виж топлоотдаването .. на Нокрия е почти 10кВ максимално а 16ката на 8 има някакви 6.8 кВ
виж топлоотдаването .. на Нокрия е почти 10кВ максимално а 16ката на 8 има някакви 6.8 кВ
Ставаш банален. Задаваш едни и същи въпроси от двете си потребителски имена, на които ти се отговаря.
Престани да спамиш!
Защо да ставам банален след като в темата за избор на климатик ми отговарят че дайсейкай 8-16 бту става а в друга тема чета че за по големи помещения не го препоръчват. В крайна сметка кое е най важното което да гледам при избор на климатик-отдаваната мощност при отопление кВ или btu или коп?
Ако ставаше с гледане, кучето щеше да е касап. Не гледай машината, а някой дето си разбира от работата да ти я избере и монтира.
Е то поне да се ориентира, човека.
......
Не е казано човек да разбира от всичко, но когато ти кажат гледай мощност, което се мери в киловати /КВ-KW/, e несериозно да задаваш същите въпроси отново и отново.
За твоето помещение Fujitsu AYWZ-14LB NOCRIA, Хеви 50ZMX-S/SRC 50 ZM-S
При мене Daiseikai6 10-ка с понижението на външните температури си вдига минимума и пак работи on/off. Имах такива подозрения и вчера и днес го наблюдавах и установих следното: вчера през деня в София се показа малко слънчице и при външна температура +4 .....+5 градуса консумираната мощност според ватметъра беше 185w и климатика работи без да изключва. Вечерта към 19:30 -20:00 часа качи на около 250W като външната да е била около +3.....+4 градуса с много малка мъгла. Започна да работи on/off с период 30-35 мин. между всяко изключване и така до днес сутринта. В 5 часа на балкона ми беше +1 градус.
Към 8:30 забелязвам, че външната температура е паднала до -2...-3 градуса и погледнах ватметъра - 380W. On/Off цикъла продължи, но между всяко изключване минаваха 15-17 мин.
Стаята е 17кв.м, изцяло вътрешна / от всичките шест страни е поне +16...+17 градуса/ , зададена температура 23 градуса, FAN ръчно на 1-ва степен , стаята е темперирана и е около 22,5-23. Сега като вдигна минимума ако продължи така до вечерта ще подмине 23,5 и ще отиде до към 24.
Въпроса ми е така ли трябва да работи климатика или при мене е частен случай. Понеже ще му е първа зима и не знам при -10 да не отиде на киловат и on/off през 5 минути.
Всичко е наред. Хората имат доста по-сериозни проблеми.То е видно ,че си преоразмерил.
На -10 няма да спира, освен ако не боднеш една 8ца ей така за да не му е скучно.
Перфектна ти е климата, не се вкарвай във филмите.
....тръгва компресора, работи 8 мин. на 380-400W без да се върти турбината на вътрешното тяло, без да топли стаята, топли нещо вън на двора. След което вътрешното тяло работи 10мин. като консумацията е 380-400W и изключва. Почивка 10-15 мин. и горното се повтаря. Аз в този цикъл не мога да видя хиперинвертор Toshiba Super Daiseikai6. Почти излиза като да си включвам една печка реотанка на 800W за по 10мин на всеки половин час.
При температура на изходящият въздух 38градуса и 27,5 на входящия при 316 куб.м./час на турбината на първа степен ме е страх да сметна ефективността....
В тоалетна ли е монтирана машината или е лепната на тавана? Качи ни снимки, за да посъберем информация. Има и други оплаквания от високия клас. Продават конвектори за по 50 лева с два нагревателя, 1250W и 750W. Включи един такъв на 750W, да видиш дали ще е същото и ни пиши. Не е възможно да работи 8 минути компресора на тази мощност, без да се върти турбината вътре, освен ако не прави дефрост или не е повреден ТРВ.