ами топлеше страшно и сега си топли но е много шумен напоследък и не духа толкова топло както преди пък тоз air monitor преди все си сменяше цветовете - незнам защо а сега изобщо не светиПървоначално публикувано от Alexi
ами топлеше страшно и сега си топли но е много шумен напоследък и не духа толкова топло както преди пък тоз air monitor преди все си сменяше цветовете - незнам защо а сега изобщо не светиПървоначално публикувано от Alexi
Еди,благодарско,
и аз мисля, че е добро попълнение и все пак е за спалня, а там трябва да е тихичко.
ще имам предвид за тръбния път.
интересното е, че вътре имаше само плазмения филтър, зеолитния го нямаше - този който е мъничкия, но аз си го поисках.
Честито!!! Най-доброто на нашия пазар,пиша го за пореден път защото съм убеден в това.Този модел има изискване за минимален тръбен път от два метра и нашата фирма има монтирани стотици бройки от този модел и те уверявам че сме спазвали това изискване и имаме само няколко бройки при които се чува споменатото от edi1 преливане.Първоначално публикувано от flint
да, колкото трябва толкова тръбен ще му сложим, ако има проблем в последствие ще го отстраним.
но си мисля, че си заслужава машината.
Я ми кажи, вие като сте монтирали толкова какви точно филтри има вътре = защото аз като го отворих намерих само плазмата, зеолитния малкия го нямаше и го изисках да ми го доставят?
При моя си беше само касетата, филтрите са монтирани фабрично вътре.При ДЖЕНЕРАЛА се доставя отделно и се слага при монтажа.За пътя си сложи 3-те метра, но според мет си плати още поне 1 метър.В сервизното данните за машината са при 5 метра тръбен път.
определено не съм съгласен, че няма други.
Зеолитният филтър никъде не пише, че е optional - тоест трябва да си е в пакета.
Няма други, в касетата е монтирано всичко.Зеолитния е за SAVR - Тайландеца, той е с отделни филтри.Ето едно линкче са справка - http://www.toshibaaircon.ru/storage/...nology-14.html .
без да имам желание и нека не се приема като реклама, но на БГ намерих примерно това относно филтрите на дайсейкай:
http://sofclima.com/daiseikai.htm - тук примерно пише за Super Oxy Deo
http://www.klimashop.si/si/3-5kw-sup...eti-i224.shtml - тук пише, че има йонизатор, плазма и катехинов филтър???
И само да спомена, не съм доволен изобщо от машината, това няма никаква връзка с монтаж, момчетата са изпипали всичко професионално, просто в сравнение с 9LCC, което беше в същата стая...............
е какво не топли ли ... 9ЛСС е малко по мощен но с тия пращящи пласмаси и шуртящ фреон според мен изобщо няма място в спални помещения .
ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ е само с плазмена касета, която замества другите филтри.Отделни филтри има за ДАЙСЕЙКАЙ ІІ /SAVR/ и за СУЗУМИ /НИКИТА/.Не знам защо мислиш, че машината не топли, има същите характеристики на топлоотдаване като LCC/ разлика само в номинала 3,2 срещу 3,6/.Да не си я стартирал при големите студове и да не може да ти стопли още стаята.
Ами машината беше поставена и стартирана при 3-4 градуса над нулата.
отделно стаята си беше отоплена, тъй като същия ден свалих LCC, не знам, но определено има разлика, може би сега като скочат температурите ще се подобри положението.
Ще я наблюдавам и ще Ви пиша ако смятате за интересна тази съпоставка.
Моя при -16, -18 желязно си държеше 22 градуса и то без какъвто и да било зор.Дори при тези температури поддържа и 26 градуса без да се зори.Когато малкия се къпа преди дни, сложих го на 26 градуса и си ги поддържаше без проблем без да се зори компресора.
не знам, може да е грешно, но може би машината има нужда от малко време да влезе в час.
затова казвам, че може и да греша и просто да има нужда от още ден два, сигурно всичко ще си е ок.
За това си прав, определено ще имаш по-точни впечатления след няколко дена.