Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 177

SKVP2 Super Daiseikai 6 кога?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:SKVP2 Super Daiseikai 6 кога?

Scroll компресорът си казва тежката дума .

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сега, като се зачетох в поста на колегата, да не би това е средната консумация за периода, а не моментната минимална.Няма начин моментната да е 70 вата, само нагревателите са повече.

4. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

С уреда които замервам мери моментна консумациа също и съхранява и цялостната израсходвана енергия показва монентния ампераж и волтажа 73 вата е моментната му кунсумация А относно нагреватели те са 2 този на тава не е сработвал още а този на компресора работи когато компресора е спрял а когато тръгне се исключва понеже този модел а проектиран за големи и продалжителни студове а и компресораму няма акумулатор за междино испарение и затова нагревателяму работи при спрял компресо предполагам. Сега на 15 прави месец от засичането и щеви кажа колко киловата е израсходвал до този момент са 31,4 кв за около 20 дена деноношна работа

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ясно за разхода.Абе, машината си е много добра, независимо дали ти дава 70 вата или 120 вата.Ще ми е интересно как е, като стане студено, ще чакаме да дадеш отзиви.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    С уреда които замервам мери моментна консумациа също и съхранява и цялостната израсходвана енергия показва монентния ампераж и волтажа 73 вата е моментната му кунсумация А относно нагреватели те са 2 този на тава не е сработвал още а този на компресора работи когато компресора е спрял а когато тръгне се исключва понеже този модел а проектиран за големи и продалжителни студове а и компресораму няма акумулатор за междино испарение и затова нагревателяму работи при спрял компресо предполагам. Сега на 15 прави месец от засичането и щеви кажа колко киловата е израсходвал до този момент са 31,4 кв за около 20 дена деноношна работа
    По принцип нямам работа в този раздел, но от любопитство към Дайсейкаите - щом "майстора" няма време да си монтира машината, която си е купил - значи е МАЙСТОР и си разбира от работата и техниката - поне така мисля донякъде че съм прав. И ако имам повече от 1000 лв за един климатик - определено бих се насочил към Дайсейка, а не към Хитачи.

Към ТУРБОИЕ - имам такава марка уред - PeakTech /друг модел/ - и според мен това е СРЕДНА стойност. Колега разгледай упътването на машинката за мерене или ако нямаш - разръчкай комбинациите от бутоните - защото така НЕВОЛНО лъжеш и всички други. Аз бях ръчкал моята и по едно време ми показваше няква средна стойност за потреблението на един кафеавтомат. Аз го виждам че бачка-мели-църка - пък то ми показва някви 240 вата - при обикновено 700 до 900 моментна консумация. Успех!

П.С. Хитачито ми минималната се колебае около 170 вата +- 5 в зависимост от турбината. При минимална по каталог 155 вата.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Това 73 вата не може да е средна консумация. Това е моментна и то когато компресора не работи. Само вътрешната турбина е 20-30 вата. Аз меря моя, в това време работи между 260-450 вата вечер. През деня е на on-off, защото е топло. Зимата при -10 работи към 800 вата средно. Като гони разлика стига и до 1100 вата. Това за MHI от подписа. Тази зима ще имам данни и от Daiseikai 10-ката.

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ще имаш, ако го сложиш, или ако Велев мине през София и ти помогне .Та сериозно, сега погледнах, мотора на турбината на NE12 е 47 вата.От което си правя извода, че си прав, най-вероятно отчетената консумация е без компресора, или както каза колегата Симеонов, уреда нещо бърка.Защото ако прибавим и компресора - 115 вата, отиваме към 160 вата.

10. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Ще имаш, ако го сложиш, или ако Велев мине през София и ти помогне .Та сериозно, сега погледнах, мотора на турбината на NE12 е 47 вата.От което си правя извода, че си прав, най-вероятно отчетената консумация е без компресора, или както каза колегата Симеонов, уреда нещо бърка.Защото ако прибавим и компресора - 115 вата, отиваме към 160 вата.
    Е за това ми беше приказката-дали бачка компресора.Не може производителят да ти дава минимално потребление 115w.,а да пада до 72w.,щом турбината само консумира 47w.Едната ми 7ца е слизала под 70w.но и е заложено минимално 50w.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Да, няма как да работи на толкова малко ток, ако беше реално, щеше да е с COP 20 примерно. То и моя дава 20 вата ама като обдухва и чака. Няма как да дава този разход при работещ компресор. Само сумата от вътрешния и външния вентилатор е по-голяма от тези ватове. Машината на човека не е лоша, но нека даваме данни за цял месец и то от по-студените.

... На вътрешното тяло на Daiseikai 6 пише, 9 кг. / 40 вата. (пример, просто това имам под ръка)

12. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    мотора на турбината на NE12 е 47 вата.
    Тя тая мощност не е ли максималната на самия мотор?Аз на различните степени на вентилация си мислех,че е различна консумацията (също и за външния вентилатор)

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И аз се чудех защо смятате все вентилаторите на пълна мощност.

14.  

15. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

След прочетонето до ту се позачудих за уреда но го пробвах с духалка и отчита кам 2 клв с самият уред несам си играл и нищо несам настроивал преди това беше сложен на конвенционални 12ски и си отчиташе по табела Аз му вярвам сигорен сам че отчита по вярно от тия електрони електромери кадето са в българия А вентилаторите вътре е на ауто и диха едвам едвам а от вън също ватри едвам едвам тъи че при минимал на наи бавната им скорост незнам колхо харчат.И аз видиях сервизното на модела и наистина им дават 40вата и на 2та но това сигорно е на максимал и аз самия сам очуден от консумациятаму и затуи исках да попитам собственици на 3та 5та и 6ста серия на тошиба каква консумация им дава на минимал зада сравня но както ида
    Ето тук даните на уреда http://radimexbg.com/index.php?pid=1...%20%20%2015523

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Нали ти казах, като сложа машината ще ти дам данни за разхода. За мен е важен месечния разход. Моментния може да го докараме и до 3 вата. Ако е изгасен. Виж си уреда има да измерва по тарифи и за време.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, 47 вата е пълната консумация на вътрешния и 40 вата на външния, това не го отчетох.Иначе направих само груба сметка, нищо точно.Май ще ме накарате и аз да си взема едно приборче, за да мога да премеря консумацията на моите машини.Щях да взимам и все отлагах, ама сега ще го направя за да можем да сравняваме.

18. Novice
    Тук е от
    Dec 2005

Еди,сравнявам даните за потребление,копа на Дайсекай 5 и Дайсекаи 6.Нещо не мога да разбера - Дайсекай 5 има много по добри показатели от 6 цата или нещо бъркам-според мен даже и дизайна повече ме кефи на 5цата.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  2. TOSHIBA 13 PKVP-E Super Daiseikai 5 или TOSHIBA 13 SKVP2-E Super Daiseikai6
    От MisterT във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 63
    Последно: 28-01-14, 12:35
  3. Super Daiseikai VI SKVP2 оцифиален дистрибутор
    От prodan1234 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 11
    Последно: 19-07-11, 20:33
  4. Daikin Ururu Sarara или SKVP2 Super Daiseikai VI
    От prodan1234 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 19-07-11, 09:19
  5. SKVP2 Super Daiseikai VI или Daikin Ururu Sarara
    От prodan1234 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 0
    Последно: 19-07-11, 00:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе