Страница 10 от 101 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 1505
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Junior Member
  Тук е от
  Dec 2007
  Мнения
  51
  #136

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Нямам време да 4ета цялата информация .
  Погледнете стр.24 .изглежда 4е и трите работят на разли4ни налягания/температури .Изглежда 4е е от разли4ните обороти на които работят.

  На теория би трябвало на този с най-малък дебит да пада най-малко отдаваната мощност при например -15*и еднакви обороти на външните
  вентилатори . При по големият компресор ще свалим много ниското налягане и следователно и високото при което ще се полу4и по малка
  разлика в температурата на вътрешният топлообменник и на стаината температура от което ще имаме по малко отдадена топлина в стаята .

  Това с еднаквите тегла е малко озада4аващо ,но за мен 12.7мм за 16 модел озна4ава 4е и тръбите на топлообменника са с този диаметър .
  Утре ще принтирам страниците за да се 4ете по лесно .
 2.  
   
 3. Senior Member Аватара на valen1
  Тук е от
  Sep 2007
  Мнения
  2,715
  #137

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Интересно е да разберем, по-какъв начин се ограничава голямата отдавана мощност при модела Toshiba RAS-B16SKVAP-E така, че да могат да се предложат по-маломощни модели. Да видим променят ли се оборотите на вентилаторите и компресора при различните модели.

  Външния вентилатор има 16 скорости на въртене. Скоростта му на въртене зависи от четири променливи: модела климатик, режима в който работи /охлаждане, отопление и sleep mode/, честотата на въртене на компресора и външната температура.

  Вътрешния вентилатор има 5 скорости на въртене. Скоростта му на въртене зависи от шест променливи: модела климатик, режима в който работи /охлаждане, отопление и обезвлажняване/, зададената температура, стайната температура, температурата на топлообменника и положението на лувъра.

  Честотата на въртене на компресора зависи от две променливи: модела климатик и режима в който работи /охлаждане и отопление/. Какво прави впечатление от долните таблици показващи честотата на въртене и наляганията.

  Режим охлаждане
  И при двата режима на работа виждаме, че температурите на външния топлообменник /Т2/ са почти еднакви за съответния режим при различните модели.

  На режим охлаждане, външната температура при която е извършено замерването на външния топлообменник /Т2/ е +35 градуса. Логично е да виждаме, че по-малкото количество фреон, което се движи във външното тяло по-бързо отдава топлината, която носи. Оборотите на външния вентилатор при 16-ката се увеличават, за да компенсират по-големия дебит преминаващ фреон. Разликата в температурите е само 1 градус.

  Температурата на изпарение във вътрешния топлообменник /Т1/ зависи пряко от оборотите на компресора. Ако оборотите се повишат се увеличава дебита, налягането спада, а от там и температурата /Т1/. Тялото ще може да издухва по-студен въздух.

  Режим отопление

  На режим отопление, външната температура при която е извършено замерването на външния топлообменник /Т2/ е +7 градуса. Виждаме, че по-малкото количество фреон по-бързо приема околната топлина при кипене. Оборотите на външния вентилатор при 16-ката се увеличават, за да компенсират по-големия дебит. Обвързани са с оборотите на компресора. Разликата в температурите отново е само 1 градус.

  Температурата на вътрешния топлообменник /Т1/ зависи пряко от оборотите на компресора. Ако оборотите се повишат се повишава налягането и съответно температурата. Тялото ще може да издухва по-топъл въздух.

  Към настоящия момент аз също не мога да дам отговор на въпроса: Защо отдаваната мощност и при трите модела спада по един и същ начин с понижение на външните температури.

  Търсих причината в програмата за работа на външния вентилатор, не я открих. Прегледах програмата на вътрешния вентилатор и там нищо. Търсих и при оборотите на компресора и там не я намерих. Сега ще насоча вниманието си към EEV, начина му на работа и еднаквото количество фреон при трите модела. Програмата за работа на EEV, обяснена в документацията показва, че начина му на работа не зависи от това какъв е модела.

  Но това, че аз не мога да видя причината не означава че тя не е там някъде. Опитайте се и Вие да я намерите.

 4. Senior Member Аватара на Alexi
  Тук е от
  Jul 2002
  Живее в
  Шумен
  Мнения
  9,123
  #138

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  най вероятно графиките не са еднакви на 3те модела а подобни но са ги приравнили в табличката

 5. Moderator
  Тук е от
  Nov 2006
  Мнения
  5,563
  #139

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Което ако е вярно, не е никак професионално. В някаква рекламна листовка - ОК, ама това е техническа документация, при това сервизна!

 6. Junior Member
  Тук е от
  Dec 2007
  Мнения
  51
  #140

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Как си го обяснявам аз .
  Приемаме 4е имаме топлообменник с еднакви размери който оба4е отдава разли4на като коли4ество топлина в следствие на разли4ните обороти на компресор/вентилаторите .Едно и също коли4ество фреон се движи с разли4на скорост в системата. Трите климатика са предназна4ени за разли4ни по обем помещения .Имат разли4на МАКСИМАЛНО отдадена топлина и на базата на нея при -15* падат с 40% .Тук трябва да споменем 4е и консумацията им пада с толкова също .Защо не държим по висок номинал при най-малкият.Ами може би няма нужда -той е за по малко помещение/топлозагуби при -15* .
  Минимална консумация и топлоотдаване ни трябват при минимални топлозагуби  .Понеже компресора е един и същ и за трите модела виждаме 4е тя е една и съща с много малка разлика при 16-ката защото е за по голямо помещение . Максимална консумация/топлоотдаване не може да имаме при -15*. а при положителни външни тя ни е от полза ако няколко 4аса климатика е бил спрян и искаме бързо да затоплим помещението или да вдигнем тем. с няколко градуса за кратко време.Затова трябва да се фокусираме върху номинала .Тои би трябвало да е достатъ4ен да поддържа зададената тем. в помещението за което е предназна4ен .По нисък номинал -по малка консумация -по малко помещение и обратното . Накрая излиза 4е най-малкият ще има най дълъг живот на компресора специално в този слу4ай.
  Ако някои има друго обяснение ще се радвам да го про4ета          

 7. Member
  Тук е от
  May 2003
  Мнения
  881
  #141

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Цитат Първоначално публикувано от nikiexp
  ... Накрая излиза 4е най-малкият ще има най дълъг живот на компресора специално в този слу4ай ...
  И не само в този, забелязва се и при други марки/модели със еднакви компресори но с различна мощност. Ще има вероятно "най-дълъг живот", но може да се окаче че е извън практичното време(двигателя на заската ми примерно е перфектен - ама другото ... към днешна дата ... нали се сещаш).
  Не вярвам обаче на най-големия размер да са оставили "бомба със закъснител(слаб форсиран компресор - който ще изгори за нула време)" - гащите им са вързани с нещо друго. Такива изпълнения са съобразени със множество фактори - хора с големи глави са мислили, мислили и по знайни и незнайни за нас причини ТАКА са го решили и ОК. Има вероятни десетки причини ама сега да ги гадаем ... примерно: за 16 ката дали да се сложи по-голям компресор(има ли го? да се измисля ли тепърва? колко ще струва и т.н.) или да се сложи малко форсиран стария?(правят се тестове които показват примерно толкова часа живот при еди какво си натоварване, да кажем 5 години, това достатъчно ли е? защо не - ние му даваме 3 и 2те са на далавера + това по статистика 80% от купувачите си сменят климатика след 5 години с новия модел(има даже абонаментна програма за ъпгрейд) - пък и да изгори преди това имаме произведени или готовност да произведем на секундата колкото компресора трябват за подръжка примерно за 10 години напред и пак е по-рентабилно от измислянето/производството/слагането на по-мощен - щото няма смисъл просто.
  Няма да отгадаем причината четейки сервизното ръководство е ясно. Чисто практически обаче се оказва че който го интересува може да си подбере модел климатик който да си купи и по тази причина - мощен компресор работещ "на слабо" - за да му е по-дълъг живота - евентуално!
  Да му мислят тези с големите климатици - масово са така(лош коп, форсиран компресор и т.н.) - какво кара производителите да правят така? незнам - може би защото точно тази категория климатици е най-малко харчена и не си струва да и се мисли много много. Вчера разглеждайки японския сайт на Генерал-Фужицу гледайки им моделите(100В) прави впечатление че 2-3кВ са с над 5 коп, а при 4-5кВ дори е около 4, 5-6кВ е под 4, 7-8кВ към 3 - това са данни за включително топ сериите НОКРИА?!? Което ме кара да мисля че най-масовия(купувания) климатик е седмица/девятка и там се влага на макс напъна, нагоре вече който живее в хамбар да му мисли. То верно че японците живечт в кутийки 2х2 метра - ама и при моделите за Европа е така.

 8.  
   
 9. Senior Member Аватара на edi1
  Тук е от
  Jan 2007
  Живее в
  Ямбол
  Мнения
  8,201
  #142

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Връщам се на темата за преливането.При удължаване на тръбен път със заварка, тръбите се режат с тръбореза, след което двете се разширяват с приспособление.При рязането с тръбореза се получава стесняване на диаметъра на тръбата /най вече при тънката/, с около 1 мм и се получава една тънка менда гривна, към центъра на тръбата.Въпроса ми е дали монтажниците при заваряването погглеждат тези две тръби, които не се разширяват и дали отстраняват гривната, защото след това там се получава стесняване на диаметъра и става като бленда, която е една много вероятна причина за силното преливане на фреона.Освен това според мен има значение, коя тръба се разширява и коя влиза в другата.Би следвало да се разшири тръбата, която е към вътрешното тяло, защото движението на фреона е от компресора към вътрешното тяло, ако мисля правилно.При мен направиха обратното.Поставям въпроса, защото при мен преливането на фреона при тръгване и спиране на компресора се появи след удължаването със заварка.

 10. Moderator
  Тук е от
  Nov 2006
  Мнения
  5,563
  #143

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Добре, защо със заварка, като има много по-културен начин!

 11. Senior Member Аватара на edi1
  Тук е от
  Jan 2007
  Живее в
  Ямбол
  Мнения
  8,201
  #144

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Ами така го направиха.И мисля, да ги накарам да сменят тръбите и да си сложат цели.

 12. Member
  Тук е от
  May 2003
  Мнения
  881
  #145

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Елементарно Уотсън - че като се напъхват тръби една в друга се има впредвид посоката на течноста - за да не запира на ръбчетата, и да не създава предпоставка за разединяване от постоянното набиване във насрещната тръба. Ама може ли така да се излевачат?!? Ако и буклучета от изрязването са ти оставили ще е върха! Каква е гаранцията че ако не са ги махнали, не се е откъснало някакво парче и си лети насам натам из системата и се чуди къде да заседне и да отвори по-голяма беля? Напиши им имената да ги знаят в целия форум, и се обади във фирмата(на собственика) - какви монтажници наема - да осират с извинение скъпите климатици - не ги е срам!

 13. Member
  Тук е от
  Jan 2008
  Мнения
  662
  #146

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Цитат Първоначално публикувано от deian
  Добре, защо със заварка, като има много по-културен начин!
  И какъв е той ако е завлекла резбата на мъжкото?

 14.  
   
 15. Member
  Тук е от
  May 2003
  Мнения
  881
  #147

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  Цитат Първоначално публикувано от lavsho
  И какъв е той ако е завлекла резбата на мъжкото?
  Не може ли да се навие резба?

 16. Senior Member Аватара на Alexi
  Тук е от
  Jul 2002
  Живее в
  Шумен
  Мнения
  9,123
  #148

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  със заварка е най качествено

 17. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2008
  Мнения
  1,006
  #149

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  И най-бързо

 18. Member
  Тук е от
  Mar 2008
  Мнения
  169
  #150

  Re: TOSHIBA-CARRIER

  И най-сигурно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 101 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
  От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
  Отговори: 29
  Последно: 02-01-15, 13:41
 2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
  От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
  Отговори: 0
  Последно: 08-08-14, 16:43
 3. fujitsu ili carrier ???
  От shener84 във форум Всичко за климатиците
  Отговори: 5
  Последно: 28-09-13, 08:03
 4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
  От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
  Отговори: 14
  Последно: 30-10-11, 20:06
 5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
  От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
  Отговори: 13
  Последно: 17-06-10, 09:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе