5-6-7 градуса и си го нагласил на 21 в помещението и е ан ауто фан тогава си седи на софт.

4. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Ясно, значи си е доста шумен ghr. Но пък е мощен климатик - истинска, топлеща машина. Снощи се зачетох в документацията - на low е 39 db A!! Толкова е и конвенционалното ми MHI. Дори дебитът е същият (поне по книга). Та, разбирам вече за какви течения говорите ghr си е за 20+ квадрата помещения.

5. Тук е от
    Sep 2008

Абе всички климатици си шумят, кой, каквото ще да ми говори.
    Някои шумят малко повече от останалите, но всички се чуват, като работят.
    А Шарпът си е много мощен климатик, яка машина.Изключително тихо външно тяло, но за сметка на това пък вътрешното е малко по-шумно.Вчера в Пловдив на -2 градуса абе чувам, че не работи, щото бях на компа и се ровех в нета.
    Скочих и отидох до него да видя, дали не размразява.При зададени 23 гр. гледам той си направил 24 и решил да си почине.Смятай щом на -2 гр. достига с градус отгоре на зададената температура и спира, за кво говорим.
    Като се има предвид, че аз съм на 1 ет, отдолу мазетата духат студено да си е*бе мишка ухото.С паркета съм, ама като си опра дланта на пода и си лъха студ.С гипскартон съм, но е лепен - няма изолация и с 3 кам. ПВЦ дограма.С тая машина отоплявам хол+ преходна спалня т.е около 26-27 кв.м.
    При тези условия, няма как да съм недоволен.
    Шарпът специално за по-дълги помещения ще е много по-ефективен от фуджита разни и мицубишита, заради коанда потока.
    Всеки климатик си има своите + и - въпроса е кой, какво търси и иска в един климатик.
    На най-силни обороти мноооого рядко го чувам...трябва да стане -10/-15 да почне да се товари повече.

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Шарп си е пернишката Тошиба. Няма спор, машините са добри.

Вече, дали са по-ефективни от другите, всичко си е до модел и е относително.

Шарп правят добри машини за добри пари.
    karambam одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Не ми се рови сега упътването, но според мен при GHR - SOFT - НЯМА. Има си само 3 скорости, и аз ги определям като HI-MED-LOW, а на авто FANa си стои редовно на най-ниската скорост, и наистина, че стаята, в която съм го сложил /20-21 кв/ си е малко дълга - към 5.50, че се трайва /при 9ката - шум 26 дб и по-нисък дебит от 12 съответно/ Ако бях чул жената да бъде 12 - не ми се мисли. Аз хубаво си мислех, че за моите цели трябва 7-ка, ама нъц/ . ОБАЧЕ и друг, да не кажа проблем, по-скоро недостатък - пущината НЕ ЩЕ да слезе под 400-460 вата /най-често/ и бачка ОН-ОФ и това много ме дразни. Чак се замислям дали да не се разделя с него. На шума вече не обръщаме никакво внимание, ама включването като конвенционалка, през 4-5 минути, най-малкото не е здравословно за него/компресора.

8.  

9. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Абе аз не че нещо ама ако погледнеш първият ми пост от темата може да забележиш че моя е 12-ка в 17 кв.м постоянна темп 22 в стаята 23.5-23.8 и при по топло време пак не е он-оф а ти с 9ка в 21 кв и си он-оф странно.

10. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Има тръби от топлофикация, които минават близо до него, и като цяло е топъл целия блок. Отделно изолацийката на външната стена и тавана - 2 см фибран + стиропорени декоративни пана на тавана /не ми се правеше шпакловка/.
    А да знаеш - консумацията на твоя при минимално натоварване /минималната консумация/? Това питах 5 пъти, ама никой не казва до колко слизат!?! Отделно, че пък ти си на първи етаж, и въпреки, че топлото бяга нагоре - студения под дърпа много гадно при теб.

11. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Не аз съм на последен етаж в панелка със въздушна възглавница миналата есен подмених дограмата бях с обикновена стара дървена (духа вън духа и вътре) а относно консумацията няма как да ти кажа защото нямам нужният уред. А при теб това с яката изолация и парното ти играе тези номера с он-оф то дори и друга машина да е може пак да е така както го описваш.

12. Тук е от
    Sep 2008

АЗ съм на 1 ет.!
    В момента на машината са зададени 23 гр., като в момента на дисплея му за стайната температура паказва 24гр.
    На най-далечната точка от климатика имам поставен термометър, който е поставен на 30-40-см. от пода и показва едва 18 гр.Климата естествено не е виновен за това - духа фронтално към преходната спалня, а термометъра е в другия край до вратата в хола.Просто гадните мазета ми правят най-голямата мизерия на мен...пък и първия етаж си е по-студен по принцип.Ако климатикът беше насочен да духа фронтално по дължина към вратата на хола - няма да го има този проблем, но отоплявам и спалнята с него, така че няма как просто.Плаче си отвсякъде за подова изолция, ама трябва да свалям истински паркет, да слагам изолация, отгоре замаска и да редя отгоре нов паркет.Става майка си и баща си...много дебело идва.Важното е, че се справя - вкъщи си е топло, не мръзнем, поддържа си безпроблемно зададената температура.Харесва ми как работи - регулира си сам както оборотите, така и температурата т.е. горещата струя.Мнооого рядко да я почуствам гореща.Има си запас и на обороти и на температура.Стане ли -7-10 вече стаята си става по-гореща, но през останалото време с марна температура и с ниски до средно високи обороти успява топли и да си поддържа зададената температура.Единственият му минус на Шарпа, е че вътрешното му тяло е малко по-шумно, но пък външното е уникално тихо.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Извинявам се, обърках ви двамата, кой е на първи етаж, и кой не . Имаше период от 2-3 дни без парно, понеже сменяха една помпа, и охладня блока /предишното застудяване, когато беше/, а Шарпа пак така ОН-ОФ. Не се и съмнявам, че НАИСТИНА е/са МНОГО, МНОГО яки машини, откъм хладилната част. Обаче другото им куца! Както съм писал многократно вече, и в тази и в други теми - Хитачито 25YH5 на повече от 5 годинки вече /едноредов топлообменник, но също с добър КОП над 4,4/ в по-малката спалня си бачка и грам грижи не създава, а и на СЛИЙП - не се и чува - дават си му 20 дб, а и вентилацийката, чак ми е приятна /ся на жената вечно и веело, ама това подробности - тя иска 25-26-27, онова и то си ги прави, и си слиза на ниска консумация като е по-топло отвън, къде 140-150 вата, при дадени по книга 115/, а както стана на въпрос по-предни страници - РОДОПСКОТО ГОВЕДО ЯКО, /ама май и просто на акъл/, блъска и не слиза под 450, за дълго време.

14.  

15. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

V_Simeonov, искам да пробваш нещо, ако може. Нагласи вентилатора на най-ниската степен и включи COANDA. Тествай я машината няколко дни така. Също не вдигай градусите рязко, ами постепенно. Тоест, ако ти трябва по-топло, вдигни един градус нагоре, остави машината да поработи така известно време; ако пак не те устройва температурата, вдигни още 1 градус и така. Но най-ващното е да е на COANDA и LOW (при Шарп SOFT) няколко дни.
    Ще ми е любопитно дали ще ти ОФИ по-рядко.

p.s. Колко градуса поддържаш обикновено и колко са настроените на дистанционното?
    Този пост е редактиран от babati; 15-01-13 в 16:14.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в

Здравейте отново. Не бях отварял скоро форума, но и на авто да го държа, пак на ЛОУ си върти вентилатора. Със или без включена коанда - разлика няма /предимно стои включена/. Тази вечер дори за пробата го сложих на 28 - да ама не! Изфорсира се над 1500 вата - направи си ги за нула време и пак он-оф /на около 450-500 вата/ - е това, няма оправия! Та направи си ги, и си ги задмина - с 1, че по някое време и с 2 градуса - жега, не се трае - а той блъска и продължава, без да се "усети" да понамали. Е намали след повече от 1 минута /около/ и падна до 1100-1200 и се офна. Давайте съвети - да търся ли сервиз, и аз не знам?!?

Обикновено е настроен или на 23 или на 24, а той си поддържа с 1 градус повече - по неговата индикация! Като е под -5 е малко по-точен, ама пак като конвекционалка бачка!

При температури под 2 градуса и до -2,-3 си прави често дефростите - къде с нужда, къде без никаква. Дефроста не ми харесва, ако сложим като плюс, че е сравнително бърз! НО - няма вентилация на вътрешното тяло по време на дефроста и още първия пък като го загледах - цялата ВЪТРЕШНА пита се ЗАСКРЕЖИ до задръстване дори в по-голямата си част - то че точно тогава вътре в апартамента може и да е било по-влажно, но чак пък толкова. От друга страна, ми ако ми се задръсти/замрази тръбата за уж "летния" конденз - кво прайвам?!? При приключването на един дефрост го мернах, как ИЗБЪЛВА пара от цялото външно тяло - викам си - комшиите отгоре ще помислят че има пожар . Добре че бях чел за подобно явления при някои климатици, че ми дойде наум за кво става на въпрос.
    Този пост е редактиран от V_Simeonov; 19-01-13 в 01:53.

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от V_Simeonov Виж публикацията
    ...си прави често дефростите - къде с нужда, къде без никаква.
    Ето това вече е отвратително! Не мога да повярвам. Най-високият им клас климатик... LSR работи доста по-добре от GHR във всяко едно отношение! Макар и да е по-слаба машина. Поне работи интелигентно.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

А бе вие сериозно ли мислите, че ще си направят високия клас да работи "тъпо", а пък по ниските "интелигентно". Как се сравняват две различни машини, в различни помещения, в различни климатични условия - пък и изводи...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 15 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за климатик SHARP AY-FK25A-W
    От joro9090 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 4
    Последно: 25-06-14, 08:57
  2. Въпрос относно Sharp AY-P22SC
    От taxidriver74 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 3
    Последно: 20-11-13, 09:51
  3. Въпрос за SHARP
    От lal70 във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 2
    Последно: 02-01-13, 14:59
  4. Въпрос за Sharp 32DH65E
    От oduh във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 09-02-09, 21:50
  5. Sharp AH-C32X - въпрос
    От smsdeliverer във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 0
    Последно: 18-05-07, 23:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе