Спалня 16-17 м2, на горния етаж, къща на ъгъл с две външни стени и прозорци.
В интерес на истината не го наблюдавам много, защото в тази стая отивам само , когато искам да спя. Има много нисък дебит на тих режим 150м3/ч и е абсолютно незабележим.
При темперирано помещение ме устройва. Не ме е будил с дефрости, но тръбния път е около 6 м директно надолу и мисля компенсира до голяма степен промените в налягането.
Под 0 градуса дърпа 20-25 вата-подгрява компресора през намотките, иначе в stand-by е на 0,5 вата.
Разбира се, че не тайна, но къщата не се продава 2.50 m е втория етаж. Има и таванско помещение, което може да се преострои в спалня -съседните къщи са го направили. Там е по-ниско...
Къщата е стара, както повечето в центъра на Хага и са с високи тавани.
Там е твърде влажно за мен, тъй че нямам намерение да ти я купувам . Интересуваше ме каква е кубатурата - за това питах. Като гледам си успял да изолираш добре къщата.
Отскоро търся 22-ка Тошиба.Двоумях се м/у Сузуми и по новата версия на r32..Гледам в доста от сайтовете дават грешно теглото на външното тяло на по новия с фреон 32,а то е 34 срещу 41 кг.Това смятам да наклони везните към по-тежкия.На някои места завишават и макс. мощност 8-8.1кв.(на отопление)Умишлено ли е незная или от небрежност?
Колеги искам да попитам по-запознатите каква е разликата между 13J2KVG-E/Seiya/ и 13BKVG-E/Mirai/ и евентуално коя от двете като цяло е по-добра?Свел съм избора до тези две машини но не мога да преценя коя да поръчам тъй като нямам наблюдения върху моделите.Машините са съобразени със съответното помещение за което се купуват и бюджет,просто търся инфо за тях.Благодаря предварително на отзовалите се!
Еднакви са...
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
Някой знае ли каква е по каталог максималната електрическа мощност на SHORAI RAS-24PAVSG-E / RAS-24PKVSG-E? Утрепах сума ти време да рова в нета, но откривам само номиналната.
п.п Дано не си правят и машините като каталози.......
Здравейте,
Търся си климатик, само за отопление, за първи етаж от къща в която не се живее постоянно в района на София.
Надморската височина е около 1000 м. Дограмата е PVC. В момента няма изолация. Напрежението не е стабилно. В стаята има и камина, която може да се ползва. Температурите вътре подат до минус 5 градуса.
Това е примерна схема:
Гледах доста модели, но се спрях на този поради https://www.antonovclima.com/shop/kl...2e8s-platinum/ няколко прични:
1. Цена.
2.Ефективност отопл. SCOP: 5.20 – А+++
3. Отопление до -25 градуса
4.Адаптиране към напрежението - климатикът може да работи при напрежение от 168 до 264V, като по този начин осигурява защита срещу колебания в електрическото напрежение в тези граници.
5.Защита от замръзване - поддържа температура около 8 ° C
6. WiFi модул
Всичко това е от описанието в линка, но не съм сигурен до колко е вярно или е само търговски трик.
Другото, което ми е интересно е, че го дават за помещения: от 25 до 35 кв. м. а е 12 BTU.
Много малко фирми ги предлагат, което също е малко странно.
Също гледах и Toshiba RAS-16PKVPG-E/RAS-16PAVPG-E Daiseikai 9, но не съм сигурен, че си заслужава 1000 + лева.
Ако някой има наблюдения, моля да сподели.
Здравейте,някой има ли наблюдения върху работата на Тошиба Премиум.Дадения модел го срещнах под две различни обозначения RAS-B25J2KVRG и RAS-25PKPVG единия с йонизатор,а другия с плазма.Този с плазмата май не се внася в България.Някой има ли информация за този с плазмата.