Голямото Японско качество ...![]()
И японците са хора...макар, че ме съмнява машината да е сглобявана в Япония, въпреки че пише така. Вероятно е заради европейската директива за 50% произведени части, в случая Япония. И какво от това, че дали дефект лагери? Да, много е дразнещо на скъпа машина, но се сменят. По-добре тях, отколкото машината
П.С. Мега не даваш някои да каже нещо негативно за Тошиба или да се оплаче...Веднага ще показваш лагери на друга машина, за какво? Тошибите са прекрасни климатици, спор няма, ама няма смисъл от "тотална" защита...всеки има глава на раменете. Сега, да не ми се обидиш!?![]()
Този пост е редактиран от pilot; 04-04-15 в 22:45.
Не е така, проблема с лагерите е повсеместен. Но Тошиба далече не е марката с многото проблеми. Това искам да кажа. Повечето мотори са едни и същи. Както ти каза, лагерите не са големия проблем. Ще показвам лагери на машина дето се води ТОП-а на машините, въпреки това са заминали. На моето Мицубиши на 6-тата година се обади лагер. Няма спасение, да сме благодарни, че се сменят, защото един мотор гони 400 лв.
... Ако забеляза не коментирам поста на оплакващите се. А безмислените постове, на хора, които нямат грам понятие от темата.
Този пост е редактиран от Mega; 04-04-15 в 22:54.
Мегата е абсолютен... толераст. И е разбираемо да се дразни, като се плюва Тошиба, че какви работи може да ви извади... Просто професионалото му благоприличе не позволява да компрометира "марки" като Дайкин и Панасоник. Поне това е личното ми разбиране. Ако греша - да си каже...![]()
Весел Празник! Призовавам нещата писани в темата да бъдат насочени към конкретния модел от заглавието.
Един въпрос към притежателите на PDR, UDR и други DR серии? Моя PDR като му гледам данните за влажността на въздуха в помещението винаги е 19%. Зиме, лете едно и също, което ми се вижда нереално. Тези дни жена ми беше простряла едни влажни дрехи в стаята и сутринта пак 19%. Днес е валежно, сутринта проветрявах, но няма промяна. Навремето имам някакви спомени, че често показваше 23%, но като че ли понякога се менеше. Не ми е голям проблем, но все пак ми е интересно вашите машини колко влажност показват и ако някой може да каже къде се намира този сензор?
Не е нормално. Влажността варира постоянно. При простряно пране в стаята е около и над 70%, но пак "зависи".
Мисля, че това ще те ориентира. Сензорът може да е в надупчена кутийка. Отвори я и го извади. Почисти сензора с мека кърпа и спирт или контактен спрей. Ако е като при Саньо, може да ти направи и по-голям проблем от грешните показания.
Мерси! Позачистих го, но през дупките, защото си е бая натрупано за разглобяване и не му е сега сезона. Свърши работа, показанието се качи до 90%, явно заради спиртния разтвор с който го зачистих и лека полека започна да пада. Ще видя дали пак ще падне до 19%, но явно си работи сенозора. Може би наистина е бил позамърсен, макар, че редовно чистя прахоляка върху решетчицата пред него.![]()
През кои дупки го почисти? Трябва да почистиш медните "пътечки" на сензора. Това е работа за около 15 мин., а не за цял ден. Дано да се оправи.
Прав си, в случая по-добре не пипай. Не ми се ще да си разглобяваш климатика по чужд преразказ.
Ок,пак мерси за помощта. Лятото, ако успея да му организирам профилактика, ще почистят и него. Щом промени показанията значи отчита, а доколко е вярно незнам. Може би наистина е ниска влажността, защото никога не се образува конденз по прозорците!
Здравейте - Хем да се похваля, хем да питам нещо!
1 Вече и аз съм с 281
2. Днес забелязах, че горните филтри, не са се качили на място. Вчера е монтиран. Когато си тръгнаха монтажистите, аз само го изключих от контакта, за да преместя кабела. След като отново го включих в мрежата, чух характерен звук от щракане, 2 пъти през 2,3 мин. После си го пуснах и рових из дистанционното да си направя мои настройки. Моля за няколко неща.
1, Как да се оправя с това, как да проверя после че се движат нормално.
2. Как се включва прахосмукачката - как я ползвате
3. Моля за малко разяснения за аспирацията
4. Ако нещо се сетите ....ще се радвам да споделите