Не, Digital и SuperDigital са други машини.
Не, Digital и SuperDigital са други машини.
Не може да нямат като опция жично ДУ, би било странно. Иначе това от примера наистина не става за въпросните машини.
Като че ли няма за 6-цата жично дистанционно. За "това-ЦЪК" ми трябва.т.е. за да не се получава такава ситуация.
Е това ми е чудно на този климатик. На вън е +15 градуса, топло. Цял ден е оставен на 19 градуса и не е включвал, в стаята е +21 градуса. На "PRESET" бутона съм задал "23градуса, auto вентилатор и включена плазма".
Е,..... натискам "PRESET" бутона и след няколко минути климатика е на MAX - 2,4kW според електромера. Къде инженерите от Toshiba видяха нужда от такъв зор, какви са тези топлозагуби при 6...8 градуса температурна разлика, какво е това не догонено задание .......от 21 да стане 23. Добре, че има ограничение на мощността да го сложа на 50% ...... Така на макс след 10 мин. термистора на вътрешното е прегрял и изключва. След чакане 20мин. тръгва от 250W и след няколко минути се кротва на 180W. Е, на 180W от 21,5 до 23 ще ги догонва 10-15 часа. Качвам на 24 градуса - не се забелязва някаква реакция от страна на климатика.
![]()
Нескопосано управление, далеч от истинската Тошиба.
п.п Ако не друго, поне топли.
По скоро "може да топли".Сега в стаята е 22 градуса, при зададени 25. Горе в дясно на вътрешното е 26...26,5. Работи на 190W. Ако някой каже, че сега "топли"........
Не мога. Той е на енергото.......![]()
Децата не разбират... По неговата скала, машината би ти навъртала по 300 лева, през есенен месец.
Ако имаш термична защита и тя изключва от прегряване, то имаш пълното основание да се обърнеш към сервиз. Иначе алгоритъмът предполагам, че е такъв-да се напъне, за да стопли бързо и после да си свали мощността. И моята Тошиба за японския пазар работи по подобен начин, след като съм я спрял за проветряване на помещението. Тръгва на 900-1400W /при деклариран макс. на отопление 2000W-електрически/ за около 10 мин и после постепенно сваля. Съответно и вентилаторът в началото е като фурия и после постепенно се кротва. Вентилаторът е на автоматичен режим.
Декември и януари, не бяха много топли. Ако не топлиш помещение 10-12 кв. м., 35-40 лв. са нормална сметка за климатик.
Така, това горе написаното беше в 18,30. От тогава не съм пипал и променял нищо. Сега след 2 часа. В стаята е 22,7 градуса, а климатика се усеща видимо да духа по-силно и по-топло. Отивам да погледна и вече е на 260W.
По-скоро трябва да е обратното като беше в стаята 22 и зададени 25 да се напъне малко и да по затопли, а не сега когато стайната се е повишила да се "усилва" .
Не знам имам ли нямам ли термична защита, прегрява ли не прегрява ли нещо ....., но да се форсира така без да има нужда....
"Така на макс след 10 мин. термистора на вътрешното е прегрял и изключва."
Това как да се разбира? Форсирането съм сигурен, че е заложено в алгоритъма.
"Работи на 190W. Ако някой каже, че сега "топли"........" - Искаш да кажеш, че не топли или ....?
Във вътрешното тяло има два температурни датчика. Единият е на топлообменника, другият мери "стайна температура". Те са терморезистори или термистори. Като се форсира на макс както се казва "духа яко жега" и понеже в стаята е 21 градуса, а вън +15 при зададени 23, мисля че температурата във вътрешното тяло се повишава и затова писах "термистора е прегрял".
А като работи на 190W при зададени 25 и в стаята 22 топли ли. Ако бяха зададени примерно 23 и в стаята 22-22,5 и се кротнал на 190W съм съгласен.
Този алгоритъм при пускането има да догонва 23-21=2градуса и се форсира. После са се променили условията и има да догонва 25-22=3 градуса и работи на минимум..........аз тук алгоритъм не мога да видя.
За това търсих жично дистанционно с температурен датчик в него........ама няма.![]()