Колко градуса излиза от климатика когато консумира 70 вата?
Моите Национали слизат до 170-180 вата и след това спират макар че ги дават 75вата.На охлаждане слизат до 69вата но на отопление за жалост не слизат като Тошибата.
Колко градуса излиза от климатика когато консумира 70 вата?
Моите Национали слизат до 170-180 вата и след това спират макар че ги дават 75вата.На охлаждане слизат до 69вата но на отопление за жалост не слизат като Тошибата.
Първоначално публикувано от deianКато изключихме аспиратора в кухненския бокс консумацията постепенно падна на 50W, сега решихме да му дадем малко "газ" - да стопли до 26градуса и консумацията се вдигна до 300 WПървоначално публикувано от deian
Не знам колко градуса излиза от климатика при 70 вата но си подържаше в зададените 22, после когато падна на 50 излязох да видя дали външното тяло "върти" - и да въртеше и се усещаше лека вибрация - компресора работеше (според мен)Първоначално публикувано от chachoto
Това значи ли че като се кротне като не пипаш дистанционното си мърка между 50 и 70 вата постоянно за да потдържа зададената температура?
нещоНещо такова за 20-22 градуса, днеска падна и до 15-20 вата но сега и вън е по студено.........Първоначално публикувано от chachoto
А ако се сложи един ватмер да се види колко е реално това което показва климатака ще е много добре.Би трябвало да има окло 12-15 вата разлика от трафа но най добре е да се замери.
Щях да го видя с ампер клещите но на същия токов кръг е и хладилника.....Първоначално публикувано от chachoto
С трафа е 15-тина вата отгоре от това на дисплея, обаче имаш ненормално икономичен климатик! Просто със здраве да си го ползваш и да споделяш информация Ние благородно ще завиждаме.
да ти е честита машината...разкошно нещо са направили пак ТОШИБА.
hotblooded, та къде казваш че живееш...Първоначално публикувано от marian1
Ако не мога да си го купя поне да си открадна.
Снощи имаше малък проблем към 3 часа ставах и чух тракане откъм терасата излязох и какво да видя - валеше и от покрива или улука капят едри капки право върху кутията на траф-а, дрънчи яко и сигурно половината комшии ме псуваха... проблема беше решен с домакинска гъба - сложих я върху кутията и не тропа.... иначе през нощта го бях оставил на 18 градуса като влязох показваше консумация 15 вата, като отворих вратата да изляза на терасата се включи и външното тяло и консумацията стигна 115 вата за около 5 мин и пак се върна на 15, сега съм му задал 22 градуса, още не ги е достигнал (в момнента е 21) консумация 185 вата, навън вали лек сняг, температурата е 2 градуса с влажност 90%, вятър север-северозапад 18 км/ч = усещане за -2......
justify- усещам че ще се сбутаме под балкона на човека - а той сам си написа от къде е -провери къде към 9 и 30 е валяло сняг тук при мен в Сф не вали и температурата е -1 май ползва дичев за температура....
Не е истина, тази Тошиба си заслужава всяка стотинка! Климатик с 5 kW номинал да работи на 100-тина вата с включен компресор
Всъщност показва ли и колко kWh натрупва, за да можеш да кажем в края на месеца да споделиш колко ти е изхарчил?
Снегът се усили и сега е закрепил на 200W, сигурно ще започне да пада след малко... не показва колко kWh е изхарчил - смята направо в иени... ако разбре колко иени е един kWh ще мога да си ги сметна.... за близо 48 часа е изхарчил ток за 77 иени... като се има предвид че разучавахме дистанционното на метода проба грешкаПървоначално публикувано от deian