Страница 16 от 34 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 502
Like Tree231Одобрявам

Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6

Привет, да споделя впечатления от Дайсей 6 - 10 ка, инсталирана във всеоще необитаем малък офис.Както сградата така и офиса не са виждали топлоизотчник. Монтирахме в отвратителна мъгла,която продължава и в момента.
    Последващите 48 часа машинката работи в тези идиотски условия при мъгла и темп. -2 до -1 вчера +1 днес пак е студ.

Оставихме я на шега да поработи.За по-любознателната аудитория е монтирана в 35 m3 ,има и 2 кв.м прозорец.
    Проверих какво става на другият ден.. 330 W/h , с уговорката ,че на входната врата има 0,5 мм процеп понеже не съм сложил четки. На следващия ден си работеше на 200 W/h . Това на 17 градуса понеже няма никой вътре.
    Отвън тишина.. перката едвам се мандахерца , събрала скреж леко , дефроствала по някое време .
    Машината я разчетохме по 80 W на кубик, като това прави 2.8 kw ,а по номинал данните сочат 3.21 kw. Запас има и това е коeтo кара машините да са ефективни.
    Някой ще рече да бе да, да ама не .
    Домашната 5-ца 16 ка се претоварва с нейните 65 W в голямо помещение. Та иде реч ,запас трябва и то сериозен.
    Външното тяло е огромно което облегчава работата при тези свински условия,работи си въпреки скрежа и мъглата .Имам и впечатления от 2 13-ки 6 ци.. никакви изненади просто техниката правилно оразмерена се изплаща.
    Mega и tony34al харесват това.

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Това е платено съобщение. Некои усери ще се скъсат да се оплакват от Тошковци!
    Mega одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2008

какво и е на машината за офис,магазин,кафене,сладкарница е супер

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от imegogo Виж публикацията
    какво и е на машината за офис,магазин,кафене,сладкарница е супер
    Супер е, стига да са изолирани. Щото иначе само кюмбето и терлиците ...
    VeleV.Klima одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2008

имах превит че подходящ за помещения в които критериите за комфорт не са високи

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от imegogo Виж публикацията
    имах превит че подходящ за помещения в които критериите за комфорт не са високи
    Помещенията с високи критерии за комфорт са добре изолрани.
    Mega одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Ами то критерии за хубаво са едни и същи, вкъщи пред телевизора или в офиса ,заседява се човек леко му захладнява. А и в тоз офис ще съм аз и жена ми ,та ....

Що касае сградата изолирана е цялата , не по план максимум ,а с 5 см стиропор. Търпя критика за това ама то е друга тема.

За мен машина дето ми харчи 150 лв за отопление за сезон ( у дома) и ми е комфортно е добра покупка.
    Същото се повтори и в другия ни офис. Печки, казани, газификациии смях в залата.
    VeleV.Klima, Mega, zxc0 и 1 други харесват това.

10. Тук е от
    Jan 2013

Хайде и аз да се изкажа сега. Та благодарение на колегата Mega съм собственик на Тошко 6. Това чудо на техниката е звяр искаш +24 няма проблем след 5 мин. ги имаш. Ама имало мъгла….... е и…, след дефрост около 5-7 минути почва едно зверско духане на врял въздух около 5 мин. докато не навакса и после кротва. Не знам как може някой да се оплаква! Хайде сега да кажа и какво топля: помещенията са хол и коридор 30 кв. като вратата на коридора е към стълбище, което не се отоплява. Под мен е мазе и две от стените са външни. Изолация за сега нямам, така че съм предоволен от него. Сутрин си пия кафето по гащи, а не с шуба.

За мен климатика трябва да топли колкото искаш и когато ти искаш. Не ми трябва климатик, които е супер безшумен харчи 50 вата и грее само него си и да ти щракат зъбите, но за съжаление имам дори два такива боклука DAIKIN и никои не може да ме убеди в обраното.

Хиляди благодарности отново на колегата Mega за препоръките му и безупречния монтаж. И да уточня, че това не е платено съобщение.
    IMG_20140203_115639.jpgIMG_20140203_115657.jpg
    edi1, Aleksandars, avast3 и 4 други харесват това.

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Честито и дано повече такива доволни клиенти да има.
    Mega одобрява това.

12. Тук е от
    Jan 2013

Ами за честитo колко да е честито? Втори сезон му е вече затова се изказвам толкова смело, че имах време да го тествам така да се каже. Мерси все пак. Като събера пари със сигурност ще сменя Дайкините или така наречените мерцедеси, че ми писна от ненужни дефрости и полъха на топлина като от печка духалка за 15лв.
    Този пост е редактиран от fbi_1; 03-02-14 в 15:37.
    justify, Mega и smqnab харесват това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Защо лопатките, насочващи въздуха, са толкова шумни? И на двете ми 6-ци понякога просто ме вбесяват. Пробвах да сваля моторчето-работи много странно- рязко насечено но едва доловими интервали, но тихо. Монтира ли се започва да предава вибрациите на перките и резултата е неприятния звук.

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако пускаш жалузите да се реят ще ги чуваш. Нагласяш ги нагоре (на охлаждане) и на 40-45 градуса (на отопление) и забравяш.

16. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте.
    След проучване на разни марки и модели климатици , колеги от форума ме насочиха към даисекаи 6 за детската стая . Сега ми се налага за заложа стоиките под изолацията за да е красиво . Проблема който срещам е ,че немога да намеря на какво е междуцентровото разтояне на болторете за монтаж на външното тяло към стоиките . На тези стойки ще трябва да работи временно друг климатик (9-ка Мидеа) . Кака да я монтирам при условие ,че стоиките ще му са големи . Какви шини се ползат по принцип за тези операции и колко здраво става . Тошибата нуждае ли се от тампони на външното тяло . Къде мога да прочета ревю за съмият начин на работа на климатика при отопление и охлаждане (имам предвид най- вече позиции на клапите когато работи в он / офф режим)

17. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Можете да използвате DIN-шина или т.н. Еврошина.

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

60 см. е на 6-та серия, както и на другите Тошиби. 6-та серия ако е монтирана добре, няма нужда от тампони.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 34 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос относно Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
    От niksan552 във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 185
    Последно: 03-02-21, 22:23
  2. Mitsubishi Heavy SRK/SRC35ZJX-S vs. Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6
    От Mega във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 74
    Последно: 03-03-16, 10:58
  3. Отговори: 50
    Последно: 02-11-14, 22:31
  4. Toshiba Super daiseikai Ras 13 pkvp V или Toshiba Super daiseikai RAS-B13N3KVP 6.5
    От jovan във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 1
    Последно: 23-04-13, 18:36
  5. Отговори: 4
    Последно: 29-11-11, 22:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе