Страница 10 от 101 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 1505
Like Tree330Одобрявам

Toshiba Carrier

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    51
    #136

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Нямам време да 4ета цялата информация .
    Погледнете стр.24 .изглежда 4е и трите работят на разли4ни налягания/температури .Изглежда 4е е от разли4ните обороти на които работят.

    На теория би трябвало на този с най-малък дебит да пада най-малко отдаваната мощност при например -15*и еднакви обороти на външните
    вентилатори . При по големият компресор ще свалим много ниското налягане и следователно и високото при което ще се полу4и по малка
    разлика в температурата на вътрешният топлообменник и на стаината температура от което ще имаме по малко отдадена топлина в стаята .

    Това с еднаквите тегла е малко озада4аващо ,но за мен 12.7мм за 16 модел озна4ава 4е и тръбите на топлообменника са с този диаметър .
    Утре ще принтирам страниците за да се 4ете по лесно .




  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #137

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Интересно е да разберем, по-какъв начин се ограничава голямата отдавана мощност при модела Toshiba RAS-B16SKVAP-E така, че да могат да се предложат по-маломощни модели. Да видим променят ли се оборотите на вентилаторите и компресора при различните модели.

    Външния вентилатор има 16 скорости на въртене. Скоростта му на въртене зависи от четири променливи: модела климатик, режима в който работи /охлаждане, отопление и sleep mode/, честотата на въртене на компресора и външната температура.

    Вътрешния вентилатор има 5 скорости на въртене. Скоростта му на въртене зависи от шест променливи: модела климатик, режима в който работи /охлаждане, отопление и обезвлажняване/, зададената температура, стайната температура, температурата на топлообменника и положението на лувъра.

    Честотата на въртене на компресора зависи от две променливи: модела климатик и режима в който работи /охлаждане и отопление/. Какво прави впечатление от долните таблици показващи честотата на въртене и наляганията.

    Режим охлаждане
    И при двата режима на работа виждаме, че температурите на външния топлообменник /Т2/ са почти еднакви за съответния режим при различните модели.

    На режим охлаждане, външната температура при която е извършено замерването на външния топлообменник /Т2/ е +35 градуса. Логично е да виждаме, че по-малкото количество фреон, което се движи във външното тяло по-бързо отдава топлината, която носи. Оборотите на външния вентилатор при 16-ката се увеличават, за да компенсират по-големия дебит преминаващ фреон. Разликата в температурите е само 1 градус.

    Температурата на изпарение във вътрешния топлообменник /Т1/ зависи пряко от оборотите на компресора. Ако оборотите се повишат се увеличава дебита, налягането спада, а от там и температурата /Т1/. Тялото ще може да издухва по-студен въздух.

    Режим отопление

    На режим отопление, външната температура при която е извършено замерването на външния топлообменник /Т2/ е +7 градуса. Виждаме, че по-малкото количество фреон по-бързо приема околната топлина при кипене. Оборотите на външния вентилатор при 16-ката се увеличават, за да компенсират по-големия дебит. Обвързани са с оборотите на компресора. Разликата в температурите отново е само 1 градус.

    Температурата на вътрешния топлообменник /Т1/ зависи пряко от оборотите на компресора. Ако оборотите се повишат се повишава налягането и съответно температурата. Тялото ще може да издухва по-топъл въздух.

    Към настоящия момент аз също не мога да дам отговор на въпроса: Защо отдаваната мощност и при трите модела спада по един и същ начин с понижение на външните температури.

    Търсих причината в програмата за работа на външния вентилатор, не я открих. Прегледах програмата на вътрешния вентилатор и там нищо. Търсих и при оборотите на компресора и там не я намерих. Сега ще насоча вниманието си към EEV, начина му на работа и еднаквото количество фреон при трите модела. Програмата за работа на EEV, обяснена в документацията показва, че начина му на работа не зависи от това какъв е модела.

    Но това, че аз не мога да видя причината не означава че тя не е там някъде. Опитайте се и Вие да я намерите.

  4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,125
    #138

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    най вероятно графиките не са еднакви на 3те модела а подобни но са ги приравнили в табличката

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #139

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Което ако е вярно, не е никак професионално. В някаква рекламна листовка - ОК, ама това е техническа документация, при това сервизна!

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    51
    #140

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Как си го обяснявам аз .
    Приемаме 4е имаме топлообменник с еднакви размери който оба4е отдава разли4на като коли4ество топлина в следствие на разли4ните обороти на компресор/вентилаторите .Едно и също коли4ество фреон се движи с разли4на скорост в системата. Трите климатика са предназна4ени за разли4ни по обем помещения .Имат разли4на МАКСИМАЛНО отдадена топлина и на базата на нея при -15* падат с 40% .Тук трябва да споменем 4е и консумацията им пада с толкова също .Защо не държим по висок номинал при най-малкият.Ами може би няма нужда -той е за по малко помещение/топлозагуби при -15* .
    Минимална консумация и топлоотдаване ни трябват при минимални топлозагуби  .Понеже компресора е един и същ и за трите модела виждаме 4е тя е една и съща с много малка разлика при 16-ката защото е за по голямо помещение . Максимална консумация/топлоотдаване не може да имаме при -15*. а при положителни външни тя ни е от полза ако няколко 4аса климатика е бил спрян и искаме бързо да затоплим помещението или да вдигнем тем. с няколко градуса за кратко време.Затова трябва да се фокусираме върху номинала .Тои би трябвало да е достатъ4ен да поддържа зададената тем. в помещението за което е предназна4ен .По нисък номинал -по малка консумация -по малко помещение и обратното . Накрая излиза 4е най-малкият ще има най дълъг живот на компресора специално в този слу4ай.
    Ако някои има друго обяснение ще се радвам да го про4ета          

  7. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #141

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Цитат Първоначално публикувано от nikiexp
    ... Накрая излиза 4е най-малкият ще има най дълъг живот на компресора специално в този слу4ай ...
    И не само в този, забелязва се и при други марки/модели със еднакви компресори но с различна мощност. Ще има вероятно "най-дълъг живот", но може да се окаче че е извън практичното време(двигателя на заската ми примерно е перфектен - ама другото ... към днешна дата ... нали се сещаш).
    Не вярвам обаче на най-големия размер да са оставили "бомба със закъснител(слаб форсиран компресор - който ще изгори за нула време)" - гащите им са вързани с нещо друго. Такива изпълнения са съобразени със множество фактори - хора с големи глави са мислили, мислили и по знайни и незнайни за нас причини ТАКА са го решили и ОК. Има вероятни десетки причини ама сега да ги гадаем ... примерно: за 16 ката дали да се сложи по-голям компресор(има ли го? да се измисля ли тепърва? колко ще струва и т.н.) или да се сложи малко форсиран стария?(правят се тестове които показват примерно толкова часа живот при еди какво си натоварване, да кажем 5 години, това достатъчно ли е? защо не - ние му даваме 3 и 2те са на далавера + това по статистика 80% от купувачите си сменят климатика след 5 години с новия модел(има даже абонаментна програма за ъпгрейд) - пък и да изгори преди това имаме произведени или готовност да произведем на секундата колкото компресора трябват за подръжка примерно за 10 години напред и пак е по-рентабилно от измислянето/производството/слагането на по-мощен - щото няма смисъл просто.
    Няма да отгадаем причината четейки сервизното ръководство е ясно. Чисто практически обаче се оказва че който го интересува може да си подбере модел климатик който да си купи и по тази причина - мощен компресор работещ "на слабо" - за да му е по-дълъг живота - евентуално!
    Да му мислят тези с големите климатици - масово са така(лош коп, форсиран компресор и т.н.) - какво кара производителите да правят така? незнам - може би защото точно тази категория климатици е най-малко харчена и не си струва да и се мисли много много. Вчера разглеждайки японския сайт на Генерал-Фужицу гледайки им моделите(100В) прави впечатление че 2-3кВ са с над 5 коп, а при 4-5кВ дори е около 4, 5-6кВ е под 4, 7-8кВ към 3 - това са данни за включително топ сериите НОКРИА?!? Което ме кара да мисля че най-масовия(купувания) климатик е седмица/девятка и там се влага на макс напъна, нагоре вече който живее в хамбар да му мисли. То верно че японците живечт в кутийки 2х2 метра - ама и при моделите за Европа е така.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #142

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Връщам се на темата за преливането.При удължаване на тръбен път със заварка, тръбите се режат с тръбореза, след което двете се разширяват с приспособление.При рязането с тръбореза се получава стесняване на диаметъра на тръбата /най вече при тънката/, с около 1 мм и се получава една тънка менда гривна, към центъра на тръбата.Въпроса ми е дали монтажниците при заваряването погглеждат тези две тръби, които не се разширяват и дали отстраняват гривната, защото след това там се получава стесняване на диаметъра и става като бленда, която е една много вероятна причина за силното преливане на фреона.Освен това според мен има значение, коя тръба се разширява и коя влиза в другата.Би следвало да се разшири тръбата, която е към вътрешното тяло, защото движението на фреона е от компресора към вътрешното тяло, ако мисля правилно.При мен направиха обратното.Поставям въпроса, защото при мен преливането на фреона при тръгване и спиране на компресора се появи след удължаването със заварка.

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #143

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Добре, защо със заварка, като има много по-културен начин!

  11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #144

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Ами така го направиха.И мисля, да ги накарам да сменят тръбите и да си сложат цели.

  12. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #145

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Елементарно Уотсън - че като се напъхват тръби една в друга се има впредвид посоката на течноста - за да не запира на ръбчетата, и да не създава предпоставка за разединяване от постоянното набиване във насрещната тръба. Ама може ли така да се излевачат?!? Ако и буклучета от изрязването са ти оставили ще е върха! Каква е гаранцията че ако не са ги махнали, не се е откъснало някакво парче и си лети насам натам из системата и се чуди къде да заседне и да отвори по-голяма беля? Напиши им имената да ги знаят в целия форум, и се обади във фирмата(на собственика) - какви монтажници наема - да осират с извинение скъпите климатици - не ги е срам!

  13. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    662
    #146

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Цитат Първоначално публикувано от deian
    Добре, защо със заварка, като има много по-културен начин!
    И какъв е той ако е завлекла резбата на мъжкото?

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #147

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    И какъв е той ако е завлекла резбата на мъжкото?
    Не може ли да се навие резба?

  16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,125
    #148

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    със заварка е най качествено

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #149

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    И най-бързо

  18. Member
    Тук е от
    Mar 2008
    Мнения
    169
    #150

    Re: TOSHIBA-CARRIER

    И най-сигурно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 101 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Toshiba Suzumi Plus RAS-B18N3KV2-E или Carrier 42UQV050M ?????
    От valen79 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 29
    Последно: 02-01-15, 13:41
  2. CARRIER 38NYV035H2 / 42NQV035G
    От Legend във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 08-08-14, 16:43
  3. fujitsu ili carrier ???
    От shener84 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 28-09-13, 08:03
  4. CARRIER 42NQV045H/38NYV045H ???
    От d_imige във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 14
    Последно: 30-10-11, 20:06
  5. Преносим климатик CARRIER 51AKP240М
    От barkly във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 13
    Последно: 17-06-10, 09:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе