Страница 20 от 101 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1510
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2007

Re: TOSHIBA-CARRIER

Здравейте!
    От октомври месец съм собственик на климатик Toshiba RAS-107SAV-E. Прави ми впечетление,че преди време, когато температурите бяха над нулата и пуснех климатика външното тяло издаваше доста голям шум - едно бръмчене и бучене като излитащ самолет за около 5-6 минути и след това се оправяше. Сега като паднаха температурите под нулата не съм го спирал, но пак шумът е доста силен. Тялото е монтирано точно под прозореца на спалнята и се чува един доста силен постоянен шум, а като започне да променя оборотите направо се чува нещо като стъргане. Даже не може и да се спи. Иначе не е замръзнал няма лед нито по тялото нито по дъното, топли добре при зададени 23 градуса в стаята е 22 градуса.
    Не знам дали това е нормално за тоя модел климатик или има някакъв проблем, но съм се заслушвал в климатици от по-нисък клас, които нямат такива шумове.
    Весело посрещане на Новата година!

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

проблема е коментиран още миналата година ,така си бучи тая машина едни тампони на външното тяло ще решат частично проблема

4. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    проблема е коментиран още миналата година ,така си бучи тая машина едни тампони на външното тяло ще решат частично проблема
    Благодаря ти за отговора, може би имаш в предвид проблемът на roldi с Toshiba RAS 13 SAV-E. На смимката, която е дал външното тяло е същото като моето, а във вътрешното има малка разлика.На скоро в темата обаче пише /в отговор на подобен проблем/, че е имало допир на медни тръбички, свързани с компресора, след уплътвяването им бръмченето е спряло. Проблемът при мен е че, нямам много достъп до външното тяло което е на неудобно за разглобяване място. Дано се навият монтажниците да го погледнат след почивните дни.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

При мен се оказаха дори не тръбички, а ламаринката над кабелите - в нея опираше единия кабел! Малко дунапрен и малко извиване на кабела и всичко мърка като коте сега! Е, самото леко бучене от компресора и вентилатора си ги има, особено на високи обороти, но не е бръмчене и дрънчене, както преди!

А Алекси е имал предвид и хубави тампони - те ще спрат шума от дрънченето на климатика по стойката! Заради такова дрънчене от липса на тампони със стария ми климатик миналата зима ползвах акумулиращата за радост на EVN (честно казано и аз се радвах на топлинката, де).

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Здравейте, я кажете какво става с Дайсекайте моя е една голяма буца лед питата е бяла, а дъното е със сантиметри лед леко ми напомня на Осаката

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Махни щуцера,който се вижда на горната снимка.Ако има гумени тапи в големите овални отвори ,махни и тях.После гореща вода в тавата и си готов.Провери и нивелацията в двете посоки

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Не си махнал щуцера и не се оттича водата! Уф и аз трябва да го махна, наполовина е замръзнала тая пластмасова простотия!

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

трябва да го махна ама по скоро ще го счупя това още докато беше топло , а тапите съм ги махнал отдавна 2 са

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Чупи се, няма друг начин да се махне! На LG-то го чупих лани с клещите, като беше замръзнало!

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Добре де, залей го с топла вода и няма да го чупиш...

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ok махнах го чаках да прави дефрост и го поизчистих от ледовете май е много влажно навън

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

От този щуцер няма никва файда. Аз никога не съм го слагал на нито една моя машина и никога не съм имал проблеми. Гумените тапи обаче, съм ги сложил и се оттича през кръглия отвор перфектно. Да чукна на дърво, не се напластява лед по тавата.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Махнах и аз щуцера одеве - чупи се, ама майната му! Сега се оттича добре и дупката е голяма и няма лед по ръбовете й!

17. Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от roldi
    От този щуцер няма никва файда. Аз никога не съм го слагал на нито една моя машина и никога не съм имал проблеми. Гумените тапи обаче, съм ги сложил и се оттича през кръглия отвор перфектно. Да чукна на дърво, не се напластява лед по тавата.
    Файда би имало ако ти се налагаше да си отвеждаш водата нанякъде.
    За тошибата не знам (не помня всъщност), но за панасоник съм сигурен - в ръководството пише да НЕ се слага той щуцер ако температурите ще падат под 0 градуса!

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На почти всяка машина при отрицателни пише да не се слага щуцера.Аз не го сложих и не съм запушил двата отвора и до сега няма проблеми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 101 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 14:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 17:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 09:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 21:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 10:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе