RAS-25PKPVG e серия DaiSeIkai 9 за северните страни. А Toshiba RAS-B~J2KVRG-E се води Shorai Premium и има йонизатор. Има го в България.
RAS-25PKPVG e серия DaiSeIkai 9 за северните страни. А Toshiba RAS-B~J2KVRG-E се води Shorai Premium и има йонизатор. Има го в България.
Питам защото в този клип е означен като премиум https://www.youtube.com/watch?v=7iQFl8ggZtU сигурно нещо бъркам.
А този защо се води професионален?
Toshiba RAV-SM407KRTP-E/RAV-SM404ATP-E DI
Защото е за сървърни помещения или....?
По-качествени компоненти ли, по-“здрав”?
Цената е като на добра 12/3ска, какъвто е де, т.е. нормална.
Защо не се ползват за домашни машини?
Любопитно ми е?
Тази серия се водят професионална и наистина са много здрави. Хардуерно са по различни от битовите. Предназначени са сървърни помещения. Есента монтирахме Toshiba RAV-RM561KRTP-E с 30 метра тръбен път. Работи като часовник в един сървър под земята. Който му е любопитно, знае къде да гледа...
т.е. сериите DI(Digital Inverter) или “професионалните” стават и за домашни машини...?
Гледам и подови има.
Но пък никой не слага такова чудо у дома.
Хм, тук поне доста “маниаци” има.
Аа, подовите са си цифромания,съгласен съм!
Но горната 12/3ска я гледам около 2.2к, което хич не е много
за наистина качествен климатик.
Според мен де.
Както и да е, благодаря за информацията .
Не бъркаш нещата.
В професионалната серия слагат по-мощни компресори, но ги ограничат да не се развъртат много. Така си гарантират, че няма да се износват много и няма да дефектират бързо. Обаче това означава, че няма да имат много нисък минимум което е кофти за битова машина.
Ако трябва да ти дам пример с битовите.
В КGTA компресора е с около 40% по-малко измесване на френ за оборот спрямо аналога в LG. И двата климатика са с компресорите на ЛГ и имат еднакви обороти (минимум и максимум), но в лг-то са ограничили максимума на оборотите и затова рекламират 10г гаранция. В KGTA по-малкия компресор не е спънат толкова и развърта до по-високи обороти съответно има и по-малък минимум, а максимума на двата климатика е почти еднакъв.
Разбира се освен компресора оказват влияние и други неща.
Нещо като нискооборотните дизели на камиони и трактори работещи на 1.5-2000 оборота,
но каращи спокойно милион километра
Имал съм възможноста да монтирам десетина KRT-та в болницата в гр.Панагюрище в технически помещения.Вътрешното е семпло като голямо Сузуми,силата му е във външното защото търпи голяма денивелация и дълги тръби.
Здравейте,
Самопочистването (духането на вентилатора след изключване на режим охлаждане) на климатик Сузуми спря да работи. Преди работеше, но сега не. Не намирам информация в упътването как се пуска/спира тази функция ръчно. Знам че трябва да натисна off само веднъж, за да започне, но машината просто се излючва напълно. Някакви идеи?
Дръпни му щепсела за 10 мин. и му махни батериите на дистанционното. После виж как е. Но трябва да е поработил известно време за да включи функцията. Ако е работил само 5 мин. може да не я включи.